Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 115
  • 668
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета, да питам някоя от вас дали е избрала Майчин дом Варна за раждане? Ако има такива, какво искат за болницата?

# 541
Драги майки, привет Hug
Ние сме Милена и Ради от Деца на борда - единствената платформа у нас, посветена на детската безопасност в колата. Ние вярваме, че ако родителите знаят колко е важно да возят детето си правилно в автомобила, никога не биха го возили по друг начин!

Ето защо (с позволението на админ), искаме да ви поканим на безплатно практическо обучение на тема "Безопасност в колата за бременни и новородени". Знаем, че ако на този етап разберете колко важно е правилното обезопасяване на детето в автомобила, никога не бихте направили компромис с това!

Ето и основните теми, по които ще си говорим:
    - как е правилно да се обезопасява бременната жена в автомобил;
    - какви допълнителни приставки към автомобилния колан има, специално за бременни и кои са безопасни за ползване;
    - как да изберете столче за бебето;
    - как правилно да поставяте бебето в столчето му;
    - колко дълго може бебето да седи в столчето за кола;
    - как да разберете дали столчето на бебето вече е умаляло и е време за смяна;
    - как не бива да возите бебето в колата;
    - как да сте сигурни, че на бебето му е комфортно по време на път;
    - какво още е важно да знаете за безопасността в колата за бременни и бебета.

Ще ви разкажем всичко, което знаем, ще ви покажем основните неща и ще отговорим на всичките ви въпроси.

Дата: 10 април 2022 г. (неделя)
Начало: 10:30 ч. и 16:00 ч. (изберете едно от двете)
Адрес: СОХО - Софийска холистична компания, ул. "Искър" 4, партер
Продължителност: 1.5 часа
Осигурили сме напитки, от вас се очаква да донесете доброто си настроение Blush

Предвидили сме две идентични обучения от 10:30 и от 16:00 ч. Ако желаете, можете да дойдете със столчето за бебето си (или с бебето и столчето), за да получите съвети за правилен монтаж в колата.

Участието изисква предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени:
- за обучението от 10:30 ч. можете да се регистрирате ТУК:
- за обучението от 16:00 ч. можете да се регистрирате ТУК:

Ако искате да дойдете с половинките си, е необходимо да направите регистрации и за тях 🙂

Ще се радваме да ви видим Hug

# 542
Здравейте и аз да се запиша тук.
Сега съм в 33 седмица  и 4 дни.
Първоначално терминът беше  25 май ,но последният път лекърката каза 09.05.
Второ детенце ми е първото се роди 11 дни по рано сега е на 1,6 м.,а аз съм на 22 г

# 543
Мами имам питане,термина ми е на 11.05 и от днес сутринта от време на време имам болки като менструални, първа бременност ми е и въпросът ми към вас е тези болки може ли да са от слизане на бебка надолу или ще избързва?  В сряда съм на ЖК. Пия магнерот 3*1

# 544
Здрасти, днес бях на преглед, термин 08.05.
Същото и при мен - все едно яйчниците ме болят. АГ каза, че са контракции, ако болката продължава два часа, да ида на преглед. За слизането на бебето, нямало как да не усетя облекчение на диафрагмата. За начало на раждането имало 3 варианта:
1. Чести, силни контракции, както си му е реда
2. Изтичане на водите, без контракции
3. Кървене
При първите два варианта, спокойно да тръгна към болницата, при третия да тичам!

Мами имам питане,термина ми е на 11.05 и от днес сутринта от време на време имам болки като менструални, първа бременност ми е и въпросът ми към вас е тези болки може ли да са от слизане на бебка надолу или ще избързва?  В сряда съм на ЖК. Пия магнерот 3*1

# 545
Здравейте мами,
Днес бях на преглед, термина ми е на 17.05. имах назначение микробиология, излезна този резултат, аз съм при др Ибрям за Майчин дом се глася. Доста е учуден от резултата. Хем има левкоцити, хем няма бактерии и тн. Каза че е възможно да е нещо от урината и утре че правя урина и пкк. Имали ли сте подобен случай?

# 546
Здравейте, Майски мами!🌷
Ние сме темата с термин, която не е от най-активните, а нашето време е съвсем скоро🙈
Та вие как сте, всичко наред ли е, как прекарване последните седмици, как върви подготовката, пазаруването, багажа?🙈❤
Разказвайте🌷

# 547
Здравейте, Майски мами!🌷
Ние сме темата с термин, която не е от най-активните, а нашето време е съвсем скоро🙈
Та вие как сте, всичко наред ли е, как прекарване последните седмици, как върви подготовката, пазаруването, багажа?🙈❤
Разказвайте🌷
Здравей, ами аз като цяло съм леко притеснена, бебка още е със седалищно предлежание и много ми се иска вече да се обръща. Лекаря ми каза, че така ще си останела, сега всяка седмица тонове и прегледа при него ми е на 27.04, тогава ще плануваме раждането, оф оф оф 😁 чак не мога да повярвам още. Има ли мами като мен така с бебче с дупето надолу? 🧐 Иначе вече вкъщи сме приключили с ремонта, имаме си детска стая, започнахме сглобяване на мебелите. Аз съм си подготвила багажа наполовина, все нещо вадя и слагам или намествам в него.🙄 Нещо като го приготвям ми става неспокойно всеки път.😤 Имам чувството, че все нещо ще забравя. Надявам се просто раждането да е бързо, лесно и безпроблемно. Нека бебчетата ни да се родят здрави и пухкави. Тъкмо сега се чудя как пак да легна, 😥че вече така ми тежи коремчето и няма една удобна поза вече 😅
Лека вечер от мен 🌟🌟

# 548
Привет и от мен! 🌹
При мен нещата вървят спокойно, разхождам се доста, бебчо е разположен главично още от 6-ти месец и явно му е доста удобно така.
Само където малко дребничък върви. Днес АГ каза, че обиколката на коремчето изостава и отговаря на 33+3г.с, а аз съм в 34+2.
Та сега сън не ме хваща. Доплера обаче е чудесен и засега ни изписаха протеин за бременни и ще се следим в развитието.
Друг е момента, че и аз съм дребна и бебчо може просто да си върви по-малък, но нали все лошото мислим. Моля се да не се наложи преждевременно изваждане или индуциране заради забавяне в растежа.

# 549
@Chancharanka чувала съм, че бебчетата се обръщат в последния момент дори. Има още време, но все пак както и да е разположено и както и да трябва да се роди, важното е да бъде живо и здраво!❤
@Sammmy последните седмици трудно ги мерят и е възможно да изостава или да е по-напред. Никога не са с точност ехографите. А и знам, че накрая почти никога не се раждат толкова, колкото последно са ги измерили. Или повече, или по-малко. Не се притеснявай!❤

Иначе за мен - бебчето е с главата надолу от 7мия месец, само количка и легло сме купили😂 Много сме назад. За багажа дори няма да коментирам😂Пълен хаос е всичко. През цялата бременност се чувствах много добре, нямах никакви болки, нямах и все още нямам контракции. Само дето вече не се наспивам, защото ставам през нощта по 10 пъти за тоалетна и се измарям по-бързо, понеже ми тежи. Но поне остава още месец😅
Вие колко килограма качихте? Аз 15кг😷

# 550
Тъкмо влизам в девети месец, дадоха ми документите за раждане 😅
От 6ти месец до сега се обърна поне 3 пъти. То с дупе, то с гръбче, сега вече е на изходна позиция, но ще раждаме секцио. Не са ми мерили корема изобщо. Бебка казаха към 2700 е станала. По принцип съм 58кг. задържах на 16 качени до тук. Не се ограничавам, само захар, сол и тесто гледам да не ям много, че ми отекоха краката. Дано не стават повече, че тежи 😃 Иначе бих казала леко преминаха месеците, дано и раждането да мине добре 🤞
А вкъщи е лудница! Наводнихме се и сега сменят паркета 😁 Накупили сме се, но нищо не съм подредила и не знам дали няма да пропусна нещо.... Само багажа за болницата ми е събран, както трябва надявам се. Мъжа ще пуска отпуска да помага и да търчи по магазините 😁

# 551
Оф, аз с тия килограми много се притеснявам. Миналата година бях 70кг. (172 съм висока), началото на лятото спрях цигарите и изведнъж се озовах на 75кг. После докато ги сваля забременях и сега съм 90.Казват ми, че не ми личи. Само на корем и малко дупе съм наддала. То е нормално да се качат килограми, ама като си знам волята не знам кога ще ги сваля😂
Дано поне коремът се прибере по-бързо, че август ни чака море😂🤷🏼♀

# 552
Здравейте,мамчета! Аз също съм в очакване на бебка вече и нямаме търпение 😍 Искам да ви питам вие как се чувствахте през бременността? Имали ли сте период на депресивни състояния или раздразнителност? Аз имах втория триместър ,чак сърцето все едно ми прескачаше и се чудя,дали няма да се отрази не бебчето после 😣

# 553
Здравейте,мамчета! Аз също съм в очакване на бебка вече и нямаме търпение 😍 Искам да ви питам вие как се чувствахте през бременността? Имали ли сте период на депресивни състояния или раздразнителност? Аз имах втория триместър ,чак сърцето все едно ми прескачаше и се чудя,дали няма да се отрази не бебчето после 😣

И аз вече нямам търпение за срещата ми с моята бебка❤
Аз през цялото време и все още, разбира се, се чувствам прекрасно. Както споменах по-горе нито болки съм имала, нито контракции някога, нито проблемни изследвания. Надявам се и раждането така да мине😩
Раздразнителност съм нямала също, нито депресивни състояния, но колкото повече наближава месец май, толкова повече започвам да се притеснявам🤷🏼♀
И това прескачане, което сте имали, няма да се отрази. Сигурна съм😉🌷
Има ли бъдещи майки от София?

# 554
Аз съм от София, в Надежда се следя и там ще раждам живот и здраве с термин 22 Май.

Общи условия

Активация на акаунт