Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 582
  • 668
  •   1
Отговори
# 255
Daisy0707 Нямаш ли възможност да си вземеш болничен и да стоиш вкъщи ? За сега аз нямам такъв проблем, но знам че ще дойде и мой ред и като дойде аз преосмислям такъв вариант

# 256
Daisy0707 Нямаш ли възможност да си вземеш болничен и да стоиш вкъщи ? За сега аз нямам такъв проблем, но знам че ще дойде и мой ред и като дойде аз преосмислям такъв вариант
Не искам да взимам болничен, работи ми се, а и няма кой да ме замести, трябва време да се намери човек, който да се обучи.

# 257
Подкрепям на 100% написаното от теб. Попаднах на тази статия. Не зн дали на практика е приложима.
https://bnr.bg/varna/post/101546230/prava-na-rabotnicite-pri-isk … tifikat-za-rabota

# 258
Здравейте мами , втора бременност ми е с термин 14.05.2022 все още нямаме яснота за пола .. от няколко дни нямам никакъв апетит , случвало ли се е при вас?

# 259
  • София
Здравейте мами , втора бременност ми е с термин 14.05.2022 все още нямаме яснота за пола .. от няколко дни нямам никакъв апетит , случвало ли се е при вас?
Цял живот не съм се докарвала до състояние на липса на апетит, малко ти завиждам. На мен не ми се ядат конкретни храни - месо най-вече, но апетит си имам и само се чудя какво да схрупам.

# 260

Здравейте момичета 🌷
Искам да попитам вие какъв калции пиете, пиете ли изобщо, защото лекар ми е казвал, че трябва 1000 мг на ден да подсигурим. Ако можете да споделите към какъв сте се насочили. Благодаря и Бъдете здрави ⭐🌟

# 261
Shavi, относно болките в кръста, не съм най-добрият ориентир, защото си ми е слабо място, но определено откакто ми нарасна корема и ми се измени позата, започна да наболява. При мен помага да не стоя дълго права. Да редувам почивка и движение. Задължително полежавай, ако стане по-осезаемо. Ти сподели ли с лекарката какви са ти усещанията?
Daisy0707, това е ужасна ситуация. Не мога да си представя колко е неприятно за теб. Дано скоро си намериш решение. Ако това ще те успокои макар и малко, семейна приятелка се ваксинира в 4 или 5 месец, вече роди и няма никакви отражения нито върху нея, нито върху бебето.
Крискааа, добре дошла! За апетита, и аз съм като Lorena, непрестанно дъвча нещо. Имаше обаче преди месец един период, в който грам не ми се ядеше. Доста насила беше всичко. Опитай с повече супи и плодове, те стимулират апетита. При мен помогна.
Chancharanka, аз започнах да пия след като спрях кърменето, миналата година по това време. Причината беше, че знаех, че кандидат-баткото е изсмукал, каквото е успял. Усещах го по косата,ноктите си и общото си състояние. Избрах немски комплекс калций+витамин Д. Взех го от ДМ, мисля. Много съм доволна, защото за 3 месеца на минимална доза се видя резултат. Спряха да ми се чупят ноктите и косата ми почти си възвърна предишния вид. Когато забременях, сега за 2-ри път, АГ-то, което ме следи каза да ги спра, за да можем да пуснем месец по-късно изследване за дефицити и ако се налага да включим отново добавка. Тя не е привърженик на пиенето на много добавки Grinning Ако успяваш да включиш достатъчно млечни продукти и зеленолистни зеленчуци в менюто, едва ли ще имаш проблем. С предходната бременност не съм пила калций, а дефицита се появи чак след година и кусур кърмене. Успех!

# 262
  • варна
Здравейте момичета, радвам се че се е повдигнала темата за ваксинация, последната седмица само това ми е в главата. Писах на една от големите инвитро клиники в Турция каква им е нагласата за ваксини по време на бременност, също на д-р Стоилов, майчин дом София и Надежда. Имам вече почти всички отговори, като всички ми потвърдиха, че е преподавателно. Ще се посъветват с моя Аг и мисля след 12 седмица и аз да се ваксинирам и дано Господ ни пази ❤️

# 263
Здравейте момичета, радвам се че се е повдигнала темата за ваксинация, последната седмица само това ми е в главата. Писах на една от големите инвитро клиники в Турция каква им е нагласата за ваксини по време на бременност, също на д-р Стоилов, майчин дом София и Надежда. Имам вече почти всички отговори, като всички ми потвърдиха, че е преподавателно. Ще се посъветват с моя Аг и мисля след 12 седмица и аз да се ваксинирам и дано Господ ни пази ❤️
И аз така ще направя, за съжаление имам още две седмици до тогава, сега съм в 10 седмица и през ден ходя да си правя тест сутринта, което никак не е приятно... Ето утре пак ще съм там на опашката..

# 264
  • варна
Аз също съм едва в 10 седмица, но лека полека времето минава, а този коварен вирус си щъка между нас и то не с малка сила.

# 265
На работа отмениха тестването за неваксинираните, което е супер. 😊

# 266
Снощи говореше една доцентка от Майчин дом че е хубаво бременните да се ваксинират но защо гинеколозите съветват да не се ваксинираме като моя .И затова имаме страх просто няма кой да ти обесни като хората .Моя ме съветва да не се ваксинирам

# 267
Снощи говореше една доцентка от Майчин дом че е хубаво бременните да се ваксинират но защо гинеколозите съветват да не се ваксинираме като моя .И затова имаме страх просто няма кой да ти обесни като хората .Моя ме съветва да не се ваксинирам

И при мен е така Аг ми каза, че експериментални ваксини не е добре да се правят  на бременни! Не съм против ваксините, но все още не мога да взема решение.

# 268
Не са тествани върху бременни и никой не носи отговорност недай си боже стане нещо .Аз съм преболедувала и той ме съветва да изчакам до раждането

# 269
Ваксините са все още във фаза на клинични изпитания за всички хора, не само за бременни. Сега вече има и ваксинирани бременни, които са родили вече и слава богу всичко е наред с децата.
Аз не разбирам защо след като сте преболедували се замисляте дали да се ваксинирате. Аз ако бях го изкарала не виждам смисъл да се ваксинирам, още повече и бременна. Според моя АГ мога да се ваксинирам след 12 г.с. с Пфайзер и най-вероятно ще го направя и се надявам да ме предпази ваксината и всичко да е наред с мен и детето и евентуално и то да получи някакви антитела.

Общи условия

Активация на акаунт