Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 40 150
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Потърсете си кит. Нашите уреди са с различна марка и са свързани с кит вертикално.

# 601
  • На брега на реката
Kuku14, пералнята на децата ми е AEG, а сушилнята Gorenje. Свързани са с универсален кит, струващ 100 лв., закупен от Техномикс!

# 602
Ние сме ей  така защото имаме спирателен кран за водата който е много издаден и няма как да се сложи върху пералнята

# 603
  • София
У нас пералнята е внимателно нивелирана, върху нея има антивибрационна подложка, а отгоре плот. На плота ММ изряза с фрезата отвори, за да влязат крачетата на сушилнята.

# 604
Kuku14, пералнята на децата ми е AEG, а сушилнята Gorenje. Свързани са с универсален кит, струващ 100 лв., закупен от Техномикс!
[/quot Аз съм с пералня Самсунг и сушилня Горение DÀ 83 il/i  Купих уж универсален кит който не става Сега са една върху друга ,но се тресе сушилнята при центрофуга Може ли да ми покажете вашия кит ,кой модел е

# 605
  • На брега на реката
Съжалявам, не мога да помогна!  Не живеем заедно!

# 606
Необходимо е да избера сушилня и тя да бъде монтирана над пералнята. Виждам, че има аксесоар, нещо като монтажен кит, дават ги различни по производители и препоръчката е двата уреда да са една марка. Но ако няма възможност това да е така как се процедира?
Може ли да се направи това и без такова нещо, опасно ли е примерно да се сложи върху пералнята някакъв плот или гумена подложка за обиране на вибрациите и отгоре сушилнята?
С една дума какво да направя?
Благодаря:)
Kuku14, универсален кит е подходящ при различни устройства като ПМ не е slim.
Антивибрационната подложка крие риск-petiaivanov е обяснила в детайли.
Ако ПМ, въпреки нивилация е не стабилна при центрофугиране, поставете плот на конзоли или каквато възможност определя помещението. rEvfti ви е показала една от възможните конфигурации.
Ако ПМ, въпреки взетите мерки има склонност да "танцува" при центрофуга, последното е добро и адекватно решение.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 21:31 от niljaniljo

# 607
Точно така, на конзоли може.
Никога не слагайте  върху свободен плот, пък бил той и върху подложка. За беля, ще събере нещо на топка в пералнята, ще подкочи тя и до тук със сушилнята. Ще бъде претъркулена на пода.

# 608
Ние сме ей  така защото имаме спирателен кран за водата който е много издаден и няма как да се сложи върху пералнята
Това е супер идея за едно жилище където пералнята ми е слим и се чудех как да сложа отгоре сушилня а друго място за нея няма.

# 609
  • Варна
Имам драма
https://www.lg.com/bg/sushilni/lg-rc80v9av3q
или
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twc560wp-ecospeed-8kg-09200699
Милето няма инверторен мотор, четох, че били по-шумни и неикономични. Обаче имала гарантирани 5000 цикъла, и лесно обслужване на филтрите.
ЛГ-то е по-икономично, с инверторен мотор, по тиха, но филтрите се почиствали по-трудно и въобще имали по-труден достъп до тях...
Моля за съвети.

# 610
Miele разбира се, това Lg като му се задръсти "самопочистващия кондензатор" ще се чудите какво да го правите.

# 611
Разбира се, че Миле. Просто са несравними като качество в дългосрочен план, а пък филтрите на сушилнята са едно от много важните неща. Ако не  могат да се чистят, тя спира да суши нормално.

# 612
Здравейте бюджет от 700 до 1200 лв. до сега сме нямали сушилня живеем по квартири, но не се издържа 4 човека сме а простора едвам ни събира. Обиколих магазините консултанти с по 3 и 4 сушилни в къщи с не знам си колко опит в сушенето е нямаше как да повярвам. Моля за съвет в златната среда  дълготрайност, КПД, сервиз ако се наложи и ако може да удържим цената. Благодаря Ви предварително.

# 613
Момичета, щукна ми да си взема от вълнените топки, които се слагат в сушилнята. Знаете ли колко топки биха били достатъчни? 3 ми се струват малко, ако взема 6, май са много Joy

# 614
Аз да дам малко отзиви за новото Miele.

Има нова степен на сушене след Extratrocken и тя е HygieneDry, при която вдига по-висока темп и я задържа, за да убие бактерии и т.н. Звучи добре за хавлии и чаршафи, но още не е тествана.

Dry Care 40 има една уловка, когато го включиш не можеш да избереш Extratrocken, а ниво Normal - за гардероб или там както се води, има и след него най-слабо ниво за гладене.

Та Drycare40 ги изкарва съвсем леко влажни, но ако ги пуснеш след това за 20мин за време + Drycare40 ги доизсушава напълно, действително дрехите са съвсем леко затоплени та в случая няма как да ги пресуши.

При Drycare40 директно изключва цикъла без нужда от охлаждане, както е при нормална програма на която върти 5-10 мин охлаждане накрая.

Успях да я свържа с приложението, още не съм пробвал функцията wash2dry, каквото пера директно да не я нагласям, а да я пускам, а тя да взима данни от пералнята.

Като цяло е доста по-тиха от предишната, а и тя се води 66db.

Барабана е един такъв по-дебел ми изглежда, самия метал е по-плътен и различен от предишната базовата, пък уж не се води silence drum модел.

Като цяло засега съм мега доволен. Nature Sun With Face

Общи условия

Активация на акаунт