Падат есенни листа, а мамите от 'Искам бебе' очакваме нашите слънца ! /тема 34/

• 35 960
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бабълс, потърси протеин за бременни или фрезубин протеин, аз пих през третия триместър, че и моя протеин беше под норма. Протеин в урината ако имаш, трябва да се проследява и да направиш изследване на 24ч урина (събира се за 24ч и се изследва). Желязото е добре да го вдигнеш, аз пиех сорбифер.

За много години на всички!
Следя ви като успея и много ви се радвам на всички, и стискам палци всичко да е наред 🍀🍀🍀

# 661
За много години на всички! Желая здраве и благополучие на вас и вашите семейства!
Минавам на отчет, малкото ми "шило" е на 100% момиче.

# 662
Честити розови гащи, момичета!
Аз повечко лежа, още повечко пъшкам и вече нямам търпение да се видя с малкия човек, който от няколко дни ми е натъртил ребрата в ляво. Не знаех, че е възможно, но боли като насинено и той упорито си човърка с крачета там.
Шу, при бременност е нормално да има разминавания някакви с референтните стойности, не се шашкай.
Литъл, мен още ми е чудно какво не и харесваха на шийката ти, малко пресолена работа ми идва и май те наплашиха за нищо.

# 663
Хибискус, като беше паднала до 3,2, докторката прогнозираше, че ще падне за седмица до 2,7 поне, че имах болки и контракции, ама ги изненадах хаха

# 664
Тя 3.2 пак не ми се струва къса, а щом сега на ФМ са я измерили 3.6 значи си е била толкова, а не е измерена като хората, поне аз не съм чела някъде да се вдига. Абе да не ти създава проблеми, пък колкото ще да е, аз обаче си затвърждавам мнението, че някои лекари раздават диагнози и пускат коментари с цел да всяват страх. Наистина мисля, че го правят умишлено, за да се ходи по-често на прегледи.. а уж не си падам по конспиративните теории Grin

# 665
  • Замък сред облаците
С повече почивка се удължава, ако скъсяването е свързано с някакво физическо претоварване, а и примерно колагенът допълнително помага.

# 666
За много щастливи години на всички!

Аз мисля че някои са садисти Smiling Imp, не точно конкретните доктори,  но има такива.
Bubbless, то може и да е замърсена наистина, аз винаги взимах като за стреилна - след измиване, средна урина за всеки случай. Белтъка и кетоните, ако са малко не е проблем. Левкоцитоите може да са от замърсяване, мен лично само тая кръв ме притеснява, щото и от влагалището да е пак не е ОК. Ама нека излезат лабораторните изследвания, има шанс тези домашните да не са ОК.

Хибускус, ММ като видя вече роденото бебе как рита, изведнъж ме пожали много Stuck Out Tongue Closed Eyes. Айде и при теб не остана, стискам палци за леко раждане.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 11:42 от Одри ♡

# 667
Благодаря момичета! И честит Ивановден!
Да, по-скоро домашните изследвания не са много ок. Днес като "взимах" проба за лабораторията си, "взех" и за мен и беше чиста Simple Smile
Като отидох на място в кабинета говорих само с акушерката и каза, че вероятно има бактерия и сега искат да пуснат урокултура и антибиограма. Надявам се, да сме хванали ситуацията в зародиш. А и нямам оплаквания.. 🤔

Измерванията на шийката с вагинален трансдюзер ли ги правят? (Според моята АГ не е проблем да се използва и дори и сега ми я мери с такъв. Да не говорим, че няколко пъти проверява мануално за изглаждане на матката Grinning). Ако нещо се притеснявяте в нета има приблизителни таблички по седмици с минимално и максимално допустими размери. Както каза АА, с повече почивка се удължава, въпреки че повечето АГ отричат и казват, че веднъж започне ли да се скъсява няма връщане.

И мен малкия ме ритка много, особено вчера. Понякога докато ходя или върша нещо ми се налага да забавя темпото. Не знам какво прави, ама опъва целия корем напречно. А беше главично последно. Някои дни (като днес) е по-поспалив и не ги харесвам, по-спокойно ми е когато шавоти. Simple Smile

# 668
С вагинален я мерят. Не е и заради честите прегледи, защото пари не са ми взимали като са ме викали допълнително извън ЖК.
Иначе аз слагам Циклогест, а от него набъбва самата тъкан, та си е напълно възможно. И колаген пия по същата причина.
Аз не им се сърдя на докторите, защото ако беше паднала под 3мм, то според мен е по-добре да се действа, докато има на какво. Но над 3 няма смисъл. Иначе 3,5мм е на границата според повечето инфо в нета.

# 669
Здравейте, момичета!
Напоследък много рядко влизам, обвзели са ме разни емоции. От вчера официално го докарах до 9тия месец. Остана още малко, тайничко се надявам да му се доизлиза и преди февруари Grinning Пера дрешки, сглабяме легалца, чешам си ентусиазма с гладене, но някои са толкова малки, че почти не ми е ясно как да станат нещата. Емоциите ми правят рязък преход от супер ентусиазирана и щастлива, че идва раждането до (2 мин по-късно) тотална паника и страх от същото. Предполагам е нормално Sweat Smile Та, това горе-долу е ситуацията вкъщи.
Вие как сте? Hug

# 670
Здравейте момичета, радвам се, че виждам такива хубави новини от вас. Нека все така всичко да е наред, да са здрави всички бебчета и да си дочакат термините на топличко. Heart

Аз също съм добре, на 4-ти ме приеха в болницата и на 6-ти ми направиха серклажа, а вчера ме изписаха. Не беше нищо особено, добре мина престоят в болницата, най-голямата ми драма беше, че нямах свястна храна, защото дори да ми носят от вкъщи, пак няма как да е топло и сега приготвено и това най-много ми липсваше, но в името на каузата всичко се изтърпява. Simple Smile Бях поръчала на мама да ми сготви вчера и от изписването директно отидох у тях и си хапнах. Иначе дните ми минават основно в лежане и почивка, но не се оплаквам, защото и аз си усещам, че тялото има нужда от това. Сега започвам да ходя на прегледи всяка седмица, така се разбрахме с моята АГ, защото с трите бебета се води, че е по-рисково и така ще сме по-спокойни и ние и тя. Simple Smile

# 671
Bubbless, за размерите на бебето аз се бях побъркала последния месец от бременността. Брей, мерят го, в началото на 8 месец около 2 кг. И до края показваше ехографа 2.500. изоставане с месец по ехограф последните дни преди раждането. Бях изперкала заради тромбофилията. Ядях предимно скир, кашкавал, а протеин за бременни още от първия триместър приемах, защото имах гадене от яйцата, а жълтъци не обичам.
 Роди се преносен с няколко дни 3.590.
И аз като Дели те съветвам да хапваш протеини.

# 672
Мимиритка, сякаш вчера се вълнувахме за бледите ти черти и гостите -роднини в най-неподходящото време. Дано мине всичко много добре, то не остана!

# 673
Мимирита, аз някак си всеки ден ставах все по-готова, особено последната седмица. Айде чакаме с нетърпение Simple Smile
Сънче супер, че ще ходиш всяка седмица да се гледате 🍀🍀🍀

Аз покрай празниците натрупах разочарование от бабите и дядовците, държат се неадекватно и егоистично - явно друго съм очаквала..

# 674
  • Замък сред облаците
Еххх, Одри, много неприятно така. Дано се осаферят по-натам, ама моето мнение е, че с годинките повече се вдетиняват и държат на своето. То човек обратното да очаква ама... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт