За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 117
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте ,мами ! Моя пъшко е на 2 месеца и 1 ден ! С колики е от родилното ! Не е кърмен /по кофти причини/ Изчетох всичко за тези колики ,но си мисля дали няма нещо по актуално ,темите които намирам са стари . Да кажа използвали сме абоколикен,сабсимплек,лефакс от германия,инфакол от гърция,колийф,биогая,санколик и чая на хип ,който всъщост изобщо не иска да го пие! Имаме бухалчето Оли/бял шум/ ,торбичка с костилки от череши и сешоар ! Купих и кенгуру и шезлонг . От млеката бяхме изписани от болницата с нан оптипро ,сменихме на нан конфортис заради запек ,после имахме разсториство и ни смениха с нан без лактоза ,пак направихме запек и от 2 дена сме с лакатана био . Има ли според вас нещо ,което не сме направили да помогнем на бебо или нещо ,което е ново и не сме купили ?

Според мен зависи и как го държите. Аз виждам разлика, ако лежи на мен по корем, ако го нося "тигър на клон" и други, в които коремчето се притиска.

Опитайте и масажи на корема с лек натиск в посока на часовниковата стрелка или от горе надолу. Има видеа в интернет за повече подробности.

Шишетата за мляко също оказват влияние, трябва да намерите кое пасва на бебето. Трябва да гледате да не тече много бързо и захапката да уплътнява хубаво биберона.

# 76
Момичета , на каква температура е редно да слагаме вече чорапогащници на децата при излизане навън ?

# 77
  • София
За момиче бих слагала в момента, ако е с рокля, ако е панталонче просто по-плътно. Чорапогащник под дънки/панталонки не бих.
Иначе малкият сега кара с тънко клинче и отгоре гащериьона за дъжд, който има тънка подплата вътре.

# 78
Ако е малко бебе бих сложила космонавт,но ако към година или върви не ..моята е много активна и като бебе ревеше в космонавта😃
Съдя по нея,деца всякакви 🌞същата работа и с чорапогащник за малко на рд заради  това че беше с рокля 😃
Кажете някой сайт с хубави зимни якета до към 80 лв +-

# 79
Здравейте ,мами ! Моя пъшко е на 2 месеца и 1 ден ! С колики е от родилното ! Не е кърмен /по кофти причини/ Изчетох всичко за тези колики ,но си мисля дали няма нещо по актуално ,темите които намирам са стари . Да кажа използвали сме абоколикен,сабсимплек,лефакс от германия,инфакол от гърция,колийф,биогая,санколик и чая на хип ,който всъщост изобщо не иска да го пие! Имаме бухалчето Оли/бял шум/ ,торбичка с костилки от череши и сешоар ! Купих и кенгуру и шезлонг . От млеката бяхме изписани от болницата с нан оптипро ,сменихме на нан конфортис заради запек ,после имахме разсториство и ни смениха с нан без лактоза ,пак направихме запек и от 2 дена сме с лакатана био . Има ли според вас нещо ,което не сме направили да помогнем на бебо или нещо ,което е ново и не сме купили ?

Според мен зависи и как го държите. Аз виждам разлика, ако лежи на мен по корем, ако го нося "тигър на клон" и други, в които коремчето се притиска.

Опитайте и масажи на корема с лек натиск в посока на часовниковата стрелка или от горе надолу. Има видеа в интернет за повече подробности.

Шишетата за мляко също оказват влияние, трябва да намерите кое пасва на бебето. Трябва да гледате да не тече много бързо и захапката да уплътнява хубаво биберона.
Ами преди помагаше като спеше по корем ,но сега не му е добре,даже носене коремче в коремче го боли .. за масаж да не говорим ,че не дава да му пипна корема. Успявам да му правя колело от време на време за малко .
Шишета анти колик купих на авент,др.браун и на томми типпи ... хранех го във всякакви пози ,май само на челна стойка не съм .. направо в чудо съм се видяла

# 80
Trev1 - давате ли пробиотик? Тук всеки е доволен от различни - Панда, Био Гая, Линекс

# 81
Trev1, повечето капки  доколкото знам са с натрупване. Най-добре се спрете на един вид и търпение. Аз давах само Абоколикен и отделно Waya с вит. Д. Абоколикен при много деца помага - при моето не. Имаше колики почти до годинката. Всяка нощ въртене, пръцкане и рев, и много сукане. Прегръщаш, дондуркаш и се молиш да се свършва. ❤️

Аз да питам.. педиатрите по всяко едно време ли могат да се сменят или и те са като при нас - юни и декември? Предполагам нищо не се взима от стария да се носи на новия или? За документи някакви питам.

И другото, освен бизиборд, се впечатлих от образователните дървени кубове, АЗ се впечатлих, но се чудя на детето дали ще му е интересно 😄 Някой има ли такъв куб? Че повечето в олх "малко ползвани" и ме навежда на мисълта, че интересът ще е за малко 🥴😀

# 82
Trev1, не е хубаво честата смяна на млеката. Организма му трябва време да свикне. Моето дете също не е кърмено. В болницата даваха Нан Органик. Продължихме с него. Нямахме колики и съм давала броени пъти капки Еспумизан.  На нас ни понесе много добре. Разбира се е до дете.

Monikangelova, като при нас се сменят. Има вариант да сменяш и през другото време, но трябва да ходиш да пускаш заявления, да кажеш защо искаш смяна и т.н.

Mimi999, аз й взех от Уайкики 2 дебели ватирани якета. Едното е малко по-дълго. Миналата зима й бях взела подобно и бях страшно доволна. Десетки пъти съм го прала и сушила в сушилнята и го продадох буквално като ново. Не беше мръднало. Сега видях, че има дори същият модел в сайта им.

Ескимос съм слагала веднъж. Нямаше 2 месеца, а я заведохме в Банско на минус 10 градуса и я вадихме от количката. На мен не ми харесват. Слагам й по-плътно панталонче и яке. За най-студените дни бях й взела едни термо клинчета  имитация на дънки от Лидл в 3 цвята (кафяв, сив и син). Страхотни бяха. Сега пак ще дебна, дали няма да пуснат.
Чорапогащници й слагам само с рокля. Като цяло не я навличам.

# 83
Доколкото знам да само юни и декември аз я смених.Взехме (баща й де)картона с ваксините от предната док и така...

# 84
Аз писах за този куб, имаме от др семейство подарък, занимава се, но чак да си струва парите не мисля.
На Лидл има хубави панталончета с меко отвътре, да, аз ги харесвам.

# 85
Много си харесвам нашата педиатърка, но се предадох и направих абонамент на децата в частна детска поликлинкика. 2 дни не мога да се вредя за преглед.. Педито в отпуска, на регистратурата не знаят кой я замества, не знам на кок да се обадя, отказват да ми дадат час, защото в четвъртък не се извършват прегледи, а само детски консултации. Взех час за петък, отивам с 2 кисели бебета на 1,8 г. с температура и виждам 30 деца пред кабинета.. Направо си хванах пътя и отидох на частно. Сега поне знам, че срещу 40 лв на месец има денонощен педиатър на 200 метра от вкъщи. Във всички поликлиники ли са така, аз ли попаднах не където трябва..

# 86
  • Пловдив
Аз с нашата педиатърка никога не съм имала подобни драми, когато е в отпуск/болничен има заместник. Отделно е споделила при кого друг може да ходим за, ако и заместникът й го няма. Винаги ми отговаря на запитвания по вайбър, винаги ми вдига /ако не може връща обаждане/. Преглеждала го е в ден за консултации и в нормални дни.

# 87
  • София
Нашата си преглежда след консултация та във вторник и четвъртък.

# 88
И при нас е като при Десислава.

# 89
Поне във всеки град по една такава болница с плащане 40 лв месечно трябва да има...мечти.
Откакто я смених абсолютно същото като Десислава,вдига ми, ако не вдигне ме набира.

Общи условия

Активация на акаунт