Банята - тема 39

• 54 321
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Има специална тема за бойлери.
Тази е за БАНЯ - последните коментари размиха темата.

# 196
  • Sofia
Сравнението трябва да е като при климатик базов и висок клас,а не между него и ел.конвектор.
По-скоро си е точно като конвектор и инвертор. Класическия бойлер харчи 1:1, без да пести нищо, като конвектора.

Аз също гледам алтернатива на бойлера и съм се насочил към трифазен проточен бойлер заради неспиращата топла вода. Бойлер за мен е ОК само ако е 200л, средно по 50л на човек. За съжаление мястото е кът и не искам да слагам голям бойлер, докато проточните са супер малки и може да ги поставиш където поискаш. Разбира се там драмата е инсталацията (и трифазния ток) за повечето битови потребители.

Има специална тема за бойлери.
Тази е за БАНЯ - последните коментари размиха темата.
И аз "размивам" темата, но бойлера е супер важна част от банята, дизайна, и какво ли не, като тръгнем от миниатурни размери при проточните и се стигне до заемане на половината баня от огромен бойлер.

# 197
  • Пловдив
julian,съгласна съм,че сте прав,за сравнението от гледна точка на преобразуваната енергия.
Тогава да перефразирам,какъв е КОП на термопомпения,за да се ориентирам доколко по-икономичен е.
Ние сме 4 членно семейство с 200л ел.бойлер с нагревател 3 kW,като децата ползват  голяма вана  5 дни в седмицата, тоест 200л.на ден си се изразходват и бойлерът е  включен непрекъснато.Средната ни консумация за ток на месец е около 300kWh ,без климатици,от която трябва да извадя и 20 kwh за рекуперация,защото си е екстра.Тоест от стандартна сметка от около 60- 70лв месечно за ток,колко ще спестя ако сложа термопомпен?
Можеше да сложим трифазен проточен, и ме е яд,че не го направихме,но тогава щяхме да загубим рециркулацията на топлата вода зимата.

# 198
Здравейте, правим две бани сега, които са с еднакво разположение: мивка/тоалетна/душ в една редица. Душ зоната е отделена с параван, ще бъде с линеен сифон. Досега винаги съм имала праг, който не е естетически красив, но ми е вършил супер работа. Чудя се сега, има ли някакви решения, които да вършат аналогична работа, но и да изглеждат добре? Според майстора ми, само сифон, параван и наклон е ок, но аз си имам някакви съображения.

# 199
  • Пловдив
Аmelie,а понижено душ ниво обмисляла ли си?
И трите ни бани са на този принцип и нямат прагове.В двете ,душзоната е изцяло затворена от стъклен параван,а в третата(нашата) ,едната страна на душ зоната не е затворена .Никакви проблеми няма с ползването,като събиране на вода,ако наклонът е направен кадърно.

# 200
Чудя се за понижаване на нивото, не знам как да го измисля. По принцип искам, майсторът ме убеждава, че и само с наклон и параван ще съм ок, но аз нещо се съмнявам.

# 201
  • Пловдив
Не ми става ясно сифонът само един ли е и какво има в предвид майстора с един наклон?
Нашето понижено ниво не е типичното,а нещо между наклон и понижение,но останалата част на банята  извън поддушовото пространство е без наклон.

# 202

Светльо шишков са ужасни от където и да ги погледна.

Ужасни на външен вид или технически, защото имам преки наблюдения на три броя, които вече между 5 и 7 години не са дали нито един дефект и отдавна са се изплатили.
Нека не се пресилват нещата.

# 203
Нашата душ зона е с праг и половината с параван. И отделен сифон. Пак си мокри, защото колкото и да искаш има пръски.
БЕЗ праг и с линеен сифон съм виждала/ползвала по доста хотели, от опит - пак прелива.

# 204
  • Велики Преслав

Ужасни на външен вид или технически, защото имам преки наблюдения на три броя, които вече между 5 и 7 години не са дали нито един дефект и отдавна са се изплатили.

Петя, първо, са с тъпи схеми и калпави елементи. Ползват най-простите нагреватели. Външната ламарина е соши заварки накъдрени на гърба.

# 205
  • Sofia
Много зависи колко е високо нивото и дебелината на замазката. Ако е само 5см е невъзможно да направите наклон без праг.
Ако цялото ниво на апартамента е със замазка 10см, то може и да имате достатъчно ниво, с което само сифона да слезе надолу.

Друга алтернатива е да има разлика, примерно 5см (по-високо) в банята и след това вместо праг да има постепенен наклон към коридора, който да има за цел да изравни нивото, но ще е по-сложно с плочките там и ще трябва да са съвсем малки (примерно от тези от вид шестостен) за да не си личи и да не се налага да се режат.

# 206

Петя, първо, са с тъпи схеми и калпави елементи. Ползват най-простите нагреватели. Външната ламарина е соши заварки накъдрени на гърба.
Моето мнение е различно тъй като съм ги виждала.

# 207
  • Велики Преслав
Ма то и аз съм ги виждал бе Петя и съм ги ползвал, ремонтирвал, плеправял и други.

# 208
Аз искам да има два сифона. Един линеен под душа и един резервен в другата част на банята. В момента няма замазка в банята и тази седмица ще се слага, затова ми е важно да го измисля. Идеята е нивото в целия апартамент да е едно, без прагове, лайстни и подобни.

# 209
Аз искам да има два сифона. Един линеен под душа и един резервен в другата част на банята. В момента няма замазка в банята и тази седмица ще се слага, затова ми е важно да го измисля. Идеята е нивото в целия апартамент да е едно, без прагове, лайстни и подобни.
За 2та сифона яно, но баня и перално без праг …

Общи условия

Активация на акаунт