За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 133
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Мочичета, давали ли сте Омнибиотик Панда на бебето? Какъв ефект се получи при вас?

Аз започнах да давам от около 3 седмици, заради доста сериозен запек, дължащ се на захранването. Попринцип е нормално при захранване да се получи запек, докато стомахчето свикне с новата (твърда) храна, само че при нас беше доооста упорит и продължи 2 месеца, въпреки яденето само на разхлабващи храни. Няколко пъти дори Мелилакс не помогна, затова се принудих да взема Омнибиотик Панда и да си кажа честно почти веднага настъпи подобрение. Вече 2 месеца след захранването, изхожданията се нормализираха, но все пак не давам картофи, ориз, моркови.
Скоро ще спра да давам Пандата. За мен ако изхожданията са нормални, няма нужда от даване на пробиотик (а Пандата си е доста скъп). Аз го взех заради запека, иначе не давам нищо, бебето е на кърма.
От педиатър знам, че е добре пробиотика да се сменя, т.е. сега ако започнете да давате конкретен пробиотик е хубаво след 2-3 месеца да го спрете или да смените с друг. И другото, което знам от педиатър е, че няма нужда от пробиотик, ако детето се изхожда нормално.

# 601
Орион, бебето има проблем с коремчето- къркорене на червата, газове и болки при изхождане. Понеже за две седмици смених две АМ, мисля че стана дисбаланс в червата. Та исках да питам как се отразява Пандата на коремчетата?
На какво мляко остана бебчо ? Ако питаш мойта педиатърка пробиотик не се дава ако детето е здраво . Аз не я послушах и доста съжелих след даването на биогая . А и ние бяхме след смяна на мляко и проблем с коремчето . Понякога трябва време бебето да свикне с новото мляко  да "подейства"

И защо не се дава?
Деца които са родени със секцио нямат лактобацили защото н минават през родовия канал, където могат да се “заразят” с тях, за това и е хубаво да им се дават пробиотици.

# 602
Kene, най-добре пак говори с педиатърката. При всяко дете действат различни неща и по различен начин.

G. Savova, родих секцио и не съм давала нищо. На здраво дете как ли пък да не хукна да давам лекарства. Беше на АМ. Нито колики е имала, нито се е запичала някога.
Пробиотик при нужда-да, но не и просто ей така, щото трябвало.

# 603
  • София
Говорих с педиатърката, според нея е лактозна непоносимост.

# 604
Ето ти симптомите. Кои от тях имате?

pain and swelling in the tummy.
failure to settle at feeding times, coming on and off the breast.
failure to gain weight.
diarrhoea.
bulky, frothy and watery faeces.
red bottom with skin worn away in places.
passing wind and crying when passing faeces.
irritability.

# 605
Къде продават такива системи и изобщо кой ги поставя ?(изофикс)

# 606
Къде продават такива системи и изобщо кой ги поставя ?(изофикс)
Пиши в темата за столчетата.
Няколко пъти са качвали линкове, където да провериш, дали на дадения модел кола може да му се монтира изобщо.Публикували са и линкове към сайтове, където се продават. За монтажа-вероятно в сервиз го правят.

# 607
Има нан без лактоза ,но е доста кофти за разбиване и ние бяхме по същия начин . Нан 1 от изписването ,после нан конфортис за запек,после безлактозен нан заради лекоо разтройство и от както мина на Лактана Био да чукам на дърво нямаме проблеми. Питах на какво Ам сте ,защото в лактаната има бактерии и според мен е излишно също да се дават от пробиотик . Дано сте открили проблема ,но при нас безлактозния пак доведе до запек след 2 седмици .

# 608
  • София
Схемата която ни изписа педиатъра е следната: Хипп Комбиотик 2 л. + Хипп Комфортис 1 л. Това за 90 мл. вода. Дано да помогне. Аз също съм чула добри отзиви за Лактана био, но имам изключително доверие на педиатъра и се надявам смесената схема да помогне.

# 609
Схемата която ни изписа педиатъра е следната: Хипп Комбиотик 2 л. + Хипп Комфортис 1 л. Това за 90 мл. вода. Дано да помогне. Аз също съм чула добри отзиви за Лактана био, но имам изключително доверие на педиатъра и се надявам смесената схема да помогне.
Ама разбира се . То и за Нана има много добри отзиви,но си е до детенце . Дано това е ваща комбинация 🤗

# 610
  • София
Аз който и да питам за НАН , никой не го препоръчва. Confused

# 611
Аз който и да питам за НАН , никой не го препоръчва. Confused
Kene, аз съм много доволна, но от Нан Органик. В болницата даваха от него и аз продължих. Вярно, че е почти 2 пъти по-скъпо, но пък бях много доволна. Нито е имала колики, нито се е запичала някога. Дъщеря ми го пиеше до 1.4г.
Нямам наблюдение върху другите видове.
Всичко е и до дете.
Много хвалят Лактана био, но пък точно от него моята племенница такива колики и запек получи, че думи нямам. Така, че си е чист късмет.

# 612
Момичета, детето ми след седмица става на 8 месеца и се опитва да се изправи. Напъва се, стъпва и постоянно прави опити, обаче проблема е, че не може да сяда. Седи с опора, въпреки това пак се смъква по някое време, но има доста напредък де…
Самостоятелно не може, иначе като подам ръчички се хваща и сяда. От доста време се наддига много странно - на една страна, все едно някоя мадама на плажа се пече, такава поза заема и стои доста време така Grinning но дотам.
Та, въпросът ми е как да помогна да се научи да сяда, за да може да се изправи, защото е голямо напъване да се изправи, но си мисля че няма как, ако първо не се научи да сяда Thinking

Другият ми въпрос е, как миете зъбите на бебето и кога? В края на 6ти месец поникнаха два зъба и смятам, че е време да започна с устната хигиена. Имам силиконов напръстник, с който понякога правя масаж на венците и нанасям гелчето на Бочко за никнене на зъби, та ще използвм него, също така купих и паста за зъби (Бочко от 0+) не знам дали е хубава…
Въпросът ми е по колко пъти трябва да мия  зъбите и кога, защото след баня кърмя и веднага заспива и ми се струва невъзможно тогава…
Засега това, което правя е, след всяко хранене да давам вода, за да се изплакне устата.

# 613
Остави го сам да се мъчи. Не помагай. Simple Smile Нека си следва собствения темп на развитие. До 9м няма проблем ако не успява да сяда.
Моята зъболекарка каза миене с паста за зъби, колкото грахово зърна при 8 зъба. Докато се покажат 8 зъба - ги обтривах със силиконов накрайник след всяко ядене на твърда храна. А по едно време даже смених със стандартна подходяща за възрастта четка, че в един момент не работеше бъркането в уста със силиконовия накрайник. Имаше и период, когато беше голяма драма аз да ги мия и я оставях сама да дъвче накрайника. Някъде около годинката взех и книжката "Защо трябва да мием зъбите си" на изд Фют /трябва с повишено родителско внимание да се чете около тази възраст! Grinning/ . Също много обяснения и заедно търкане на зъбите, т.е. и вие да търкате вашите.

# 614
  • Пловдив
Остави го сам да може, не му помагай.

Аз мия зъбите с четка и бочко, сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт