Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 561
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
За мен му изтърваха края управляващите. Като не могат да се правят със заведенията, натискат училищата. Аз не искам нито да ваксинирам моите деца, нито да ги тествам. Също така искам да си ходят присъствено на училище. Но не на всяка цена.
Интересното е, че на миналите вълни при сегашната бройка ме беше зверски страх за тях, а сега съм спокойна. Не мога да си обясня този факт, но е така.

# 106
  • София
Как да стане да ходят спокойно на училище като имаме такова предаване на заразата? Само официално в училищата заразените са малко. Реално всички сме наясно, че се крие на всички нива като се започне от родителите, за да не ги карантинират. Аз бих предпочела две седмици ваканция, дори не ДО, но да не са на училище да си предават заразата. При грипни епидемии това върши работа, ще свърши и сега. Просто няма да отидат на една екскурзия през пролетта да пълнят гушите на туристическия бранш.

Миа Рулана, претръпнала си, но рискът си остава. Просто не искаш да знаеш, не искаш да мислиш. Когато стане много зле хората или се стягат, или махат с ръка и каквото дойде.

# 107
До 2028 няма да тръгнат нормално децата на училище....с това тропане с краченца, аз не искам ваксини, аз пък не искам тестове, аз пък не искам ни тестове, ни ваксини, аз пък искам само от онези тестове, аз пък нищо не искам, аз пък искам ПО, но не на всяка цена, аз пък искам само ДО... как очаквате някой за нещо да се разбере от ония горе, като долу е АД, всеки иска нещо различно, не се следва никаква твърда линия, дисциплина нулева, всеки щъка нанякъде...вчера един лекар каза за Добрич - това не е Ковид зона, ние сме Ковид град! Вече сме Ковид държава! Вероятно ще си останем единствени и неповторими в Европа, барем веднъж в нещо да ги бием, завалиите, дето се тестваха и ваксинириха и забравят лека-полека за ужаса.

# 108
  • Sofia
А защо не искате тестване на децата ви?

# 109
  • София
Няма как да си ходят спокойно на училище или дори изобщо в момента.
В класа на синът ми петък вечер обявяват позитивен съученик. Вчера РЗИ и дирекцията решават да не карантинират и до вечерта окапаха още двама. Но покрай тази история разбрах и от други места, че РЗИ имат инструкция устна да не карантинират при 1 болен, за да не развалят статистиката. Така министърът може гордо да излиза и да казва, че има процент и половина карантинирани ученици и няма страшно, а реално дори тази седмица няма да може да се изкара, особено в София. Днес минахме 750 на 100 000. Явно ако държат на популистките си намерения ще трябва да вдигнат прага на 1000 на 100 000, за да се изкара седмицата.

# 110
с това тропане с краченца, аз не искам ваксини, аз пък не искам тестове, аз пък не искам ни тестове, ни ваксини, аз пък искам само от онези тестове, аз пък нищо не искам, аз пък искам ПО, но не на всяка цена, аз пък искам само ДО...
За това уж имаме управляващи. Да кажат, да изискват, да накажат. И да поемат отговорността за думите и действията си.

# 111
Понеже не следя новините, може ли да кажете имат ли намерения да затварят заведенията и моловете?
Децата разбрах, че ще минават на ДО, но останалите неща ще работят ли?
Вчера на едно място имаше включен телевизор с Алибегов и само чух, че се възмущаваше как училищата били отворени и един вид не било честно да затварят кръчмите.

# 112
  • София
Управляващи здравната криза в момента НЯ МА МЕ, това следва да е ясно на всички. Криза се управлява с план, а не с предпоследен план, не с неспазване на вече установен такъв и не с непрекъсното повишване на пределната бройка на 100 хил. Абсолютен геноцид и свободно падане, ето това имаме в момента. Директорите не следва да са хората които решават как се действа в ситуация като сегашната. Делегирането на решението, както не веднъж се написа е удобно избягване от отговорност. Вече не съм убедена че едно минаване на ДО за няколко седмици би променило нещо, защото това само по себе си ще даде резултат някъде отложено във времето, НО ако това предпази Х на брой деца и техни близки да се разболеят и да се сблъскат с текущата "здравната" система, е ДО е единствена опция.
И аз искам детето ми да си ходи нормалнона училище, не да престоява пред компютъра и да участва в радиопредаването
/много добър термин измисли Майката по горе/. Искам да може безопасно да спортува, да посещава езиков център и тн.
Обаче не мога да си представя това да се случи и тая учебна година ще я пишем в статистиката, отброена, минала, ей така проформа.
След работа отново трябва да дообяснявам, да влизам в ролята на учител по неволя, това със и без ДО, със и без ПО пак ще го правя, защото темата в училище от 2г не е образованието, темата на родителската среща при нас беше вируса. Както и където да са физически децата, много искам фокуса да бъде върху предаване и получаване на знания а не Ковид.

ПС. Дъждец, децата ще минат някога на ДО, кога не е ясно, ама някой ден.
Всички мерки са смехотворни, зелен сертификат обсъждали, затваряне на нещо обсъждали, ама и ние тука колко неща си обсъждаме, да си се намираме на приказка. Та и управляващите клоуни /без оглед на партийна принадлежност/ нещо си разискват.

# 113
  • София
Не е вярно,че не карантинират при един ученик. И двете карантини на детето ми са заради един ученик.

Всъщност дори нямам официално запитване от училището - поръчано е на децата,да изпратим декларация... При такова отношение няма как да се съглася, тук няма по принцип - кой ще тества, на какъв интервал, докога??? Не става с еднократна декларация - искам, не искам... Дъщеря ми е спортист, подписала съм не веднъж при ЛЛ, че се съгласявам с рентгенографиите, но последния път когато от състезания я закарали при ЛЛ не я прегледаха, докато не отидох.
Нямам против всеки Х-ти ден да носят резултати от тестове (само и единствено от тези с изплюването), но не и същите да се провеждат в училище. Тук много от психологическите аргументи не са добре приети, а и доста подробни предишни постове в предишни теми се триха, защото (видите ли били отговор на неподходящ пост)... Личното ми убеждение е, че масовото тестване в училище ще има още допълнителни психологически негативи. Не съм съгласна и няма да се съглася.

# 114
  • София
Не е вярно,че не карантинират при един ученик. И двете карантини на детето ми са заради един ученик.

Еми, вярно е, аз също не вярвах като ми казваха познати миналата седмица за разни софийски училища, но го видях лично. Може да е нова инструкция, но е факт. Поне в София.

# 115
  • Бургас
с това тропане с краченца, аз не искам ваксини, аз пък не искам тестове, аз пък не искам ни тестове, ни ваксини, аз пък искам само от онези тестове, аз пък нищо не искам, аз пък искам ПО, но не на всяка цена, аз пък искам само ДО...
За това уж имаме управляващи. Да кажат, да изискват, да накажат. И да поемат отговорността за думите и действията си.

Ами ето, управляващите казват да се тестват децата в училище, ама вие пак не искате. Хем - ама защо няма мерки, хем - ама точно пък тези мерки не ги искаме.

# 116

Нямам против всеки Х-ти ден да носят резултати от тестове (само и единствено от тези с изплюването), но не и същите да се провеждат в училище. Тук много от психологическите аргументи не са добре приети, а и доста подробни предишни постове в предишни теми се триха, защото (видите ли били отговор на неподходящ пост)... Личното ми убеждение е, че масовото тестване в училище ще има още допълнителни психологически негативи. Не съм съгласна и няма да се съглася.
Тоест  психологически децата нямат да понесат негативи, ако се тестват в твое присъствие, но ако го правят в училище, ще има такива и те ще са много по-големи от тези, ако са няколко месеца ДО отново?
Значи е добре да се отбележи в декларацията, че сте съгласни да носите тестове от лаборатория редовно.

Между другото, вчера ходихме на кръвни с моето дете и лаборантката искаше да ходя да чакам извън манипулационната, което не направих.  В болниците също не допускат родител, докато вземат кръв. Това винаги ми е било най-големият кошмар, защото една кретенка не можа 11 пъти да сложи абокат, а аз стоях от другата страна на вратата.  Така че го разбирам това, но децата в училище ще се тестват сами и далеч няма да е манипулация като вземане на кръв, а много по-безопасна и безболезнена.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 09:46 от Дъждец

# 117
  • София
Да, така е. Защото за мен и детето ми има значение дали ще е положително в къщи или в училище и това какво то ще преживее и как. 
Имам много ярки спомени от проверките на пробите манту в училище, когато извеждаха като прокажени тези с отрицателната проба за повторна ваксина - така че ДА, за мин има огромна разлика кой и къде ще тества децата.
На поставеният въпрос дали съм съгласна децата да се тестват в училище отговорът е еднозначен - НЕ.

# 118
В такъв случай е добре да отбележите в декларацията, че сте съгласни да тествате децата всяка седмица в лаборатория. Няма как тест от вкъщи да е валиден в случая.

# 119
Мисля, че скоро нашите управници ще узреят (надявам се) и тук ще се смени мантрата:
"Който го е страх, да си остави детето на ДО." с "Който не иска ваксина/тест, да си остави детето на ДО."
Така работеха/работят училищата по света, но при нас малко бавно се случват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт