Падат есенни листа, а мамите от 'Искам бебе' очакваме нашите слънца ! /тема 34/

• 35 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Сънче , честити розови гащи /под лек въпрос/ 😄 Аз само да вметна , че може би ще има младеж между тях щом Чачева е скрила половете , за да не избирате въз основа на тях … това ми беше първата мисъл като прочетох поста ти , ама може и тя да не е била сигурна 🤷♀ Както и да е , почивай , лежи , много се радвам , че всичко е наред 🎀

Одри и ти ли беше недоволна , вярно , че четох коментара тогава … и ние в Пловдив имаме един известен лекар , който е груб и с годините вече започна да кара всички на конвейерн , и съответно започна да ги губи .

# 631
Честно казано на мен Чачева след Чавеева ми се стори като мила и сладка. Но си е вярно, че е доста пряма и директна. Обаче за мен този подход си беше ок, исках да знам всички вероятности, с които мога да се сблъскам. При мен също предложи прекъсване на пъпната връв на единия близнак, за да сме сигурни, че с другият нещата ще са наред. Ама в крайна сметка решението си беше мое с ясно съзнание какви рискове поемам. Докато Чавеева директно ме караше да правя аборт, тъй като нямали шанс за нормален живот и двамата. Та...
Сънче, стискам палци, знаеш, все пак са си мой късмет ❤️

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 21:43 от Диди 💙💙

# 632
Само аз ли не разбирам?
Да  не ни се налага да попадаме на "специалист" , като този, за който говорите! Как се взима такова решение , преди установен проблем? Защо изобщо причиняват и "подаряват" такива емоции, на хора, чакали рожбите си с години? За мен на такива хора, дипломите трябва да се изгарят ритуално пред "Майчин дом", докато отпред е пълно с колички с близнаци,тризнаци дай Боже и четири!
Само този отгоре... знае какво ще се случи, и да, ако се види, че има някакъв проблем...разбирам. Ако ли не...защо бе?!? Защото е по-лесно да наблюдаваш и изродиш 1, а не 3?

Усмихвай се, мамче! Ние сме с теб и стискаме палци и трите бебешока да са наред!  И ще са! ❤️

# 633
Чета и не мога да повярвам как говорят лекарите на бременни...

Аз се шокирах, че при установяване на бременност ме питат директно дали е желана, какво остава да ми кажат това, което разказвате...

Между другото, не съм писала в темата - на 5 декември се роди и нашата дъщеричка, 2 седмици преди термин ми изтекоха водите, без други признаци на раждане. За щастие родилна дейност започна на другата сутрин и успях да родя по естествен начин, без окситоцин, без упойка и без шевове 😀 49cm, 3110g  щастие

Госпожицата вече има големи бузи, напаснахме се в общи линии, кърмя я, макар и със силиконови зърна, като много се надявам скоро да махна...

# 634
  • Замък сред облаците
Амандин, честита госпожица!

Близнаците рядко добутват до 9 месец, най-често се раждат осмачета, а при тризнаците риска е за 7 месец дори. Та оттам кувьози, проблеми в развитието и от медицинска гледна точка предлагат редукция. Това е причината в чужбина рядко примерно да връщат повече от един екстра качество ембрион приинвитро. Медицински протоколи са това да гарантират здраво бебе и майка. Нервдко дори природата естествено редуцира единия близнак/тризнак, и тук сме имали такива случаи.
Сега вече подхода на докторите е важен. Не “дай да махнем едното/двете че да има шанс”, ами “виж, такива и такива са рисковете, това и това са вариантите, като пациент вземи информирано решение”.

# 635
Е браво ти много я успокои…

# 636
Amandine, честита госпожица! Все така да закръгля бузки, да има за пощипване.

Sunflower, леко да мине, а думите на нетактични лекари да се забравят.

Ние може да се похвалим с ковид от вчера, най-вече ММ засега. Хич не е приятно, така че бременелките се пазете!

# 637
Шу, не си права. Специалистите са точно за това, да ни обяснят рисковете, а не да ни замазват очите и да живеем щастливо.
И наистина бременността с близнаци/тризнаци е ужасно рискова и това, че при някого всичко е било наред, не трябва да е никакво успокоение.
При мен шансът да се родят увредени беше огромен, но пак казвам, взех си информираното решение, точно благодарение на такива специалисти. Защото не ми се мисли какво е да си живееш в розовия облак и изведнъж да ти се стовари неочаквно на главата. За съжаление има хора, които не са способни да отгледат дете с увреждания, но това не ги прави лоши.

# 638
  • Замък сред облаците
Найсна, бързо оздравяване!

Аляската, не разбирам къде виждаш паника. Говоря за общоизвестна статистика, за която вярвам, че повечето момичета тук имат от обща култура. На мястото на Слънчогледчето и аз бих била разстроена от неадекватния подход на лекарката, но разбирам и медицинската обосновка зад нея. Със сигурност бих задържала обаче бебетата, ако няма реална медицинска причина за друго - само факта, че са тризнаци не е причина и за мен.

Въпреки това бременността с тризнаци се счита за рискова, поради съвсем обективни фактори - бебетата ще натежат по-рано на шийката, ще имат нужда от повече хранителни вещества, с по-дребно тегло се раждат най-често заради по-малкото пространство в корема на майката и т.н. Това са съвсем нормални неща за една бременност с тризнаци и съответно трябва да се вземат мерки с по-чести прегледи, наваксване с витамини и микроелементи, режим на хранене и повече почивка в по-напредналите месеци, за да добута до максимално късна седмица. Човек трябва да е наясно с това и не виждам нищо страшно. Няма бременност без риск така или иначе, независимо дали са 1, 2 , 3 или 5 бебетата. Не разбирам защо не трябва да се говори обективно за тези неща, като обикновено помагат на майката да се подготви и да направи най-доброто за себе си и бебетата. Ако само цъкаме с език на лошите доктори и я ожалваме, не помагаме особено.

# 639
  • София/Севлиево
Май тук не съм ви честитила коледа-та с малко закъснение желая здраве и спокойствие на всички ви!
Жасмин че, много съжалявам.Вярвам обаче че през 2022 ще гушнеш своето бебче.
Сънче, преди 4 години във форума пишеше една мама ,която успя да износи и роди живи и здрави тризначета.Помня че доста полежа в Майчин дом,но накрая всичко завърши с хепиенд.При мен нещата не се получиха,но аз категорично отказах редукция ,когато бях бременна с трички.Но тогава с едното имаше проблем и като прибавим и другите ми проблеми вече ми е ясно защо стана така.Мисля си,че все пак шанса да се родят живи и здрави и трите бебета е огромен,когато се вземат мерки и се полагат адекватни грижи.

# 640
Amandine, честито да сте здрави и щастливи Purple Heart

Диди, за мен поне - не става въпрос да крие каквото и да е, аз също предпочитам да знам всичко, става въпрос че има различни начини да се изговорят нещата - съвсем същите неща, но друго отношение.

Чужбина е много широко понятие, в Украйна в онази доста успешна клиника в Киев, редовно връщат и по 4ри ембриона.
А в МБАЛ Надежда гледат бременността да е максимум двуплодна, а с по-възрастните дами гледат да е едноплодна.
Затова недоумявам как се връщат над 2 ембриона на първи инвитро опит (както при Кактус).

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:09 от Одри ♡

# 641
Amandine, честита госпожица! Да расте жива и здрава и много щастлива! 💝

Слънчогледче, всичко да е наред докрая ти пожелавам от сърце и да гушкаш трите беборани максимално близо до термин 🍀

Диди, как сте с момчетата? При теб какво стана с ИР?

Найсна, бързо оздравяване ви пожелавам и да мине възможно най-леко.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 14:16 от Jupiter sea

# 642
Найсна, бързо възстановяване и нека е с минимално симптоми!
Амандин, честито бебче! Да расте здрава и игрива и да ви радва много!
Слънчогледче, първо, да ти честитя, че не съм писала от доста време! Желая ти най-искрено да имате щастлив финал с три здрави бебета! Не мога и да си представя какво ти е на сърцето в момента, но знам, че ще направиш всичко необходимо за една успешна и здрава бременност!
По въпроса с коментарите на лекари, хората сме различни и приемаме информацията по различен начин. Но дори факта че сме бременни и по-податливи на емоции би трябвало да е достатъчен докторите да са по внимателни. Едно и също нещо може да се каже по безброй начини, в зависимост от това как искаш да повлияе на човека отсреща.
Всички тук сме, смятам, интелигентни жени, които четем, интересуваме се и съм сигурна, че след като е бременна с тризнаци Слънчогледчето, е наясно с повечето усложнения, които могат да настъпят.
Моята бременност беше абсолютно нормална като по учебник до края. Бебето се роди доносено с перфектни мерки в 38 седмица и въпреки това имаше проблеми с адаптацията и наложи лежане в кувьоз и под наблюдение, докато в същото време изписваха близнаци преди нас. Така че нищо не е предрешено, трябва да запазим спокойствието и да се наслаждаваме на тези моменти, че после ще ни липсват.
Весело посрещане на новата година и нека тя бъде още по-успешна и прекрасна от изминалата!

# 643
Честита Коледа на всички и весело посрещане на новата година! 😊
Амандин, честита радост!
Найсна, бързо оздравяване!
Жасминче, много съжалявам 😔 Пожелавам ти бързо психическо и физическо възстановяване! Дано скоро да се похвалиш и този път всичко да е наред до щастлив финал! ❤️🍀🍀
Слънчогледче, съжалявам за неприятните емоции, които си преживяла. Пожелавам ти лека бременност с троен пухкав финал възможно най-близо до термин! Колкото до пола, аз залагам на две госпожици и един младеж за цвят. 😊
Колкото до моя трансфер, аз дори не знаех колко ембриона имам в действителност и колко ще ми трансферират. Вече лежах на магарето като ми казаха, че слагат 3!!! Сега ми е интересно в Надежда, дай Боже да стигнем до трансфер, колко ще върнем. По принцип искаме 2, защото едва ли ще правим инвитро за второ дете. Дано този път да имаме здрави бластоцистчета! 🍀
На всички пожелавам лека бременност до термин! 😊❤️

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 14:08 от Kactus

# 644
Здравейте, момичета. Миналата седмица бях на първата ФМ и БХС и се включвам да споделя, че всичко е наред с бебчето. Резултатите от скрининга също са добри. Според доктора 99% очакваме момченце!

Литъл, стискам палци на теб. Почивай си повече и дано всичко е наред.

Жасмин, съжалявам за това развитие.  Знам как се чувстваш...преживях го в 16+ г.с. Бъди силна! Скоро ще гушкаш рожбата си!

Shu, с първата ми бременност имах ужасно всекидневно главоболие в продължение на месец и половина. Не знам как го издържах, но едно хапче не изпих. Част от неразположенията...Дано скоро отмине.

Найсна, да минава възможно най-леко.

Слънчоглед, желая на финала да си гушнеш три здрави бебета!

Добре дошли на всички бебета родили се скоро! Да са живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт