За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 152
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Аз имам малка книжка където вписва номера на ваксината, сваля я от опаковката, дата, имена...

Това още от родилното го имаме и стои в мен.

Сега потърсих, води се имун.паспорт на детето

https://m.bg-mamma.com/?topic=978679

Тук има подобни снимки в един коментар.

# 571
Някой давал ли е на бебе хомеопатичното лекарство Ликоподиум клаватум? Изписаха ни го за АД. Притеснявам се да няма някаква нежелана реакция Thinking Изобщо може ли да навреди?

# 572
И аз имам малка имунизационна карта, която ни я дадоха в родилното. Нося я всеки път и там отбелязва освен имунизациите - ръст, тегло и гръдна обиколка.
Да, ваксините не предпазват на 100%, но по-добре с ваксина, отколкото без. Simple Smile
Мисля, че вит С и инхалации с физ разтвор са достатъчни, докато отидете на преглед. Може и топъл чай.

# 573
На нас от от Шейново не ни дадоха такава книжка, само в епикризата пише, че са поставени първите ваксини. Купих от книжарница здравна карта в последствие. Поне ще искам другия път педиатърката да ми издаде служебна бележка с подпис и печат, щом държи здравната карта да стои при нея.... Имам право да притежавам документ за тези ваксини в крайна сметка.

# 574
Амбулаторната книжка на децата си седеше при педиатъра докато не тръгнаха на ясла. От там ми ги изискаха и те ги съхраняват вече. Иначе всички ваксини са нанесени в синята здравна книжка, която от издаването си е у мен и я нося при ваксинация. Има и печати на всяка ваксина.

# 575
Нашето е това, от черния петък на емаг миналата година, преди това бяхме с атон 5 на сайбекс

Дъщеря ми е 88см на 1г9м почти и максимално ще я държим в обратна посока, за безопасност.

Ротавирусната не е гаранция да не влезеш в болница с детето, наборче на дъщеря ми ей така след лятна почивка на втория ден бяха в болница, с ваксина беше, както и други случаи има, но да, може и да предпази в някои случаи, нито има гаранция колко, нито дали и от къде ще хванете, като идея за какво е съм За, но не е 100 процентова гаранция.
Дъщеря ми не е имала проблем с киселеене и неспане от ваксина, това че слагахме по една не бе проблем хич.

Доволни ли сте от столчето? Удобна ли е позицията за сън? Аз се чудя от бг или от амазон.де да го поръчам.

# 576
Синя здравна книжка нямам отделно, само въпросната здравна карта, която като формат прилича на ЛАК. Май по-добре да си взема и синя книжка.

# 577
Да,много сме доволни.Не съм го ползвала за сън често или за дълго, но не е имало проблем.

# 578
Всеки лекар практикува различно. И с двете деца освен картон имат и имунизационен паспорт. Ваксините ги вписват и на двете места лекарките им, нищо не съхраняват при тях, аз ги нося всеки път. Но със сигурност ги имат и в електронно досие, защото когато ми трябват бележки за поставени имунизации, директно ги принтират.
Синята книжка, която в последствие ще ви трябва за зъболекар, поне при нас извадих в районната здравна каса. Лекарката каза, че от там се взимат.

# 579
Няколко пъти ми казват , че в коли , в които няма изофикс , може все пак да се ползва такова столче .
Е , хайде. Някоя мама , която го е направила да ми обясни как .
Ще съм благодарна.

# 580
Аз хич не му разбирам.
Мъжът ми шофира, избира столчетата и ги монтира, с изофикс е.
Аз се возя до малката ни госпожица, хихи

# 581
  • Пловдив
Картонът си стои при педиатърката от ражданено на детето. В яслата не го искат, искат документ, в който е вписано, че има всички необходими ваксини за възрастта.

# 582
  • Седмото небе
Момичета дюлите разхлабващ или запичащ плод са, знаете ли? От каква възраст могат са се дадат?
Моя звяр е на 9++ м и ни донесоха няколко дъхави домашни дюли и се чудя дали мога да и ги дам на пюре например?

# 583
Няколко пъти ми казват , че в коли , в които няма изофикс , може все пак да се ползва такова столче .
Е , хайде. Някоя мама , която го е направила да ми обясни как .
Ще съм благодарна.

В кола без изофикс столчето се закрепва с коланите на седалката. Базата на практика е непотребна в такива коли, защото няма с какво да бъде "закопчана" за колата.

Пътуваме рядко, аз избрах евтин вариант за стол Бритах Рьомер Еволва 1-2-3. Предлага се с и без база. Не се монтира в обратна посока на движението, но моето бебе повръщаше ужасяващо много в бебешката кошница. Като я обърнахме по посока на движението е по-поносимо, макар и пак да повръща понякога

# 584
Момичета дюлите разхлабващ или запичащ плод са, знаете ли? От каква възраст могат са се дадат?
Моя звяр е на 9++ м и ни донесоха няколко дъхави домашни дюли и се чудя дали мога да и ги дам на пюре например?
Дюлята се води неутрален плод - нито запича, нито разхлабва.

Общи условия

Активация на акаунт