Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 560
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Мерките ще бъдат обявени в заповед до два дни така прочетох по новините

# 91
Чух по новините, че въвеждали зелен сертификат за учителите, но не и за учениците. Изрично подчертаха, че не е за учениците. Мен обаче ме съмнява. Все си мисля, че като обхванат всички учители и обществото свикне, ще натиснат и учениците.

# 92
  • София
Наивно е да се мисли, че ще се избяга от това. Предполагам, че няма да натиснат за ваксини (поне в началото), но тестове рано или късно ще има.

# 93
Аз не виждам каква ми е ползата като родител от евентуални зелени сертификати на учителите след месец.
Не очаквам точно учител да изпозарази децата, а те да си го предават едно на друго, затова пътят да се учи ПО е тестове на децата, а не пак някакви нелепости.

Днес имахме четири учебни часа от девет.

# 94
  • София
А ние си имаме съвсем нормални часове и нямаме отсъстващи учители и в трите класа на едно и също училище. Тук-таме има по някое отсъстващо дете.

# 95
  • София
И моето дете има всекидневно плътни седем часа.

# 96
  • Бургас
Не разбирам какво ви пречи на вас -разумните да си леете разума от къщи и да си стоят децата ви в ДО? Не може да искаш моето дете да следва твоят разум и да обиждаш наред...

С най-голямо удоволствие ако имахме такава алтернатива, но нямаме. Освен това, аз не съм за ДО на всяка цена, а за ПО при определени мерки - маски и регулярно неинвазивно тестване.

# 97
  • вкъщи
Ако пак ми запрат децата,че и мен, да седим затворени пред екрана по цял ден, се замислям абсолютно умишлено да им вземам бележки докато мога и няма да ги карам да слушат радиопредаване,от което няма никакъв ефект. Поне да си отспят на воля. Безумно е вече,трета поредна година!

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 05:49 от лелка

# 98
  • София
Ама точно в радиопредаване се превръща в един момент, независимо от уменията на учителите и желанието на децата. Заварвала съм моето със слушалки на ушите, напечен от слънцето през прозореца, до който е бюрото, леко повдигнал крака на стола, отпуснал го назад и... "слуша" 😴😴😴

# 99
И е доста стресиращо по някое време да те извикат по име от радиото. Joy

# 100
  • София
Днес от училището на дъщеря ми са поръчали да изпратя декларация, че съм съгласна или несъгласна да ги тестват. Толкова. Няма кой ще тества, няма на какъв интервал, ей така по принцип си питат... Къде е документът, който го изисква??? Каква е формата??? Ще декларирам, че детето ми може да носи в училище резултат от тест, но тест в училище не позволявам да му се провежда и то когато някой ми покаже основанието за това допитване. Хайде изяжте ме!

# 101
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не искам да влизам в подробности за Сблъсъка на Титаните днес,
след като вчера вече взехме окончателното решение и го съобщихме.
Само ще спомена, че ми беше заявено, че ми се отказва (от този, който не е оторизиран да отказва), защото!!!!!
Вчера ви видях с детето пред мола.
Пред мола.
Даже не в мола. В неделя.
На езика ми беше да кажа, че за съжаление прегрешението беше наистина още по-голямо, защото с патешкия си акъл  реших, че можем набързо да минем за едно нещо през Джъмбо, а вчерашния следобяд беше абсолютно глупаво да се прави това нещо - въппреки, че наистина беше набързо, преживяването за мен беше отвратително. Знам, че вече звуча като изкукуригала, но такъв тип струпвания определено не са за мен, и би трябвало да се старая да ги избягвам. Надявам се, че нещата търпят обратно развитие, аз по принцип съм последния човек, който мечтае да живее в усамотение и тишина, но просто сета... не ми е добре.
Та така - били сме видени на местопрестъплението,
а аз се правя на много загрижена за здравето.
Ей тези хубави моменти очаквах аз с нетърпение и не останах разочарована Grinning
Както и да е, след разговор на висок тон, в който си казахме доста работи постигнахме някакъв компромис.
За момента съм се съгласила за 30-те дни, после ще го мислим спрямо ситуацията.
Аз нямам нужда от този конфликт, почти нямам и претенции.
Имам нужда от малко въздух и свобода да взимаме решения в тази толкова неприятна обстановка.
Честно ви казвам, за мен ситуацията в момента е по-тежка от когато и да било в подследните почти две години.
Бих се радвала ако греша в преценката си.

# 102
  • София
Днес от училището на дъщеря ми са поръчали да изпратя декларация, че съм съгласна или несъгласна да ги тестват. Толкова. Няма кой ще тества, няма на какъв интервал, ей така по принцип си питат... Къде е документът, който го изисква??? Каква е формата??? Ще декларирам, че детето ми може да носи в училище резултат от тест, но тест в училище не позволявам да му се провежда и то когато някой ми покаже основанието за това допитване. Хайде изяжте ме!
Нямате ли писмо от МОН с приложен списък с тестове? Директорката писа, че който иска може да си прави тестове на друго място и да ги представя. Спуснато им е от министерството и училището пита, какво да правят.

# 103
Чух по новините, че въвеждали зелен сертификат за учителите, но не и за учениците. Изрично подчертаха, че не е за учениците. Мен обаче ме съмнява. Все си мисля, че като обхванат всички учители и обществото свикне, ще натиснат и учениците.

леко противоконституционно ще бъде да натиснат когото и да било всъщност, то затова тупаме топката. Как ли пък няма да си ваксинирам 15-годишното дете...

# 104
Ами аз си ваксинирах почти 15 годишното и това, което към онзи момент нямаше навършени 13, също ваксинирах. Срещу това искам просто да могат да си ходят спокойно на училище. Не да стоят да дремят пред компютри и да се правят, че учат.

Общи условия

Активация на акаунт