ДЕВЕТИ клас 2021/2022 - В училище или под карантина не скучае деветокласната дружина

• 42 181
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • гр.София
А,за жълтия всички се класираме Smiley

# 691
  • Някъде в Европа...
Утре ще продължа да си правя мини-проучването си за антителата...Досега 3 колежки сме се изследвали - и трите сме с резултат между  80 и 90, неваксинирани, двете боледували по различно време (декември и април), третата въобще неболедувала (или неразбрала, че е)....Още няколко колеги казаха, че ще се изследват през почивните дни, утре ще им разбера резултатите ако са....Много ми е интересно дали ще са в същата граница...

# 692
Ако сте го минали заедно отдавна, защо не?

# 693
  • София
Откакто мина нашата 10-дневна карантина, наборката излиза всеки ден. И аз я насърчавам, само поставих условие да се вижда на открито с по 2-3 деца, а не с големи групи. Тя заяви, че няма толкова приятели, че да направят голяма група. 🙄

Обаче малката се бъгна. Не ще да излиза, иска да си стои вкъщи. Със зор я извеждам. После ѝ харесва донякъде, но вече не иска да играе на пързалки и катерушки. Вълнува се, пита може ли щом не сме карантина това, може ли онова... Вчера ме пита може ли да гушка баба си. 😔

Днес е последен ден карантина на съпружието, който за щастие се чувства много добре (вчера е гласувал в мобилна секция и беше доста доволен от организацията). От РЗИ са му казали, че щом изтече карантината е свободен, нямало нужда от нов тест. 🙄 Той обаче каза, че няма да се прибере вкъщи преди да види отрицателен тест, та утре сутрин ще се тества за сигурност. Наистина, не е ли по-разумно да се иска тест?

Аз съм вече в лагера на ваксинираните. 😁 Но все още неубедена за ваксинирането на деца.

# 694
  • София
Утре ще продължа да си правя мини-проучването си за антителата...Досега 3 колежки сме се изследвали - и трите сме с резултат между  80 и 90, неваксинирани, двете боледували по различно време (декември и април), третата въобще неболедувала (или неразбрала, че е)....Още няколко колеги казаха, че ще се изследват през почивните дни, утре ще им разбера резултатите ако са....Много ми е интересно дали ще са в същата граница...
Моят една година след преболедуван беше 265 Bau/ml преди две седмици. Много е индивидуално. Имам колежка преди половин година боледува. В същата лаборатория е с 933, а мъжът и с 12. Той също боледува с нея - малко по-леко.
Аз сложих първа доза на Модерна (това след теста за антитела), но си имах реакция няколко дни. Нещо не беше много убедено решение. Вероятно ще си извадя сертификат за антитела и ще отложа втората доза за неопределено време - докато не ми се наложи да пътувам някъде примерно или не сменят мерките.
Младежът днес е на състезание по програмиране. Напоследък май повече му се спортува, отколкото програмира. Само ми говори за някакъв фитнес и плуване. Иска да спортува по 6 пъти седмично Stuck Out Tongue .

# 695
  • у дома
Илит,голямото ми дете,което кара ковид най-безсимптомно ,след изтичане на карантината си направи пср-изискваха му го,за да се върне в общежитието и изненада-пак беше положителен,пак карантина. ..Аз,която го карах тежко,с усложнения също си направих пср след изтичане на карантината и беше отрицателен

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 01:37 от svetlaem

# 696
Жълт сертификат и аз ще получа веднага, убедена съм. 🤪
За ЗС не ми се говори, мразя това разделение, бойкотирам го. И то въпреки, че взехме заветните розови хартийки. И го направихме единствено, защото очакваме ограничения на работа. Иначе не бих, не приемам тази дискриминация.
Имам очакването, че големите ще тръгнат към края на месеца на училище. Тогава организацията ще стигне до тях, защото е бавна държавната машина.
Опитвам се да не се ядосвам вече за това, но не ми се получава.

В ДО темата писаха, че частните училища вече са закупили тестове и всички деца там, вкл. големите учат присъствено. Дали е така и как върви процесът, ще кажат майките с деца в ЧУ.

svetlaem, такива случаи поставят под дълбоко съмнение PCR като метод за диагностика.
Въртят ни в една центрофуга и няма излизане от нея, като хамстери сме.

# 697
Синът на моя приятелка учи в 9 клас в едно ЧУ и ходи на училище с тестове, но си ги плащат родителите. Децата със ЗС не ги тестват, съответно не плащат за тестове.

# 698
  • гр.София
Е,хубава работа! Направо се чувствам прецакана. Ще пиша на министъра на обр.  ( Ще му накривя шапката,ама ..)  А дали са по 26 деца в клас, или са в камерен състав ?
Пп.редактирам се,видях снимки от Увекинд, доста деца са събрани в класната стая. Издействали са разрешение от Денков. Браво и на училището,и на родителите.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 08:17 от blanc

# 699
  • София
Добро утро! ☕
Не съм чела по въпроса, но дали ако децата имат сертификат за антитела могат да го ползват за освобождаване от тестване? Става дума за малките. Този въпрос ми зададе една позната. Някой нещо да е чувал/чел?
В друг град чух, че с такива тестове се връщали и по-големите, но предполагам това пак е решение на самото училище. Изобщо - свободна програма по въпроса.

# 700
  • софия
Добро утро ☕
При нас няма никаква индикация за започване на ПО, но съм забелязала, че Колежът винаги много стриктно се придържа към официалните правила. Нищо, че в началото на годината 75%+ гласувахме, че нямаме против децата да се тестват, нищо, че миналата година са купил някакви супер, дупер машини за пречистване на въздуха.
Аз в момента съм в таква въртележка, че не ми се пише, докато не сляза от нея.

# 701
  • гр.София
Елфче, ето от указанията в сайта на нашето у-ще по отношение на учениците
 "или разполагат с валидни документи
за преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-890/03.11.2021
"
Учениците, които разполагат с
валидни документи за преболедуване или отрицателен резултат от лабораторно
изследване, може да не бъдат изследвани."
Но това го публикуваха отпреди да се приемат и антителата да са валидни за ЗС. Не знам какво пише в заповедта,ще я прочета по- късно.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 08:35 от blanc

# 702
ЗС защо да не важат за учениците?
В класа на набора имат ваксинирани деца. Той е преболедувал и има ЗС. Децата могат да си направят антигенни и да се види какъв процент са защитени. Останалите до се тестват. Ако са 50:50 по малко тестове ще се използват. И може да се ходи присъствено.
Но кой до мисли варианти. Важно е да сме на въртележката.
Съзнанието ми не приема, че може да са на групи в мола, а в клас не. Не е разумно просто. “…. И един мармот завива шоколад.”

# 703
  • Пловдив
Антителата освобождават, да.
На моята малката, понеже повече от 50 % не искат тестване и са он лайн, класната тази седмица ни умолява да правим тествое за антитела, че ако 1-2 по този начин се освободят от тестване, ще може да почнат присъствено. Та, голямо облекчение е.

# 704
  • София
Елфче, ето от указанията в сайта на нашето у-ще по отношение на учениците
 "или разполагат с валидни документи
за преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-890/03.11.2021
"
Учениците, които разполагат с
валидни документи за преболедуване или отрицателен резултат от лабораторно
изследване, може да не бъдат изследвани."
Но това го публикуваха отпреди да се приемат и антителата да са валидни за ЗС. Не знам какво пише в заповедта,ще я прочета по- късно.
Това за антителата го приеха по-късно, но е допълнение на заповедта от 03.11.2021г.

Общи условия

Активация на акаунт