Рак на белия дроб - тема 8

• 43 558
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Hope4C браво за резултата! Много се радвам, дано да сте все така! Страхотни новини!
Искам само такива да има тук 🍀💚
Аз се разболях нещо, гърлото ме боли и крака, ръце всичко....ужас дано да не е ковид. Утре сутринта съм на ПСР. Лежа и вече съм убедена, че е ковид всички симптоми си открих, че и отгоре. На пролет го изкарах сега пак ли, ужас. И ваксини имам и пак.
Ама каквото дойде, важното е, че тук има добри новини.

# 376
GoSsipSs,
Има и грип Б в момента, така че не се шашкай!

# 377
GoSsipSs,
Аз изкарах скоро много тежко заболяване с болка в гърло и упорита суха кашлица...Мислех, че няма да се оправя никога. Но странно е, че нямаше температура. Така че има сега и разни други болести - грип, ОРЗ.

# 378
GoSsipSs,
Ми каквото сабя покаже.... аз миналата седмица бях контактна 2 дена с колежка с положителен ПСР в последствие. Ходих тогава на тест от работата с другите контактни. ПСР отрицателен беше. Та кой знае, ако е било рано за теста...  Каквото е ваксинирана съм имам и Авирон, карах го вече, та каквото покаже утре.
На нас от работата ПСРите са ни безплатни, поема ги работодателя, та ако някой кихне 2пъти веднага е пратен на тест.

# 379
Ние тръгваме за Панагюрище,днес на мама й е станало лошо и има проблем  с говора,всичко разбира , адекватна е ,но не намира думите...Дойдоха от спешното,сат 98,кръвно нормално ,яде ,но.....явно има мозъчен отток..От там пък. Неможем да се свържем с никой лекар защото било лудница,чакам да ми върнат обаждането,но ние тръгнахме  Дори нз дали ще ни приемат защото не бил ден за прием,моля, помагайте 😭

# 380
Единственото, което се сещам, е, ако Ви върнат от Панагюрище, да я закарате до Пловдив или София. В София има спешни клиники по неврохирургия в Пирогов, ВМА и Окръжна болница. В Пловдив мисля, че има в УМБАЛ Св Георги.

Успех, Фани. Стискам палци да я закрепят. 🙏🏻

# 381
Свързали са се с доктора ,каза сутрин и вечер по 8 мг дексаметазона и да си идем на датата какво мислите вие?И инжекции ли са ?

# 382
  • Пловдив
Панагюрище не е ви ли е по далеч  от Пловдив
Трябваше спешното  да я закарат  с линейка  в Спешното в Св ГЕОРГИ .Там има неврохирург -дежурен в спешното.Да я стабилизират
16 мг са много  без следене  на електролити,  манитол  , евентуално вливане и на необходимите електролити,  след два два три дни ще се подуе от водата която се задържа заради дексаметазона. А ако и сега има оток в черепа ще се влоши , защото само манитол действа там. Други диуретици не вършат работа.Кога ви е датата. Кръвна картина можете ли да направите във вашето спешно и да и пуснат половина банка манитол плюс натриев хлорид ако и е нисък натрия или хлориди те?

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 13:51 от whitefang

# 383
Отиваме в Пловдив

# 384
Фани, стискам палци. Дано всичко е наред.

# 385

Здравейте,биха и дексаметазона и манитол и вече е почти перфектно.Качвам всичко ,има ли възможност да не е от мета а от лечението....знам,че едва ли...всички дигат ръце , довечера не разбрах да пие ли пак...

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 16:29 от Fani0101

# 386
Здравейте, при рак на белия дроб, удачно ли е да се взима масло от черен кимион?
Благодаря!

# 387
Фани, скрий личните данни на мама. На втората снимка има имена и ЕГН.

Според мен трябва да се направи ЯМР с контраст и да се види какво се случва с лезиите. Кога ви е прегледът в Панагюрище?

Дексаметазон трябва да пие до уточняване на причината за случилото се днес. Иначе има риск същото да се случи и в следващ ден. Докторът не изписа ли някаква схема?

# 388
На 2 е прегледа ,на 8 ямр.да искаме ли по-Ранна дата?Нищо не изписаха ,казаха да говорим с онколога,с който също неможем да се свържем . Довечера ще пие към 12 и това е ,ще ги скрия,мерси

# 389
Да. Помолете да преместят часовете за по-рано. Звънете в болницата, докато не се свържете с лекар. Трябва да се уточни схемата на дексаметазон, както и дали е нужен още Манитол. Баща ми беше на 12мг няколко седмици без нужда от Манитол, но НЕ те съветвам да прилагаш тази доза на своя глава.

Отоците в черепната кухина са по-специфични, защото черепът (костта) ограничава пространството. Ако започне да задържа вода заради дексаметазона, пак може да стане беля. В най-лошия случай, може ли да направиш консултация с друг онколог (дори през Хийли), колкото да уточните дозата декса? А после да пренасрочвате часове в Панагюрище (в случай, че не се свържете с лекар там днес)?

Общи условия

Активация на акаунт