За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 171
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, през зимата всеки ден ли извеждате мъниците. На мен ми прилошава като си помисля, че предстоят няколко месеца студ. Лятото излизахме два пъти, преди обяд и вечерта. Сега само веднъж, ако не вали около обяд, но в студа незнам дали ще я извеждам ежедневно.Знам , че не е правилно затова се допитвам и до вас.
Дъщеря ми беше на 6 месеца когато беше доста студено. Извеждах я добре облечена всеки ден. Водех се по себе си - ако на мен ми беше твърде студено за стоене навън - не излизахме. Все пак бебето е добре облечено и завито в количката.

# 166
Миналата година излизахме всеки ден, стига да не вали, да няма мъгла или силен вятър. Но то нямаше и кой знае какви студове. Няколко дни си стояхме вкъщи, защото имаше натрупал сняг и много лед пред блока, нямаше как да мина с количка за близнаци.
В Пловдив от 1 седмица вали по цял ден, излизам само да взема кухнята с дъждобрана на количката. Децата се побъркаха в къщи, аз покрай тях също. Утре вече ще ги водя в мола да тичат там по коридорите. Крепи ме само мисълта, че тази зима ще са на ясла (дано да са здрави) , иначе не знам  как ще я караме с това седене вкъщи.

# 167
  • София
Абсолютно всеки ден е навън. Дъжд, вятър, сняг. Обличам го подходящо и излизаме. То иначе може да се побъркаме вкъщи. Е, на -20 няма да го изведа, но иначе не виждам защо не. Голям му е кеф да скача в локвите тези дни.

# 168
  • Пловдив
Аз и в студ го изкарвам. Тия дни гледам да се ограничим повече вкъщи, че е леко настинал.

# 169
Не знам как е при вас, но при нас от 10 дена има само мъгла и дъжд и се побъркваме, не излизаме никъде, а детето си иска разходки Sad

# 170
  • Пловдив
Излизаме по принцип освен в порой, каквото е тия дни при нас. Та от 2-3 дни сме си в нас и е бая скука за двете ни.
Иначе в студ си я извеждам без проблем, то иначе цяла зима в нас трябва да сме. При лек дъжд също излизаме, сняг също не е проблем.

# 171
Ние също излизаме на студ. Миналат година в
зимния период малкия беша на годинка и 2-3 месеца. Ние единствени от близките ни с деца излизахме в студа. Според мен ако не вали и не духа адски силно, си става за навън. Сега му купих дъждобран и гумени ботуши. Той ходи на ясла вече де. След отсъствието от две седмици и нвщо заради бактерията, се завърна тази сряда на ясла и продължаваме адаптацията. Вече доста по-трудно се измаря.

# 172
За дефицит на витамин D към какъв лекар трябва да се обърна? /Различен от лл? Rolling Eyes /
И ние излизаме, стига да не духа силно, да е порой, мн студено или мъгла. Макар че откакто захладня нещо ме домързява. Но гледам поне 1ч на ден да сме навън.

# 173
За дефицит на витамин D към какъв лекар трябва да се обърна? /Различен от лл? Rolling Eyes /
И ние излизаме, стига да не духа силно, да е порой, мн студено или мъгла. Макар че откакто захладня нещо ме домързява. Но гледам поне 1ч на ден да сме навън.

За теб ли става въпрос или за детето? Ако е за теб - ревматолог.

# 174
  • Седмото небе
Мисля, че и читав ЛЛ също би ти дал добри насоки. Ако е за детенце пък педиатъра мисля, също трябва да е запознат. Аз мога от опит да ти кажа какви са били моите насоки при установен дефицит. Иначе сега като давам всекидневно на бебка по 2 капки Ойлесен, на мен си “давам” по 5. Виждат ми се малко, но и моята ЛЛ/невролог и П на бебка/хранене и диететика/, казаха че ми е достатъчно пък не знам.
А за разходките на студено... Ние днес направихме първата дълга такава. Моята малка беззъба почти 9 м драконка беше с боди дълъг ръкав, не много плътна жилетка и лек елек с качулка и памучна шапка. Надолу беше с чорапогащник и панталон. Бяхме сложили и меките буйки от агнешка кожа, но тя не пожела да ги изтърпи. Беше с чувалчето, което не е от най-най дебелите и дъждобрана отгоре, че валеше почти нон-стоп, и беше около 7-8 градуса. Спа си почти през цялото време навън, без да се поти или замръзне. Преди да заспи и беше много интересно да гледа как дъжда тропка по найлона.
Ако занапред е дори и по-студено, но не е порой, и не духа силно, пак ще я извеждам спокойно. Само може би ще сложим ръкавици (ако ги търпи изобщо) и по-дебело яке.

# 175
За мен по-скоро. За детето ще пусна, като дойде време за изследванията за яслата. Зачудих се дали не трябва някакви инжекции да ми бият за дефицит. Макар че само капки к хапчета срещнах под формата на витамина в Софармаси.  А защо ревматолог? Аз се чудех за хематолог..

# 176
За мен по-скоро. За детето ще пусна, като дойде време за изследванията за яслата. Зачудих се дали не трябва някакви инжекции да ми бият за дефицит. Макар че само капки к хапчета срещнах под формата на витамина в Софармаси.

Аз имах дълго време болки в ставите, колената ми се зачервяваха и локално се повишаваше температурата, както и на тазобедрените стави, дори при най-малко натоварване. Ходих няколко пъти на ревматолог, докато не попаднах на читав. Назначи изследване на вит. Д и се оказа, че имам дефицит.

# 177
  • Седмото небе
От инжекции чак не мисля, че има нужда. С подходящ (за предпочитане) течен продукт на маслена основа и промени в хранителните навици се случва покачване, макар и бавно. Таблетните форми на витамина не били толкова ефективни.
При мен беше главоболие, силен косопад, суха кожа, лош сън, лошо храносмилане и още куп неприятности. С щитоводната съм Ок, другите изследвани витамини и хормони също. Макар, че мен ей така, щото си нямам други дефекти, адски много ме ограничават слънчевата и студовата ми алергия в “събирането” на Вит.Д, както наричат всички печенето на открити части на тялото. Та си разчитам основно на капките и храненето.
Извинете за отклонението, ама сметнах за нужно да споделя. Понеже нали и ние самите трябва да сме възможно най-здрави и във форма, за да се грижим за нашите съкровища.

# 178
От инжекции чак не мисля, че има нужда. С подходящ (за предпочитане) течен продукт на маслена основа и промени в хранителните навици се случва покачване, макар и бавно. Таблетните форми на витамина не били толкова ефективни.
При мен беше главоболие, силен косопад, суха кожа, лош сън, лошо храносмилане и още куп неприятности. С щитоводната съм Ок, другите изследвани витамини и хормони също. Макар, че мен ей така, щото си нямам други дефекти, адски много ме ограничават слънчевата и студовата ми алергия в “събирането” на Вит.Д, както наричат всички печенето на открити части на тялото. Та си разчитам основно на капките и храненето.
Извинете за отклонението, ама сметнах за нужно да споделя. Понеже нали и ние самите трябва да сме възможно най-здрави и във форма, за да се грижим за нашите съкровища.

Определено симптомите при дефицит на вит. Д са много. При мен това със ставите беше само част от всички симптоми. Другото беше депресия, косопад и т.н., но да не се отклоняваме от темата. Simple Smile
С капки вигантол се оправят нещата.

# 179
Ами да. Така е. При мен също има суха кожа + апатия, особено преди да ми дойде съм много отпаднала и нямам желание да върша каквото и да е било, по-раздразнителна съм. Явно всеки го избива по различен начин. Благодаря за споделеното, макар и не по темата. Определено ще тествам и малката. Щото цяло лято бяхме навън, за по 2ч минимум. Но ето, че не е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт