За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 158
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Не съм разделяла ваксини, реакции не е имал.

# 556
Здравейте мами. Може ли да ми предложите стол за кола. Бебка е на 1год. Все още нямаме 😌 ако може да ми кажете марка, модел от който сте доволни🥰 благодаря предварително🌸

# 557
Ако не искате да слагате няколко ваксини наведнъж - помолете доктора да ги слага по една. Иначе ние сложихме ротавирусната заедно с друга. Ротавирусната я препоръчвам. Макар и с кратък срок на действие на една позната детето й мина за 24ч през чревен вирус. Ние не сме хващали, ама и не се завираме сред много хора и деца.
Аз се чудя след дъжд качулка, дали не е по-добре по 2 да се слагат ваксините. В смисъл такъв, че след тях стават кисели, и хранене и спане отива по дяволите /или аз си въобразявам, че е от ваксината, не знам/. И като се поставят през месец по една - леле майко. Но тогава пък когато го решихме - беше от гл.т. да знаем ако има някаква по-остра реакция от коя ваксина ще е.
Пинки35, виж тези, които са минали Краш тестове. Britax имат добри оценки. Ние сме със cybex sirona i-size, но за мен легналото положение не е достатъчно легнало. Иначе малката няма проблем да спи в него. Е, по-кратък е съня, отколкото ако спи на леглото. Но при нея като беше новородена не й харесваше в столчето и НЕ заспиваше от движението и белия шум доооста време. Имаше и една група - нещо от сорта на безопасно движение с деца на борд. Там ще ти дадат най-точни отговори.

# 558
https://www.uberkids.com/eu/britax-romer/

Гледам тук Britax , като цени май са по достъпни. А конкретно към кой модел да се насоча. Нещо не мога да се ориентирам😌

# 559
  • Германия
https://www.uberkids.com/eu/britax-romer/

Гледам тук Britax , като цени май са по достъпни. А конкретно към кой модел да се насоча. Нещо не мога да се ориентирам😌

Най-сигурни са столчетата, които се монтират обратно посоката на движение, респективно могат да се монтират и в двете посоки. Макси Кози имат хубав модел, както и Бритакс. На Бритакс мисля моделът е Dualfix, а на MaxiCosi 2WayPearl или нещо подобно. Те са за деца до около 3-4 години или 104см

# 560
Нашето е това, от черния петък на емаг миналата година, преди това бяхме с атон 5 на сайбекс

Дъщеря ми е 88см на 1г9м почти и максимално ще я държим в обратна посока, за безопасност.

Ротавирусната не е гаранция да не влезеш в болница с детето, наборче на дъщеря ми ей така след лятна почивка на втория ден бяха в болница, с ваксина беше, както и други случаи има, но да, може и да предпази в някои случаи, нито има гаранция колко, нито дали и от къде ще хванете, като идея за какво е съм За, но не е 100 процентова гаранция.
Дъщеря ми не е имала проблем с киселеене и неспане от ваксина, това че слагахме по една не бе проблем хич.

# 561
  • Германия
Е, повръщане и диария могат да са причинени и от норовирус, това не прави ротавирусната ваксина по-малко ефективна или безмислена.

# 562
Биха ни двете ваксини едновременно, ще наблюдавам за реакции.... Направи ми впечатление, че здравният картон на бебето остава у педиатърката. Ако изчезне по някаква причина, аз как да докажа, че са поставени ваксините? Тя ми даде един бебешки бележник с картинки, където пише само датата на поставянето, няма нито печат, нито нищо и си прибра здравния картон в кабинета... Картоните на вашите деца у лекаря ли стоят или у вас? Искам да настоявам другия път да ми го даде... Има ли някаква единна информационна система, в която се записва по егн кой какви поставени детски ваксини има....

# 563
Здравният картон си стои при мен. Аз не бих им го дала. Ако евентуално го изгубят как ще докажете ,че детенце има бити ваксини, защото това са задължителни условия за прием в детска градина примерно. Да записват ги в система, но ако тя се срине. Не знам, аз бих настоявала да си ми го върнат.

# 564
  • София
Нали се въвеждат в единна система, да не мислите, че само в ЛАК се вписват Grinning
Нашият педиатър до навършване на 12 м ги съхранява.

Не позволявай по 2 ваксини, имаше известно забавяне, но не е проблем.

# 565
Аз имам код за достъп до пациентското ми досие и това на детето, ще наблюдавам в графа Имунизации дали ще ги запише навреме... Засега не е нанесена информацията. Не съм Ок с това картона да стои у нея...И да, не е прецедент за България да се срине единна информационна система, тук всичко е с краката нагоре и бюрокрацията е на макс.

# 566
  • София
Вземете го, но после в ДГ стои от ясла до 4 група:grinning:

# 567
Момичета , малката започна да кашля . Педиатърът не отговоря . Преди да отидем какво мога да направя за нея . Дадох витамин ц и напраивих инхалация с фр .друго?

# 568
  • Германия
Давай ѝ повече течности - вода, мляко, чай… иначе друго няма какво да направиш. Нас ни лекуват при всяка кашлица с Проспан 🤷🏻♀ иначе можеш и нещо хомеопатично да включиш

# 569
  • София
Картонът е при педиатърката. Хич не държа да е при мен. Да си стои там. То не се вписват само на 1 място тия ваксини. После го взимат и в градината, и в училището, и в университета.

За кашлица - лекар. Има различни причини, ние можем да изброим 5 лекарства и нито едно да не повлияе, защото не е точното. Вит.Ц и физ. р-р за мен би било достатъчно до прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт