Любители на котки - Тема 165

• 26 542
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
За ангорките по принцип допускат всякакви цветове, но преобладават белите. Те дефакто изглеждат като обикновена непородиста котка, просто опашката е по-переста - като перо. А турският ван между другото е точно с окраската на Хари - целите са бели, имат рижо-кафеви петна отзад на главичката около ушите и опашката и тя е рижо-ръждив цвят. Мария, Хари на цвят го докарва, опашката трябва да е просто по-мъхната и переста за Ван.
Имам специално поръчение сухата храна на Sam's field да питам как е? Мои близки са решили да заложат на тази храна и се интересуват дали е добре откъм състав? Някъде около 8 лв и нещо ѝ излиза килото и им е рентабилна, но дали е достатъчно качествена не знам...
Аз съм решил след годинка Меги да я храня с Essential Jaguar или Genesis. Essential е в пакети по 3 кг - не е прекалено голямо количество като разфасовка, ще стига за сравнително дълго време и килограмът излиза 18 и нещо. Горе долу бива финансово. Генезис също много ме изкушава, но е със 70% пресно месо гранулата. Много примамливо звучи, но пък това не ли е малко нож с две остриета - толкова висок % месо и протеин от животински произход?
Ето ги ангорите и вановете. Аз много ги харесвам - красиви животни!

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 01:22 от Argent

# 316
  • Бургас
Всички добре гледани котаци са много красиви.
Хари наистина прилича на турски ван и опашката му е по-рунтава от нормалните котешки опашки.
Обаче се страхува от вода.

Нашето май е"Бий ме,обичай ме".Хем се пердашим,хем се гушкаме.Ама той както си стои и удря яко по някой нокът,аз врещя,той скача и се бие...И се започва.
Отстрани майка ми казва,че изглеждало много смешно как идва да ме трепе и как когато го плесна,се бие с лапа.Аз и не плясвам силно,не смея,за да не го повредя.Той обаче от сърце и душа ме налага...

# 317
  • София
Хормони….време му е за кастрация.

# 318
  • София
Имам специално поръчение сухата храна на Sam's field да питам как е?
https://www.samsfield.com/files/sam_cats_nutritional_additives.pdf
Моите си менят претенциите. Големият я харесваше, сега обаче предпочита Хилс. Малкото я яде.

Пробвах Essential Jaguar, изобщо даже не я и помирисаха.

И аз мислех да пускам поръчка от зооплюс но това предварително плащане не го харесвам и ме отказаха!
И на мен, но тъй е с "чуждите" магазини. Плащам с phire карта, зареждам си само необходимата сума, картата стои почти на 0.
Точни са. Първата ми поръчка дойде за 4 дена. И втората за толкова, вече е в София, но явно Еконт ще ми я донесат утре.

# 319
Смила-та не е ли пълен боклук? Няма как да е читава на тази цена. Миналата година, като поръчвах на черния петък, купих чувал 10 кг за уличните котки за "огромната" цена от 30 лв - 3 лв. на килограм. Няма как за тази цена да съдържа нещо нормално.
Бубалеса, винаги са имали и малки опаковки за проба, на по-висока цена. Например суха храна по 400 гр пакета.
А май ако се храни котка само със суха храна, и не е огромен котарак, 50 гр е нормално на ден да изяжда, стига да е читава. Мъри май яде доста по-малко, но и мокра и давам.
Буки още расте и е нормално да яде повече, но Пиги вече е пораснала.
Това съм поръчвала последно, за мен е ок като състав:
https://www.zooplus.bg/shop/top_marki/smilla/konservirana_hrana/517085
За сухата храна мисля, че си права, не съм поръчвала, но ако се сравни цената с уискас/Феликс суха храна, май е по-малкото зло.

Исках да ви снимам кварталноте улични, но не можах. Много, много по-големи са от Ади и Бени, а те са по над 5 кг. Страхотни котки. Появили са се и бебета, а ми се струва много късно за бебета, но виждам че не само аз ги храня. Дано имат късмет

# 320
Значи единственото спасение срещу котешките нападения е веднага да му отвлечеш вниманието с някаква любима играчка. Което означава, че трябва да имаш нещо под ръка, което пък не е никак лесно защото всичко бива забутано и покрито и почти неоткриваемо. Само като си помисля колко мишки и топчета от фолио са изчезнали из стаята....сякаш е черна дупка...Определено с "не" и плясване не става, защото го възприемат като начало на играта или на войната и става още по-зле....Франки определено се поуспокои и избягва да ми пуска нокти или да ми скача със свити уши. И повече ми мърка. В първия момент като си го прибрах ми направи впечатление, че не реагира на предишните си любими играчки - мишки и топчета. Сега пак си ги харесва. Бил е стресиран и объркан. Не знам и как са играли с него в онази къща...Може да са го изнервяли. Щи си го кротна аз момчето...Виждам как започва да се успокоява.

# 321
Имам специално поръчение сухата храна на Sam's field да питам как е?
https://www.samsfield.com/files/sam_cats_nutritional_additives.pdf
Моите си менят претенциите. Големият я харесваше, сега обаче предпочита Хилс. Малкото я яде.

Пробвах Essential Jaguar, изобщо даже не я и помирисаха.

И аз мислех да пускам поръчка от зооплюс но това предварително плащане не го харесвам и ме отказаха!
И на мен, но тъй е с "чуждите" магазини. Плащам с phire карта, зареждам си само необходимата сума, картата стои почти на 0.
Точни са. Първата ми поръчка дойде за 4 дена. И втората за толкова, вече е в София, но явно Еконт ще ми я донесат утре.
Няма да я донесе Еконт, а Спиди. Пътува до Бг с DPD, а Спиди е част от него.
Няма проблем с плащането специално в този сайт - всичко е изрядно. Поръчала съм много пъти от обикновената ми карта.
И малко спам, като говорите за онлайн плащания. За мене е много опасно и рисково ползването на букинг за местата, в които се иска карта. Платформата изобщо не гарантира нищо, дава данните на картата на хотела и там могат да правят каквото им скимне.

# 322
  • София
И аз мислех да пускам поръчка от зооплюс но това предварително плащане не го харесвам и ме отказаха! А бях напълнила кошницата за 100лв. Нямам регистрация.

Нямам опит със zooplus, веднъж съм поръчала, но всичко беше ОК.
Плащам по банков път.
Сега направих още 2 поръчки (май повече за котките пазарувам, не за нас... 😅), все още пробвам какво ще се яде и какво- не (от първата поръчка всичко се одобри).

Скрит текст:
А за предварителното плащане- от няколко години всичките ни почивки са предварително платени (винаги по банков път) и никога не е имало проблем (пу- пу 🤣).
Е, предпочитам да плащам на място, а при доставките- с наложен платеж.

# 323
Добро утро! Бебета и котки винаги ми е носело усмивка
https://www.instagram.com/p/CTUrvlqAHWV/?utm_medium=copy_link

# 324
  • Бургас
https://bg-mam.ma/p/1340235/43653180

Давам този линк, понеже скоро писах на д-р Микова и тя ми препоръча хомеопатия. Смятам че всяко дворно котаче може да пие от този разтвор вместо вода и той би бил доста полезен, дори и превантивно, понеже е хомеопатичен. Всяко едно от лекарствата е по 4 лв и нещо, не са скъпи.

Изследванията на малкия Блеки излязоха вчера, ще ги публикувам тук по-късно днес, за да сподели някой мнение ако е наясно с терминологията, че аз съм гола вода, а вет нямаше много време, че бързаше. Забърка ни капки с гентамицин и ги донесе по тъмно, за което съм му много благодарна!

icicletdq,   kакво имаш впредвид- "всяко дворно котаче"- т.е. за какво е полезен? Не разбрах.

Darena, редполагам че тези лекарства действат и като имуностимулант, освен че лекуват. Ще цитирам д-р Микова:
Спокойно можете да направите и на останалите котки такава вода като профилактика.

Относно кастрацията на дворна женска котка: Майката на разбойниците я кастрирах преди 10-тина дни. Вет я държа при него 24 часа, за да я наблюдава и като ми я върна, препоръката беше да я държа затворена 2-3 дни. Но времето беше топло и на втория ден беше навън. Пет дни й давах антибиотик, храната беше както обикновено, само добавях и пробиотик. Раната беше около 3-4 см, но зарастна напълно за седмица. И въпреки че беше  с разградими конци, вет ги махна. На предните котачки, които ги кастрираха по безплатна програма, освен АТ, им пръсках два пъти на ден и Оксикорт https://apteka.puls.bg/bg/dermatologichni-sredstva/oksikort-sprei-55-ml-25699 (75 мл е по- на сметка). Той е антибиотичен и може да се прилага при рани и на котки.

Ето и изследването на Блеки:

Аз нищо не разбирам, ама май има гъбички намесени в цялата работа...

# 325
  • София
Няма да я донесе Еконт, а Спиди. Пътува до Бг с DPD, а Спиди е част от него.
Да, права си. Върнах лентата назад и се сетих.
И преди поръчвах онлайн, но по време на карантината основно. С куриерите на Еконт и Спиди сме на "здрасти" вече Simple Smile

# 326
Аз съм разбирам, че гъбичките са несъществено количество, а съществено количество има от този аксинетобакер

# 327
  • Бургас
Да ви кажа, вчера на майката й нямаше нищо, а днес сутринта отивам и като й видях носа, щях да припадна. Снощи мернах един едър котарак да обикаля из двора и пуснах кучето, ама може и да се е сбила с него. Мислите ли че е одрано или е нещо друго:

# 328
Пуснах пералня:

# 329
  • Бургас
icicletdq,да не са гъбички?
Може и да е надрано...
Човешки мехлем Бетазон трио май беше...
Вет ми даде гентамицин за ... на Хари.
Преди това каза,че мога да го мажа с Клотримазол.
И кортикостероид има,но няма да ѝ навреди.
Ей сега се връщам,ще проверя.

Общи условия

Активация на акаунт