Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Трябва ли да нося стягащ колан или бельо след раждане, тъй като коремът ми е голям?
Мога ли да използвам Тобрадекс за запушен нос?
Как да се подготвя за кърмене в болницата и какво да очаквам относно кърменето, помпата и отделянето на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Трябва ли да нося стягащ колан или бельо след раждане, тъй като коремът ми е голям?
След раждането носенето на стягащ колан или бельо може да помогне за подкрепа на корема. Въпреки това е важно да се консултирате с вашия лекар, преди да вземете решение, тъй като всяка ситуация е индивидуална. Вашият лекар ще ви посъветва дали това е подходящо за вас, като вземе предвид вашето здравословно състояние и специфичните характеристики на вашата бременност.
-
Мога ли да използвам Тобрадекс за запушен нос?
-
Как да се подготвя за кърмене в болницата и какво да очаквам относно кърменето, помпата и отделянето на бебето?
Подготовката за кърмене в болницата включва опаковане на стерилизатор и шише, ако е разрешено. След всяка употреба на помпата нейните части трябва да се стерилизират. Шишето се почиства след хранене, обикновено със стерилизатор. Важно е да се консултирате с медицинския персонал в болницата, който ще ви насочи какво да очаквате относно кърменето, помпата и отделянето на бебето, тъй като тези процеси могат да варират в зависимост от конкретната ситуация.
-
Какви са препоръчителните практики за кърмене в болнична среда?
-
Какви са препоръките за кърмене и изцеждане на кърма в домашни условия?
та стягам багажа вече и се чудя на какви дрехи да наблегна. Най-вече имам само родилни нощници с къс ръкав, мислех и за жилетки, ама то ако е пак такъв студ, да купувам дълги ръкави
В темата за АГ и майчин дом някой беше писал, че нямало постоянно топла вода, от началото на месеца е коментара, как стоят нещата? аз ще съм на 6-тия етаж.
Както знаете имаме си голям батко на почти 6г. , с който кърменето стана така естествено, непринудено и безболезнено, че винаги съм се “биела в гърдите” каква фасулска работа е то. Само, че се роди Ваяна, която ми показа, че не е съвсем така . И двата пъти кърмята ми слиза на 3я ден от раждането и докато за баткото не беше проблем да погладува два дни и да я изчака, това малкото орева света от глад. Първия ден засука, всичко точно, докато не огладня….пък още няма никой в гърдите ми. Поисках си добавка…3 пъти и тя вече не пожела да засуче, търсеше си шишето. На втория ден от раждането имах капки коластра, но тя не пожела да суче, явно търсейки силна струя като от шишето. Значи, много криво ми стана, аз дето винаги съм казвала, че кърменето не ми е задължително, се почувствах непълноценна майка за детето си. На третия ден поисках помощ да я поставим на гърда и една от акушерките успя да я залъже буквално, чрез шишето да лапне гърдата ми…..и воала засука това дете. Знаете как боли от контракциите в началото при сучене, това беше сладка болка. И от тогава много бързо си свикна само на гърда. Голямо гладниче е
Аз съм от ноемврийките, но от време на време ви чета.