Лотария "Зелена карта" 2023

• 53 222
  • 608
  •   1
Отговори
# 375
В България подписите ни са буквички/ченгелчета, но в Щатите си пишеш име и фамилия за подпис.
Значи не е точно така. Подписът е какъвто ти си искаш. Моят още от България е неразбираема завъртулка и такъв си остана. Така се подписвам навсякъде - дори важни документи като на SS картата и на документи за самоличност и договори, изобщо където е нужен подпис и където пише signiture.
Отделно има доста места, където искат инициали, пише си го изрично initials и там си пиша само първите букви от имената, например A. R. или пък питам дали не искат и средното име и тогава става A. M. R.
Понякога има и поле, в което искат ти да си напишеш собственоръчно името, дори и да го има разпечтано. Пиша го винаги както е на съпътсващите документи, защото като имаш средно име, понякога ти го слагат цялото, понякога само първата буква от него.
Звучи сложно, но като попълните няколко документа и се свиква. То си пише, пък и американците са научени да обясняват търпеливо и по няколко пъти.
За апликационната форма най-вероятно е нормалният ти подпис, както си се подписала на документите за самоличност.
Ако обаче искаш да си промениш подписа и да почнеш и ти да се подписваш с имената си или със смесица от инициали и имена, то можеш да го направиш сега и после този подпис да ти е и на зелената карта.
За мен лично е усложняване на живота, защото името ми е по-дълго от подписа-завъртулка.
И по принцип да знаеш, че американците не се втелясват толкова за такива неща и администация и служители са много учтиви и като допуснеш грешка казват No problem, а няма да те  навикат. Wink

# 376
Извинете,ако е удобно да Ви попитам на какви апликации Ви изискват подпис?

# 377
Чак и аз погледнах в документи как така няма подпис Grinning

Четеш внимателно. Където искат Initial си пишеш инициалите, където пише Signature си се подписваш както си знаеш.

# 378
Извинете,ако е удобно да Ви попитам на какви апликации Ви изискват подпис?

За i-130A, но не е за лотарията.

Благодаря за обяснението Simple Smile

# 379
  • САЩ
Аз питах един нотариус по темата и той обясни, че е важен акта на подписването, а не самия подпис. Така че може да е каквото си искаш, ОСВЕН когато не пише Sign your name

# 380
  • Sunshine state
Нека потребителката maminka1, която ми писа лично съобщение, си разреши личните, защото не мога да й изпратя нужната й информация. Simple Smile

# 381
Не е добре работата,  това изобщо не говори добре.

Цитат
САЩ ни орязаха квотата за студентски бригади до 800 места
Асоциацията на агенциите за международен културен обмен настоява за спешна среща с американския посланик у нас
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sasht-ni-oryaza-kvo … brigadi-800-mesta

# 382
  • Sunshine state
Как ли не се опитахме да им се нагодим и пак ни реежат - ни туристически визи падат, ни дявол. А уж сме в НАТО, уж го играем другарчета.

# 383
Това със студентските квоти мога да разбера. Имаме висок процент оставащи нелегално. Но за ЛОТАРИЯТА,
защо ни режат от година на година. На албанците пускат повече визи...

# 384
С лотарията не ни режат, теглят пропорционално колкото участват. Малко пускат и следователно малко теглят. Като статистика са пуснали за участие за ДВ2021: 14 407 апликации + 11747 с членове на семейство към апликанта, а като пример за ДВ 2008 са подадени 69 128 апликации + 61 199 с членове на семейството.
от ДВ2021 изтеглени 348 а от ДВ 2008 изтеглени 1674

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 15:46 от Scott

# 385
В статията пише, че Агенцията не е сигурна дали ограничението е работно, тоест взето от Консулството, или официално правителствено. Напълно е възможно да е просто на местно ниво, заради натрупаните необработени още визи. Може би просто нямат капацитет в консулството да обработят повече за момента. Никъде няма информация, че решението има нещо общо с правителството на САЩ.

Остават ли още български студенти след бригада? Мислех, че са поотминали тези времена вече.

# 386
В статията пише, че Агенцията не е сигурна дали ограничението е работно, тоест взето от Консулството, или официално правителствено. Напълно е възможно да е просто на местно ниво, заради натрупаните необработени още визи. Може би просто нямат капацитет в консулството да обработят повече за момента. Никъде няма информация, че решението има нещо общо с правителството на САЩ.

Остават ли още български студенти след бригада? Мислех, че са поотминали тези времена вече.
Backlog в работата на посолството има и това е факт, само за сведение има само ЕДИН кейс, който получил виза или визи за ДВ2022 и то интервюто е било Декември месец миналата година.

https://public.tableau.com/app/profile/noyan1550
Тука има много интересна информация която следя, като търсите като нагласяте филтъра за България не търсете Bulgaria, а SOF

# 387
Това имам предвид. На фона на броя изоставащи имиграционни, студентски, работни кейсове, надали точно студентските бригади са им приоритет.

# 388
Това имам предвид. На фона на броя изоставащи имиграционни, студентски, работни кейсове, надали точно студентските бригади са им приоритет.
Единствено приоритет до колкото се информирам, имат визите на основание семейство и осиновяване, това е и като политика на DOS. Всичко останало е пълен мармалад.

# 389
Бих искала да попитам, някой беше споменал, че са го дисквалифицирали заради снимки, неотговарящи на изискванията. Как се информирате за това? След подаване на документите аз не съм получавала нищо след Success! екрана при подаването с Confirmation Number. На кой етап се разбира дали всичко е ОК с документите?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт