Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 914
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Изобщо не е за темата, но ще кажа нещо, по повод изказването на въпросния лекар, пък после мод да изтрие, ако реши.
Ваксинирах себе си, майка ми и свекърва ми. Аз ги убедих, че трябва да го направят. За себе си не бързах по принцип и можех да изчакам иРНК ваксините да станат широко достъпни, но нямах време за чакане с бабите. Ваксинирах и себе си с АЗ, за да им дам пример, да им кажа - ето, с вас съм, проучила съм, не е страшно!
Ако лекар от ковид отделение се съпротивлява, няма защо после да бият тъпана, че са претоварени. Ще седят на 48-часови смени и ще мълчат, пък който от оцелее, оцелее!

не, той не говореше против ваксините, а че сред лекарите и сестрите почти всички са с придобит от боледуване имунитет, но не им се зачита и сега висят да правят тестове, за да идат на работа...

# 286
в някои чужбини за малките раздават тестове за вкъщи, ама тук абсолютно не става - родителите ще скатават здраво. Ох, не знам, слушам сутринта пред Пирогов опашките - ми шефът на Ковид отделението каза какви ваксини бе, ми ние преболедувалите дето цял ден се врем сред болни досега да сме умрели, ако нямаше значение естествения имунитет... Нощната смяна не си тръгнала навреме, щото дневната е на опашка за тест. Хаос и безумие

Какво като ще има скатаващи! Нали целта е да се ограничи заразяването. На десет, трима-четирима да използват тази възможност, ще се прекъсва предаване. Сега на опашките пред лабораториите за безплатен тест колкото ще установят, че са се заразили и ще се изолират, толкова ще са заразени от тях по опашките. Та хем ще се е харчила държавата, хем за ограничаване на вълната ефект няма да има. Хората писах от чужбина, че на работа до кафе машината безплатни тестове стоят.
Сега и за училищата не пречи да осигурят тестове на сестрите, дори и да не се организира масовото тестване. Колкото и да са малко тези, които ще отидат при сестрата да си направят тест, все ще е по-добре от нищо.

# 287
  • София

не, той не говореше против ваксините, а че сред лекарите и сестрите почти всички са с придобит от боледуване имунитет, но не им се зачита и сега висят да правят тестове, за да идат на работа...
Науката не признава придобиването на такъв имунитет, затова навсякъде в Европа медицинските работници до един са длъжни да се ваксинират.

# 288
Тоя доктор и друг път ги е приказвал същите. Не знам на него науката какво му говори, но ми е странно - те са преболедували достатъчно отдавна, щом сертификатът им вече не е валиден, минали са 6 месеца. Защо не си сложат една ваксина? Слушах едната сестра - тежко болна била, там лежала, имала и други заболявания. Значи би трябвало да не иска да и се случи същото? Какъв им е проблема с ваксините не знам. От какво ги е страх?
Познавам една сестра от Пирогов, като се ваксинирах ми каза,  защо не съм я питала, ваксинираните щели да умрат до три години. Антиваксър секта в ковид отделение.

Дано като им увеличат срока и да мирясат.

Преди да изтрият Simple Smile

# 289
в някои чужбини за малките раздават тестове за вкъщи, ама тук абсолютно не става - родителите ще скатават здраво. Ох, не знам, слушам сутринта пред Пирогов опашките - ми шефът на Ковид отделението каза какви ваксини бе, ми ние преболедувалите дето цял ден се врем сред болни досега да сме умрели, ако нямаше значение естествения имунитет... Нощната смяна не си тръгнала навреме, щото дневната е на опашка за тест. Хаос и безумие

Какво като ще има скатаващи! Нали целта е да се ограничи заразяването. На десет, трима-четирима да използват тази възможност, ще се прекъсва предаване. Сега на опашките пред лабораториите за безплатен тест колкото ще установят, че са се заразили и ще се изолират, толкова ще са заразени от тях по опашките. Та хем ще се е харчила държавата, хем за ограничаване на вълната ефект няма да има. Хората писах от чужбина, че на работа до кафе машината безплатни тестове стоят.
Сега и за училищата не пречи да осигурят тестове на сестрите, дори и да не се организира масовото тестване. Колкото и да са малко тези, които ще отидат при сестрата да си направят тест, все ще е по-добре от нищо.
Eдно такова'' скатано'' дете може цял клас да изпонатръшка. Смисъла на тестването е да е официално за да няма ''скатани'' иначе ще си стоим на ДО и не само тази година , а до 2030-та поне.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:16 от mamamari

# 290
  • Бургас
Тоя доктор и друг път ги е приказвал същите. Не знам на него науката какво му говори, но ми е странно - те са преболедували достатъчно отдавна, щом сертификатът им вече не е валиден, минали са 6 месеца. Защо не си сложат една ваксина?
Защото накрая се оказва, че тези с естествен имунитет май са по-предпазени от ваксинираните и не е честно при тях сертификата да важи 6 месеца, а за другите да е вечен.

# 291
И понеже ще изтървем "скатаното", няма да осигурим възможност на тези, които няма да се скатаят да прекъсват вериги на заразяване. Щото и тези, които биха се тествали, като не ги тестваме, щото си държим на "скатаното", ако са заразени няма да изпозаразят други. Първото ще знае, че може да зарази, второто не, ама за бройката е все тая.

# 292
От ''тарикати '' и ''скатавки'' сме на ДО не се знае до кога и не се знае още колко пъти по толкова.
Харесва ли ни? Доволни ли сме?....Можем ли и искаме ли да го променим?
В следващите седмици всеки един от нас ще има възможност на дълго и нашироко да разсъждава  по тези въпроси.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 14:53 от mamamari

# 293
Моят колега изкара с нас Ковида, ноември мин.г. Ваксинира се преди 3 седмици. Получи болезнени обриви. Оказа се, че далеч не е единственият с този страничен ефект. Това да не можеш да стоиш, ядеш, пиеш, спиш 2 седмици и да се зомбираш - е скрит страничен ефект, който никъде не се споменава. Така че, много ви моля, по-полека с квалификациите кой какъв бил. По-скоро вие не сте попаднали на информацията, която останалите имат ПЪРВА РЪКА, и затова не ви се вярва. Хубаво, минали сте между капките - окей, радвам се за вас. Не всичките имат този късмет.

# 294
Говорим за ежеседмични и напълно официални  задължителни тестове на децата като условие за ПО.
Никой не агитира ''за''/ ''против'' ваксиниране.

# 295
Не, не визирам това. А че някои потребители с насмешка пишат за страховете на останалите за ваксиниране. Не е правилно, защото всеки си има неговите съображения.
За тестове, аз съм съгласна.

# 296
  • София
Ежеседмични, два пъти седмично, официални и безплатни тестове не е безкрайна мярка, защото няма кой да ги плаща тези тестове. Рано или късно пак ще се стигне до ваксините.
На мен ми е все тая с какъв статут ще са хората, които щъкат напред-назад. Без значение ми е дали са вакснати, преболедували или тествани. Същото важи и за училището. Просто искам да се въведе ред, с който детето ми ще има възможност да ходи на училище, майка ми ще може да влезе в болница и да си направи всички профилактики за диабета, а аз ще мога в края на работния ден да отида с приятели някъде и ще изпия чаша вино на спокойствие.
Който не иска нищо от това, да си стои у дома, но да не иска същото и от останалите, моля!

# 297
  • София
Как пък от цяла Европа /че и от целия цивилизован свят/, българинът си има най-много "негови си съображения"?

# 298
Ами така Wink
Знаеш ли, че в другите държави които са с епилепсия не се ваксинират?
А които са го изкарали получават сертификат само след първата инжекция?

Защо у нас не е така, и даже не се дава гласност?

# 299
  • Пловдив
Е, хубава работа. Обрив и сърбеж, може да получиш и от друг медикамент, от храна и т.н.......Има си начини, и терапия, да се облекчи състоянието. То щом лекарите вече един сърбеж не могат да овладеят......

Общи условия

Активация на акаунт