Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 552
  • 608
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Разбира се, увеличавате си шанса два пъти. При нас късметлията е съпругът ми.

# 106
Здравейте, не ми стана ясно от инструкциите, ако аз съм подала формуляр в който като титуляр съм включила и съпруга и детето ми, трябва ли за съпруга ми да подавам отделно? Благодаря ви.

благодаря за отговора Simple Smile

# 107
Здравейте,и ние кандидастване от 10 години ,но за съжаление нищо не се случва.Исках да ва питам за снимките които се правят в къщи ,какво мислите след като се направят в къщи и са минали през валидатора всичко наред ли е
Да,ние вкъщи се снимахме и ни изтеглиха за DV2022

Здравейте, сега изникна въпрос -  аз имам валиден международен паспорт, но детето ми на две години няма - трябва ли да му направя за кандидатсването?
За регистрация в лотарията - НЕ
Ако евентуално ви изтеглят, тогава за попълване на DS260 ще се наложи. Simple Smile
Ами не знам за обикновените визи, но за лотарията не ми се рискува. Сега го чакам малкия да го снима някое приятелче и ние после да му кропваме снимката да пасне на валидатора.

Ако имате бяла стена вкъщи в близост до прозорец няма да имате проблем да си го снимате с телефона.
Пусната светкавица и 2х зуум,след това и правите основни корекции в някое приложение като Photoshop/Snapseed или подобно(главно на white balance,shadows,highlights,whites) и след това изрязвате в официалния валидатор(новия е много удобен и лесен)

Снимките не са чак толкова важни хора!
Важното е да няма груби сенки по лицето и то да се вижда в цялост - без очила,забрадки,шапки и подобни.
Другото е вятър, приема се "white or off white background" , което означава че не е задължително да е 255 бяло,може и леко да сивее, не е задължително да е перфектно.

Ако някой не се чувства никак уверен и не иска да рискува,нека ми пише на ЛС,ще помогна.

# 108
Здравейте, не ми стана ясно от инструкциите, ако аз съм подала формуляр в който като титуляр съм включила и съпруга и детето ми, трябва ли за съпруга ми да подавам отделно? Благодаря ви.

Подавайте и от негово име , т.е. титуляр да е той, а вас ще ви включи във формуляра. Така имате двоен шанс. Simple Smile. Късмет!

Няколко въпроса и от мен. Дъщеря ни е в САЩ, но е без статут:
1. Може ли да подаде заявление за участие в лотарията от САЩ? Миналата година се пробва, но не успя;
2. Относно детето: То е родено в САЩ - какво трябва да попълни за него? Тъй като в заявлението задължително се попълват децата до 21-годишна възраст;
3. Ако аз подам от нейно име оттук, дали ще има проблеми в последствие, ако я изтеглят - предвид факта, че е без статут в САЩ.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 11:00 от Milenna

# 109

Подавайте и от негово име , т.е. титуляр да е той, а вас ще ви включи във формуляра. Така имате двоен шанс. Simple Smile. Късмет!

1. Може ли да подаде заявление за участие в лотарията от САЩ? Миналата година се пробва, но не успя;
2. Относно детето: То е родено в САЩ - какво трябва да попълни за него? Тъй като в заявлението задължително се попълват децата до 21-годишна възраст;
3. Ако аз подам от нейно име оттук, дали ще има проблеми в последствие, ако я изтеглят - предвид факта, че е без статут в САЩ.
[/quote

1.може да си подаде от щатите
2.детето се вписва задължително
3. Можете и вие да подадете от тук , просто попълвате адреса в щатите

# 110

[/quote

1.може да си подаде от щатите
2.детето се вписва задължително
3. Можете и вие да подадете от тук , просто попълвате адреса в щатите

Б Л А Г О Д А Р Я!!!

# 111
  • USA
А какво става когато си нелегално в САЩ, подаваш за ЗК печелиш, и трябва да се върнеш в БГ за интервю....черен печат...имам такъв познат..ПОжелавам на дъщеря ви да не се случи нещо подобно. Може би е добре тя да се консултира евентуално с адвокат, във формуляра лъсва , че не работи от БГ а от САЩ, при проверка може да си навлече допълнително проблеми, ако сега минава между капките и е ОК, след форумляра може да направят проверка за статуса и...че е нелегален...или аз не съм разбрала с виза ли е дъщеря ви?

# 112
А какво става когато си нелегално в САЩ, подаваш за ЗК печелиш, и трябва да се върнеш в БГ за интервю....черен печат...имам такъв познат..ПОжелавам на дъщеря ви да не се случи нещо подобно. Може би е добре тя да се консултира евентуално с адвокат, във формуляра лъсва , че не работи от БГ а от САЩ, при проверка може да си навлече допълнително проблеми, ако сега минава между капките и е ОК, след форумляра може да направят проверка за статуса и...че е нелегален...или аз не съм разбрала с виза ли е дъщеря ви?
Да, нелегално е в САЩ, остана след студентска бригада. После срещна любовта там в друг щат, имаме вече внучка. Предстои ѝ да се омъжи за момчето, но имат някакви административни пречки и би искала да си пробва късмета в лотарията.
Вижте, те много добре знаят, че тя е в САЩ, без статут. Всички знаят Simple Smile Ние ходихме преди пандемията и в нашето посолство на интервюто ни знаеха, че имаме дъщеря в САЩ без статут и че отиваме да я видим. Дадоха ни виза въпреки всичко. Всичко се знае. Ще я накарм все пак да направи консултация с адвокат.

# 113
При условие, че има пътека за получаваме на статут след брак в рамките на страната, за мен е неоправдан риск излизането от САЩ за продължаване с лотарията. Не знам какви административни пречки имат, но по-добре да се фокусират върху тяхното разрешаване.

# 114
  • USA
Да се свържи с имиграционен добър  адвокат за да може да си оправи документите.
За да сключи брак и трябва лиценз/разрешително/  , но тя е с нелегален статус и няма как да го получи. ДОбрата новина е, че във всеки щат има различни документи, може да види в кой щат няма да и искат това, което няма.

https://www.usmarriagelaws.com/

# 115
Никакъв шанс не е ЗК за дъщеря ви. Просто го забравете това. Излезе ли от страната няма връщане. Както е писала Оливия - да си оправи административните пречки в друг щат.

# 116
Вариант за узаконяване на престоя е студентска виза. Ако може да си го позволи, нека да кандидатства в държавен колеж. Таксите в тях не са високи. Така навремето разни познати останаха легално след бригада.

Мисля, че дори и да се запише на курсове по английски към колеж, може да получи студентска виза, но не съм сигурна на 100% дали това е така. Нека дъщеря Ви провери тези опции.

Може би е добре да се прехвърлите в темата на потребителите в САЩ и там да попитате също. Ето линк към нея:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1350646.315

# 117

Да, нелегално е в САЩ, остана след студентска бригада. После срещна любовта там в друг щат, имаме вече внучка. Предстои ѝ да се омъжи за момчето, но имат някакви административни пречки и би искала да си пробва късмета в лотарията.
Вижте, те много добре знаят, че тя е в САЩ, без статут. Всички знаят Simple Smile Ние ходихме преди пандемията и в нашето посолство на интервюто ни знаеха, че имаме дъщеря в САЩ без статут и че отиваме да я видим. Дадоха ни виза въпреки всичко. Всичко се знае. Ще я накарм все пак да направи консултация с адвокат.
Ами след като "всички знаят" че явно нарушава законите на САЩ, как точно си мислите, че ще и издадат виза, АКО спечели от лотарията?
Хубаво е да си оправи "административните "пречки и час по скоро да си влезе в статут, не заради лотарията, а по принцип.

# 118
  • Sunshine state
Имам приятел, който е на колеж без разрешение за работа, но реално само това прави вече 8 години. Не му е лесно, но и никога не е излизал извън статут. Лотарията няма да я спаси, защото ще трябва да доказва какво е правила тук толкова време . Не бива да излизаш извън статут, иначе лоша работа.

# 119
  • USA
Аз имам колеги със студентски визи, дошли да учат "език" към лицензирано такова има и онлаин дори по 4 часа на ден, имат право и да работят.
 Тънкия момент е, че за да и се издаде такава виза тя трябва да мине интервю в страната от която кандидатства т.е има гражданство, а тя няма как да се прибере в БГ защото е извън статут. Бащата на детето доколкото разбирам е гражданин, детето и родено в САЩ също американец, тя е тази която ще трябва да напусне страната и няма да може да се върне...затова казах добър емиграционен, имаше някакви вратички но не се сещам какви бяха точно трябва да поровя в гугъл за 20 г ако подаваш данъчна декларация, след това имаш право на легален статут или детето и като стане на 21 да подаде за майка си...ама до тогава идея нямам...

Общи условия

Активация на акаунт