Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - тема13

 • 50 046
 • 777
 •   1
Отговори
# 45
 • Варна
 • Мнения: 4 236
Навигатор? Защо в мислиш в тази посока... Отдавна хората са измислили парктрониците.

Иначе има изисквания за размери на нормалните паркоместа по улиците, но в частен имот не знам дали може да се направи нещо. Те и гаражите ги строят едни тесни - като вкараш колата, не можеш да отвориш вратата и да слезеш, ако си над 45 кг. Sad

# 46
 • Мнения: 3 626
Aма от кога строителите определят какво точно ще ви дадат обезщетение? Нашите близки винаги са си избирали точно кой апартамент, кой гараж искат! Ако надвишават обезщетението си доплащат и така

# 47
# 48
 • Варна
 • Мнения: 912
Добре, че каквото съм взел вече е след акт 14 и близо до акт 16. Не знам оттук нататък тепърва какво има да се случва. С едни приятел преди години си говорехме, че все някога лайното ще удари вентилатора ама не очаквахме да е толкова скоро. Надявах се поне дотогава да съм се снабдил с яхта за да изчакам събитията в открити води.

# 49
 • Мнения: 353
Строителите ще счупят тъпомера, фючърси и хеджиране на борсата има от близо век. Договори няма как да се ревизират та и държавата да помогне. Такава наглост няма никъде, очакваме ги на жълтите павета😊.

# 50
 • Мнения: 3 626
Мъж с пушка, същите изпълнения имаше и 2008г, номерът е ако мине. Още се влачат дела по незавършени обекти, неизпълнени договори и тн, и тн..
Нищо ново под слънцето и за тази криза!
Този път искат да намесят и държавата - може, само ако строителството стане регулиран бизнес и нормата на печалба се регулира от държавата, както и държавата стане гарант по кредитите на хората към банките!
Та колко добра инвестиция е покупката на зелено? и колко хора ще спрат да купуват?

Ако пък някой си мисли, че като се поддаде на рекета на строител, ще получи със сигурност обещаното в срок - жестоко се лъже. Мине ли веднъж номерът ще има анекс подир анекс, защото желязото паднало, но пък се вдигнали тухлите.

# 51
 • Мнения: 437
Не знам колко ще скачат цените ама в кулите в младост рекламират апартамент за 587 е/кв. Нали уж там цените бяха от 650 евро.

# 52
 • Варна
 • Мнения: 912
Ключова дума "кули", това е нещо ново и като цяло предполагам с ниска себестойност за нашият пазар.

# 53
 • Мнения: 3 626
Точно с една статия строителите си прецакаха бизнеса. Вече може да офертират и на 250 евро, но има ли клауза, с която да могат да вдигат до " актуална пазарна цена", кой ще им се върже?
Сега ще им се налага да се финансират с кредити, но пък на новооткрити фирми за една сграда коя банка ще отпусне кредити..

Вчера с приятел кредитен консултант точно такива неща обсъждахме.. Сетихме се за аналог през 2008г, когато Либора се свлече и банките едностранно решиха да сменят формулите за изчисление на лихвите по кредитите и да подменят клаузи от договор с точки от ОУ. Още има дела и се печелят от клиентите, но по-страшен беше репутационния риск и отдръпването на хората от кредитирането!
Тогава се покри и един друг скандал, но сега май си е на път да избухне здраво - банкови чиновници стават и инвестиционни посредници и пренасочват пари от депозити/сметки към инвестиционни фондове без много да обясняват какво се случва с парите и какви са рисковете .. 2008 пред мен ревеше пенсионер, който като чу, че таксата да си върне парите по сметка е 10% и му извадиха документи, които е подписал!
Имам познат в чужбина, чиято заспала сметка се оказа инвестирана във фонд без негов подпис с обяснението, че банката се грижела за доходността по депозита му.. Ама човекът не е вчерашен и си ги осъди!

# 54
 • Мнения: 25
Здравейте, какво смятате възможно ли е стройтелите да влагат по некачествени материали зареди скока във цените им забелязвам в нашия строеж при посочени тухли на поротерм те слагат някакви гръцки КЕБЕ ( не съм сигурен че са по зле но не съм ги чувал) дали няма да последва това и в дограма , изолация и т.н. И в какво може да бъде нашата защита в такъв случай . Благодаря !

# 55
 • Варна
 • Мнения: 1 524
Ако посочените материали са само устна договорка,а не фигурират в предварителния договор няма как да направите.Естествено,че може да последва тази тенденция и с другите материали. Това е един от рисковете при покупка "на зелено".

# 56
 • Мнения: 25
Да пише ги в предварителния ми договор както и във сайта им.Става въпрос за Парк Вю ония ден ги видях как стовариха тухлите и по всички палети бяха дрига марка от посочената, затова се чудя дали няма да го направят и с последващите материали

# 57
 • Варна
 • Мнения: 1 524
Ами в такъв случай,инвеститора автоматично става неизправна страна по договора.Поискай обяснение от него.Може пък да се ползват за мазите например(ако има такива).Следващата стъпка е съд или поне някакви компенсации.

# 58
 • Мнения: 13 233
Цитат
Имам познат в чужбина, чиято заспала сметка се оказа инвестирана във фонд без негов подпис с обяснението, че банката се грижела за доходността по депозита му.. Ама човекът не е вчерашен и си ги осъди!
Не разбирам от тази материя.Как така сметката е инвестирана?Парите в сметката ли?Правят му проблем да ги вземе,или нещо друго?

# 59
 • Мнения: 3 626
Банката бяха станали представители на фонд и служителите имаха таргети, та ги по изпълнили малко незаконно в неговия случай. По принцип отиваш в банката и ти предлагат услуга, която всъщност не е на банката и без много да ти обяснят парите се озовават инвестирани във фонд, където не са защитени и отделно таксите за влизане и напускане на фонда са убийствен.
При моя познат парите се виждаха в онлайн банкирането, но при опит да изтегли парите се оказаха инвестирани без той да е подписвал документи за това!
Искаха му 10% такса за да ги върнат и да разполага с тях. Това е малкия проблем, реално тези пари бяха напуснали банката и не бяха гарантирани вече!
Според мен трябва да се забранят небанкови услуги да се предлагат в банки/ от банкови служители!
Същото е и със застраховки те в свързани компании, същото е и с даването на потребителски кредити от небанкова финансова институция на територията на банков клон, защото там част от регулациите не действат, а човек остава с впечатление, че е теглиш кредит от банка

Общи условия

Активация на акаунт