ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 188
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Наборката след лятото не е искала да ходи по купони. Не мисля, че щях да я пусна. Масово са с алкохол и без родителски контрол или уж с такъв. Даже последната седмица въобще не поиска да излезе. Едва вчера се реши за 2-3 часа да се разходи с приятели. Съвсем се е отпуснала и не се движи. И танците сега като им спряха... Яке трябва и ние да купим. Поръча си 4 книги на английски език за подарък. Рожден ден има след по-малко от месец.

# 676
Привет, привет🙂
Упражнихме  правото си на глас , напазарувахме и се прибрахме.

Аз като ученичка съм ходила много по купони. Винаги е имало алкохол, но вярвате или не, никога не ми е бил интересен и не съм посягала към него. Опитвала съм, но така и не можах да преодолея първоначалното си отвращение към него и все се чудех, какво толкова им харесва и с какво ги съблазнява.

# 677
Аз съм в сериален маратон “Братя”. Засега му слагам номер 3 в личната ми класация.
Та в този ред на мисли - на купон винаги нащрек. Могат да ти сложат нещо в сокчето без до се усетиш. И винаги е с цел или възползване, или подигравка.
Знам , че е конспиративно, но “Совата не е това, което е.”

# 678
  • София
Според вас, ако потръгнат нещата с малките има ли шанс да върнат и големите или няма да имат пари за тестове?
При нас малката Елена ,на 12 г не се спира и обикаля цяла София, както и Ники, а Ваня си стои предимно вкъщи и не излиза. Нито с приятели, нито спортува, увещавах я, подкупвах я, почти да не кажа, никакъв резултат. За сметка на това, днес Елена цял ден е била с приятелки навън или на гости. Николета в събота беше сутринта на скачане, след това на плуване, а вечерта на кънки, като отишли два часа по-рано и вместо да се откажат, отишли да хапнат нещо в Студенски град. Днес пак скачане и плуване. Вечер играят на някакви компютърни игри. Ваня много рядко излиза с нея или с нейни приятелки, но е по-скоро инцидентно, за съжаление и спорта при нея е инцидентно събитие. Малката си ходи на лека атлетика, така че нея също не я мисля.
Училището за големите ми се струва, че е по между другото. Само малката е по-отговорна, но тя е 6-ти клас. За момента нещата са все пак под контрол и затова не се намесвам, единствено ако някой помоли за помощ, обикновено Ваня по математика, но там баща и се отзовава обикновено.

# 679
Не знам. Аз нямам никакво прогнозно виждане, защото септември дори не вярвах , че ще ги затворят отново. Предвид това, което описваш в ежедневието на децата и това, което виждам при моето, а и при други деца считам , че затварянето им е фарс. Но това е друга тема.
Дори и да звуча конспиративно - ДО е пълен провал и може би друга е неговата цел, колкото и да се опитват да ме убедят , че това е единственото, което може да ме “спаси”.
Пп: съжалявам, че пак в тази тема се въртим, но това е живота ни за момента.

# 680
  • гр.София
Според мен си учат , но усещам,че е като засмукана у дома. Миналата година голяма част от класа се срещаха,скитаха,празнуваха РД по пейки в парка, а сега спряха, въпреки,че не са се карали,пишат си активно във Вайбър.
Не знам,иска ми се да ги пускат. Бих плащала за тестове даже,което е абсурдно.
Кацаров беше казал тия дни ,че не той ,а МОН да решава кога да тръгнат и големите.

# 681
Честно казано, мен лично вече ме обзема безразличие.
“…. Какво тук значи някаква си личност?”
Исках днес “космическа” активност.
А то - жалко, много жалко.

# 682
Да, миналата година излизаха повече, определено. Имаше къде да се събират на топло, да похапнат, а сега това няма как да се случи без сертификат. А времето не позволява да се шляят дълго навън.
Дано, дано да тръгнат присъствено, защото това висене вкъщи ги ощетява емоционално и притъпява социалните им умения.

# 683
  • Пловдив
Бисе, сертификат на тях не им трябва, друг е проблема.
А иначе, министъра бил казал,че големите ще тръгнат още другата седмица. Големи -5-8 клас става въпрос. Ще видим

# 684
Любе, за заведения и молове( където се събират, когато е студено) при нас искат сертификат на децата, ако не са придружени от пълнолетен със сертификат. Да отидат да хапнат накъде с компания не е толкова лесно на този етап.

# 685
  • Пловдив
В заповедта на министъра не се изисква, и в Пловдив не искат. децата си обикалят като птички. Вчера взех куверти за едно заведение ,питах,казаха, че и там за децата не. Явно е ваше местно престараване.

# 686
Веднага се местим при вас😃

# 687
  • Някъде в Европа...
И в къщи положението е различно от миналата година - много по-малко време се отделя на ученето за сметка на излизането 😈..Тази седмица 2 пъти си позволи по време на училище (уж имали свободни часове, но кой знае) да ходи при приятеля си в един сервиз и да се занимава с колелото...
Не се спира вкъщи, но на тях заведения не им трябват - обикалят с колелата и пътьом се взема нещо за хапване...Иначе, добре, че започна да облича яке, па макар и тънко, навън...
За протокола - и в нашия град пускат по заведения...

Мен не ме огря за сертификат чрез антитела. Имам 11 пъти над нормата, но не стигат заветните 150...

# 688
Моят син няма с кой да кара в момента и обикаля с мен или баща си,като на последния му писна и не ще вече. Нямат настроение особено. Виждам го.
Не знам сега какво ще се случи с учениците,докато се нагласят в парламента.  Може и да ги забравят.

# 689
Вчера казаха , че 30% от тестваните за антитела са със сертификат.( това за двата дни ) . Не знам, имам съмнения в процентите...
Мога да се пробвам за жълт сертификат, вярвам ще го получа от раз🙂

Общи условия

Активация на акаунт