Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 217
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
Привет момичета.
Днес срещичката ни бе изключително приятна. Септемврийските мами изглеждат чудесно /на живо особено/, а бебоците са просто - приказка.  Heart Eyes Трябва по-често да се събираме и в по-разширен състав!
Казо, тук има всичко по темата, за която питаш!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28968.0
Ави, днес преди да дойдеш точно разказвах на стес и чочи, че преди няколко дни ми се появи нещо като жълто-прозрачно слабо течение. Чудех се от какво е, а сега като чета за лохиите се питам дали не е нещо такова пак  newsm78 От друга страна на мен те ми спряха преди 20дни...  Какъв цвят са при теб?

# 121
Здравейте мамчета,

сега разгледах снимките от срещата ви. Като гледам готино сте си изкарали, верно като на бебешки конкурс сте били. Много сте готини. Дайте още снимки.
Разбрах, че и първи сняг сте си имали. Тук още не е валял, времето е много хубаво и всеки ден сме на разходка с Мони. Вчера бяхме на педиатър. За първите 2 седм. на 2-ия месец е качил 570 гр. Добре е като се има в предвид, че миналата седмица изкарах 4-и дневна лактационна криза. Много ми намаля кърмата. Бебето на всеки 2 ч беше гладно и ми изсмукваше и двете гърди на всяко хранене, а през ноща ставаше на 3 ч. Направо в чудо се видях.  #Crazy Без малко да посегна към АМ, колкото и да не ми се искаше. Слава Богу не се стигна дотам. Всичко се нормализира в края на 4-я ден изведнъж от само себе си.
Yany, вода не съм давала. Ние сме само на кърма и като гледам по колко много пишка едва ли му е нужна. Получава си достатъчно с кърмата.
Някой беше питал за спането. Мони го слагам да спи само по гръб. Тук така препоръчват. Веднъж следобяд го сложих на страни подпрян с възглавница и голямо мрънкане беше докато не го обърнах пак по гръб, въобще не можа да заспи в това положение. Мисля, че няма от какво да се притеснявате ако бебето ви е по гръб. Ако върне храна бебето си обръща главата на една страна и повърнатото му се стича, дори не се дави или закашля. Когато е по гръб гледам, че крачетата му стоят отворени настрани като жабче и така му е удобно, а когато е настрани горния крак му натиска памперса и това явно му е дискомфортно. Знам ли, поне аз така си го обяснявам.
Чочи, макар и на патерица Честит рожден ден и от мен. Да си здрава, много обичана и щастлива майка и съпруга. Ние с теб сме от една зодия и с бебета родени на един и същи ден. Какво ли още общо имаме?!?
cazo, Ави както вече е писала с цитонамазката се диагностицира рак или раничка на шийката на матката. Ето тук можеш да прочетеш малко повече по темата:  http://www.bg-mamma.com/site/content/view/655/37/ Аз също ходих на профилактичен преглед след раждането на 39-я ден и ми взеха секрет за цитонамазка. Тук не знайно защо ми казаха, че резултата ще стане чак след 6 седм.  #Crazy

Всички болни мами да оздравяват за да могат да се радват пълноценно на бебоците си.

Поздрави на всички от нас

# 122
Здравейте и от нас!

И ние да се похвалим колко приятно си изкарахме днес Grinning  Вече чакаме с нетърпение следващата срещичка!
Илео, много благодаря за телефона на Драганов.Вече имаме час за 24.11.
Синът ми утре име имен ден, а аз бях забравила и до сега организирах набързо утрешното тържество. Дано да се получи купон и децата да са доволни.
За профилактичния преглед аз не съм била, но сериозно се замислям по въпроса!
Лека и спокойна вечер на всички!

# 123
Добър вечер на всички мами и сладки бебковци и бебки!
Като заговорихте за цитонамазки, се сетих, че на мен такова изследване ми правиха като бях бременна. Резултата така и не ми беше съобщен, предполагам, че всичко е било наред.
Понеже продължавам да се лекувам от усложненията след секциото, съм си постоянно на профилактични прегледи Laughing.
Днес бяхме на разходка цели 3 часа, въпреки, че имаше вятър. Въпреки всичко времето тук беше приятно. Поразгледахме и магазините с бебка. А тя така хубаво спи навън Grinning
На мен пък ми дойде цикъла и ми продължи цели две седмици Shocked. Лекуващият ме лекар каза, че в моя случай е нормално, защото приемам лекарства за разреждане на кръвта.
Още си имаме проблем със запека и зачервеното дупе. Смятам да я заведа на лекар, че не ни минава вече доста време. Щеше ми се да започна захранването със сокчета и пюренца от 6-тия месец, но дали ако започна от сега няма да се поразхлаби newsm78. Какво ще кажете мами, които вече захранвате? Но хич не ми се ще да бързам...  Thinking
Честит рожден ден, Чочи! Макар и със закъснение, искам да ти пожелая да си жива и здрава преди всичко. Всичко останало се постига. Пожелавам ти много късмет и да се радваш на много сбъднати мечти.  bouquet
Исками се да честитя два часа по-рано именния ден на сладкото синче на стес, че утре и племенника има празник и вероятно няма да мога да се включа. Жив и здрав да ти е и да те дарява с много щастливи мигове.  bouquet
Лека нощ! Heart Eyes

# 124
  • Sofia
Страхотна среща беше, искам още Sunglasses Много ми беше приятно да видя слънчеви майчета с еднакви с моите интереси...

За профилактичния преглед - към 45 ден след раждане.

Водата - не давам вода, но отскоро давам по мъничко чай против колики.

За лохиите - спряха към 45 ден, но още имам белезникаво течение. Според лекарката - напълно нормално е това.

Алфира, уви нашата одисея продължава - дърпане и рев до преди малко. Сега позаспа, но към 24 часа ще продължим Wink Успех на теб с кърменето  bouquet

# 125
Добро утро
Момичета изглеждате страхотно и явно доста сте се забавлявали.Само така   bouquet дано скоро пак имаме срещичка,че така ми се иска да се видимВключвам се да ви почерпя виртуално послучай имения ми ден  party023 Wine Glass
Аз все още съм без настроение и въпреки усолията ми продължавам да се разболявам.За капак ми излезе и херпес и немога да си целувам бебка.Имаше едно кремче за херпеси,но непомна как се казваше  newsm78
Някой случайно да знае?
Лек и приятен ден,а май се очертава и слънчев  Hug Hug Hug

# 126
  • Стара Загора
Прелитам пак с въпрос при вас  Hug Искам да питам за тези, които вече са слагали петвалентната ваксина. Това количеството еднократно ли е...или едната доза се разпределя за трите приема. Веднъж ли я купувам или 3 пъти ще се купува.
И друго...вчера Maria85 ми беше на гости и ви прочете но неможа да ви пише, че мъжо и все напираше да си тръгват...та праща ви много поздрави и гушки на бебоците. Качихме няколко снимки на тяхната Даная в албума. Ири една молба...датата на раждане на Даная е 18.09...ако може да я поправиш...пък ако нямаш време не е болка за умиране Flutter

# 127
Прелитам пак с въпрос при вас  Hug Искам да питам за тези, които вече са слагали петвалентната ваксина. Това количеството еднократно ли е...или едната доза се разпределя за трите приема. Веднъж ли я купувам или 3 пъти ще се купува.
Хера,количеството което се бие е за един път,следващите месеци се взима отново от същата ваксина-3 пъти се купува.
Мамита много сте хубави,а за бебоците да не говорим,жалко,че и ние не можем да се присъединим към вас,но знае ли човек......... Laughing?!

# 128
  • Русе
лелеее направо ви завидях благородно за срещата. Hug
за Пентаксима,се купува всеки път ,около 60лв струва.
казаха че от януари.2007 здравната каса щяла да я замени със сегашната ДТК и да се отпуска безплатно,някоя от вас чувала ли е за това?
да се похваля че на 1.11. ми дойде цикъл...бих казала че съвсем нормален като преди да родя.
за контролен преглед ходих на 60-тия ден
за херпесите..има едно много ефикасно кремче Acyclovir stada CREAM 5%

# 129
Добро утро в този слънчев ден, слънчеви момичета! Hug
Хери, доколкото съм разбарала ваксината /която на нас ще ни бият в събота/ се бие три пъти, като количеството във всяка доза е за еднократен прием, т.е. - купува се три пъти! Слави е копие на мама си!
Денис, предполагам, че нямаш време да пишеш сега, когато и сестра ти е у вас, но вярвам, че си издържала с висок резултат теста.  Praynig
Мила84,честит имен ден!!! Дано оздравееш по-бързо. Нова среща предлагам д аима още в следващите 10 дни!!!  Crazy bouquet Честит имен ден и на синът на Стес! Да сте живи и здрави!
Мари-анка, аз съм си казвала мнениетоза захранване - мисля при нас да започне след 5  навършени месеца. Ако започнеш отсега - може и да се поразхлаби, но може и да предизвикаш колики.... Thinking Препоръчвам ти горещо тази статия http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_1_11&highlight=
Валентин, с новата количка живот и здраве напролет ще те чакаме!!!

# 130
  • Стара Загора
... Слави е копие на мама си!
Красив и послушен като майка си  Mr. Green /въпреки твърдението на мъжо, че бил проклет като мен Crazy/
Благодаря за отговорите

# 131
Здравейте милички!
Толкова е слънчево, а и от вчерашната среща още ни държи страхотното бебешко настроение!
Честито на всички именници днес!А и ние ще почерпим за втория си мини ден-ден - ставаме вече розово момиче на 2 месеца! baloni smile3510
Мацки,колко сте бързи със снимките!Много са сладки - вече си ги копирахме  Wink
Ние вчера след срещата - от мола директно се закарахме до баба,взехме я и и доставихме удоволствието да гледа Мия  Mr. Green,докато аз спретна нещо за гостите.Вечерта малката беше супер превъзбудена и с хиляди агу-та се опитваше да разкаже на татко си и гостите за готините момчета от мола Winkи за новите си две приятелки  Hug
Аз съм с две ръце "за" следваща среща - толкова е приятно да споделяш радостите си и проблемите,без да досаждаш с тях FlutterМомичета,напишете ми моля телефона на инструкторката по плуване, може и на лични - запалих наш'то тати и следващата ми задачка е да излъскам ваната за малката русалка Wink
Ще ви пожелаем страхотен ден,защото днес няма да пропуснем разходката и отиваме да се обличаме!

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 10:14 от bonne_esperance

# 132
Привет!
Ама вчера супер срещичка се получи. Ние после продължихме с рожден ден на прадядото, и Ян вече окончателно се превъзбуди, адски трудно заспа горкото
Благодаря на всички за поздравленията!
Стес, честит ви имен празничен ден на дребосъка!
Мила84, честит имен ден!
Бон есперанс, честит двумесечник!

За плуването, поради големия интерес: Александра Николова - моб тел 0889639154. Надявам се да няма против, че и разпространявам моб. тел.

Хайде весел слънчев ден на всички!!
Целувки

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 10:55 от Chochy

# 133
Добро утро и от нас!

Ние сега се излюпихме и сме много щастливи да видим колко слънчево е на вън! Аз пийвам кафенце, а Рая гука на играчките в столчето си, а баткото-именяк е на училище и чака с нетърпение купона довечера. Искам да ви почерпя виртуално за негово здраве cook beer3 Wine Glass newsm38! Да е много здраво голямото момче на мама!
 Ирини, Чочи, благодаря за пожеланията! Heart Eyes Hug
bonne_esperance, честита втора месечинка на сладката Мия!Да бъде много здрава, усмихната и грациозна като мама!  bouquet
Мила84,честит имен ден - да си много щастлива  и обичана мама!  bouquet

За плуването и ние сме много запалени.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 11:57 от stes

# 134
Здравейте
Искам да попитам дали някой е наясно..Вчера бебчо беше на гости при майка ми и баща ми,там бяха и племенниците ми.Днес се разбра че едното дете има шарка-варицела..До колко е заразно за бебето..?Знам че то е възприело антитела от мен през плацентата и чрез кърмата,но все пак се притеснявам малко.Но то от къде да знае човек,немога да го държа изолирано детето за да не попадне евентуално на някаква зараза.
И ние май имаме запек-вечерта ще станат 48 часа от както не е ходил ,лекарката каза- с термометър в дупето ,което не ми допада много или с дуфалак-2мл.След малко ще му дам,той е напълно безвреден.И аз го пия всеки ден по 5 мл.
Много хубави снимки,качете още! Sunglasses
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт