Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 132
  • 668
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!
Малко плахо се включвам към темата. Първа бременност ми е, 9+4, все още нямам изчислен термин, а ФМ и БХС ще бъдат чак на 9-ти ноември. Все си мислех, че гаденето, ниското кръвно и захар по време на бременност не са толкова страшни, но се убедих, че мога да се чувствам като парцал по около 20 часа на ден. Надявам се това неразположение да преминава по-бързо и всички да се чувстваме нормално Wink
SpaghettiGirl, добре дошла и бързо да ти минават неразположенията!  Терминът се изчислява официално (не само на приложенията на телефоните, но и от гинеколозите) според началната дата на последната редовна менструация и съответно на ехограф се следи дали бебечето отговаря точно на размерите за периода или избързва/изостава спрямо тях (заради което на ехографските снимки може да виждаш друга гестационна седмица и ден от този, в който си ти официално). Ако днес си 9 г.с. + 4 дни, то терминът ти би трябвало да е 19 май. Възможно е в някакъв етап на бременността терминът да бъде преизчислен от гинеколога, ако примерно жената е с много дълъг цикъл, идващ примерно на 50-60 дни веднъж, или пък с много ранна овулация в рамките на цикъла и бебето очевидно не отговаря като развитие на гестационната седмица, в която жената се намира, но в общия случай гинеколозите се съобразяват с датата на последния цикъл при определяне на термина.

Да, според приложенията терминът е тогава, но докторът все още не го е потвърдил и затова все още не мисля за точна дата. За сметка на това, във вторник бях на втори преглед, на който на 70% ми каза, че ще е момиче. Много се изненадах, че толкова рано може да се види.

# 136
Не е ли много рано за определяне на пола

# 137
  • София
На ранната феталната морфология, която се прави за БХС скрининга в интервала 11-14 гестационна седмица, ако бебето е застанало в добра позиция, лекарите могат да дадат доста точно предположение - има белези, по които преценяват. Не знам обаче колко по-рано може да се предположи пол, за да не е изстрел в тъмното.

# 138
Здравейте, момичета, скоро не съм се включвала.

Cookie, стискам палци да е нещо безобидно и бързо да отшуми.

И аз имам проблем с пиенето на вода, пия на сила, защото ми се гади и от нея, но не приемам необходимото количество. Аз тази седмица ще си пускам ПКК, урина и тест за кръвна група, а следващата съм на преглед и БХС. Надявам се всичко да е наред. Имах 2-3 дни с много оскъдно гадене и се зарадвах, че "това беше", но уви, гаденето се завърна. Все пак се надявам скоро да отшуми това неразположение при всички нас и да си бременеем спокойно. Иначе вие как сте със стреса ? Аз се поддавам и хем се притеснявам за бебчето, хем не мога да си контролирам нервите, по принцип съм по-чувствителна и емоционална, а сега с играта на хормоните..

Дано изследванията са добре!

И аз съм така. Ужасно емоционална и всяко дребно нещо ме ядосва и изнервя, дори ми се доплаква! 😄 Сигурна съм, че хич не е хубаво, но как да се контролира човек. Е, опитвам се да си казвам за работа примерно да не се ядосвам, не си струва и т.н. Понякога се успокоявам и тегля майна, понякога не :/ Може би колкото по-често си повтаряш “Стига, спри се, мисли за бебчо, я се стегни, я тегли майна, я се успокой…”, толкова по-добре и бързо му минава на човек! Жалко, че не можем да си сипем едно и да мирне душата 😄

# 139
Трябва да сме спокойни аз със баткото работих до последно  (толкова ми е бил акъла) и много нервна бях всичко ме дразнеше е после ми го върна ревеше та се късаше .Сега ще гледам да съм по спокойна но и работата ми е съвсем друга .

# 140
Момичета,давайте го по-спокойно. Аз с втората бременност много се ядосвах и много плачех. Родих едно изключително ревливо бебе,което и до днес (почти на 6г) все още много лесно се разстройва.... Така че,никакви нерви и сълзи! 😘  Искам и аз във групата във фейсбук,някой ще ме ориентира ли,как да се включа? Relaxed

# 141
Момичета, вчера както си говорихме за сандвичи и сладки и днес бях с ужасяваща констипация... мисля че беше нещо като подготовка за раждане...  едвам оцелях ви казвам Grinning извинявам се за неудобната информация, която споделям, но четох, че било често срещано да не можеш да си седнеш на задника Grinning та днес яко супа и ябълки.  и около 2 литра вода, фрешове, чайове.... егати чудото...

По отношение на спокойствието ви препоръчвам да четете книгата "Докато аз и ти сме едно" не знам на кого е и "За семейството и възпитанието на детето" на Петър Дънов. Аз почти съм ги прочела вече, там се говори много за спокойствието, нагласите , абе вижте в нета... мисля, че и друг път съм писала за тези книги.

# 142
До всички които се пропуснали и питат за затишието тук:
https://www.facebook.com/katya.kovacheva
Това е профила на администратора на групата във ФБ . Предложете и приятелство ,за да може да Ви добави, тъй като групата е скрита.

# 143
Ох, момичета много ми е трудно да кажа на работа, че съм бременна, пък искам. Все ми се струва неподходящ момента. Притеснявам се да не би да се промени нещо отношението към мен, пък много си обичам работата и искам да се върна после там, дайте някакви съвети 🤔

# 144
Аз съм с отрицателен ПСР тест.🥳

# 145
Ами аз си ги уведомих писмено според указнието в чл. 313а от КТ, с прикрепен амбулаторен лист. Казах на прекия началник, управителя и т.нар. ни яйчарка. Неочаквано за мен много ми се зарадваха и ме пратиха хоум офис. Според мен умно и разумно с цел собствено подсигуряване е писменото уведомление, в противен случай сме ЕЖК и реално не сме под закрилата на закона. А за връщането, живи и здрави да сме и всичко да ни е наред, имаме две години и половина да мислим как и кога и дали да се връщаме.

# 146
  • варна
Здравейте, казвам се Таня на 38Г. от Варна. Това ми е трета желана бременност, имам момченце на 10г.,второто ми детенце трябваше да е на 3г,живя точно месец и почина и сега с номер. 3 съм 8г.с.
Много се радвам, но и много ме е страх в петък на 22.10 съм на първи по обстоен преглед. Леко бременеене на всички и пухкави бебчета за финал ❤️

# 147
Здравейте на всички, аз съм Ралица на 24гд това ми е втора бременност, първата прекъсна спонтанно за съжаление. Термина ми е определен за 04.05.22г надявам се както при мен така и при вас всичко да завърши благополучно. Лека бременност на всички мами🥰

# 148
Момичета,дали някоя от вас се следи в Щерев? И какво ви е мнението за феталната морфология там?

Аз се следя в Щерев и БХС ще е там. При Чавеева бях и първия път на всички, сега пак при нея успях да запазя. Голям късмет.

Иначе се позагубих.. но на работа.. ме повишиха.. и се наложи да кажа, де, преди да приема. Не си оттеглиха предложението, напротив зарадваха се и казаха, че въпреки всичко искат са поема отговорността за двата екипа.. Много се изкефих на тази реакция. Дано не се претоварвам, че съм ск работохолик 🤯
Благодаря на Виолета за страхотната тема и подробната информация, която си е направила труда да проследи. Страхотна си!
Кой направи фб група? Аз бях питала, че там ще ми е много по-лесно следенето ❤

# 149
Добре дошли на новите момичета! Желая ви лека бременност, живи и здрави бебчета и положителни емоции 😊

Общи условия

Активация на акаунт