Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 573
  • 608
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря Ви за споделените мнения, момичета.

# 121
Т.к. дъщеря ти е незаконно пребиваваща майка на Щатски гражданин, внука, то тя може да кандидатства за коригиране на статуса си. Накрая пак издават зелена карта и мисля, че й е в правата.

С имиграционен адвокат може да задвижи нещата от там, но в никакъв случай да не подава за зелена карта като български гражданин, защото ако подаде adjustment of status може да се прецака.  Не може, а ще се прецака. А пък ако я изтеглят и излезе от страната за интервю няма да може да се върне след това.

# 122
  • Sunshine state
Т.к. дъщеря ти е незаконно пребиваваща майка на Щатски гражданин, внука, то тя може да кандидатства за коригиране на статуса си. Накрая пак издават зелена карта и мисля, че й е в правата.

Това не е вярно.

# 123
И тази година участвам в лотарията, дано да имам успех и да сбъдна една мечта - USA!

Успех на всички участващи в лотарията!

# 124

Това не е вярно.
Обаче, признай че звучи яко.
Идваш, раждаш, и хоп зелена карта.

# 125
  • Sunshine state
Звучи яко, ама докато детето не навърши 18, никакъв шанс за каквото и да било. Те са го измислили. 😁

# 126

Това не е вярно.
Обаче, признай че звучи яко.
Идваш, раждаш, и хоп зелена карта.

Само изчакваш детето да стане пълнолетно и да те спонсорира. Най-бързият път към зелена карта, а и гражданство след това, е чрез смяна на статута след брак с гражданин. Нямам познат с отказана петиция дори и след излизане от статут за дълго време.

# 127
Най бързия път...18г...вие сериозно ли?
Познавам няколко семейства с деца родени в САЩ, майката на Б2. За сега само една двойка дойде, и то с Л виза на бащата.
Детето родено тук има права, но родителите ако не желаят да са нелегални, не могат да си го отглеждат в САЩ.

Най бързия път за мен е брак с гражданин.

# 128
Най бързия път...18г...вие сериозно ли?
Познавам няколко семейства с деца родени в САЩ, майката на Б2. За сега само една двойка дойде, и то с Л виза на бащата.
Детето родено тук има права, но родителите ако не желаят да са нелегални, не могат да си го отглеждат в САЩ.

Най бързия път за мен е брак с гражданин.
Всички казахме това. Освен това получаваш право да кандидатстваш за гражданство само три години след получаване на зелена карта, което значително приближава във времето евентуална петиция за спонсориране на родителите на момичето.

# 129
Възрастта, на която детето може да направи петиция да спонсорира майка си за виза е 21, не 18.

Писах, че така може да получи зелена карта, т.к. тя е влязла в страната легално, най-вероятно покрай таткото е и с добро име в средата им, и отсъствието й в живота на таткото и детето ще предизвика големи трудности в живота на детето им.

За да съм по-точна, не си спомням вече какъв е формуляра, но се кандидатстваше за waver. Пак има риск, но като са си семейство е малко по-добре. Също и покрай пандемията може да се включи и че е по-добре да остане където е и да не пътува.  Но това са врарички, които един емиграционен адвокат ще ги знае по-добре.

Най-добре е обаче с адвоката да говори как да се преодолеят административните пречки за брак Wink Да кандидатства сама за виза при положение, че е с мъж и дете в страната ще изглежда странно..

# 130
Благодаря още веднъж. Няма да кандидатства дъщеря ни за зелена карта. Ние с мъжът ми кандидатствахме. Ако ни огрее, поне ще можем да сме там и да се радваме на внуците. А живот и здраве, за края на 2022г. евентуално може да започне процедурата за брак с момчето, поне така ми казват...
А чухте ли днес - пак говорят, че имало възможност визите за нас да отпаднат, ако ще пребиваваш в САЩ като турист до 90 дни. Някаква надежда пак има, но аз не вярвам твърде много. Изискването за виза за бг гражданин е заради големия брой откази. Процентът на отказите трябвало да е под 3 май, за да премахнат визите.

# 131
преди трябваше да е под 10%, за да отпаднат

# 132
  • Sunshine state
От лога го гпвпрят това, но не вярвам скоро да стане, макар да ми се иска.

# 133
Здравейте, искам да попитам относно снимкана на детето, която се прикачва. Ще кандидатстваме от името на мъжа ми, неговата снимка е ок, но тази на детето под 2год не минава валидатора. Линията на очите не е на нивото им, както и тази на брадичката. Правени са на едно и също място, може би, защото той е по-мъничък излизат на друго ниво. Дали е такъв проблем и за прикачената снимка на детето? Thinking

# 134
Най важната новина засягаща визовият режим на България от както беше приета преди 14 години като членка на ЕС !!!!

https://www.reuters.com/world/us/us-considering-adding-israel-ro … ogram-2021-10-26/

Наскоро бяха приети в тази програма Полша и Шърватска !
Двете страни членки на ЕС !
Това не е случайно най после ще дочакаме отпадането на визите !
Съобщението е официално и идва от най високо ниво САЩ !
Отпадането на визите никога не е било въпрос дали а е било въпрос кога за България.
Сега сме по близко от всякога официално оповестено от правителството на САЩ !
Може да отпаднат още тази година , може и догодина но според мене който следи събитията много от близо това е ясен знак че визите ще паднат в най скоро време !
Честито на всички Българи които преследват Американската мечта !!!

Общи условия

Активация на акаунт