Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено Тема 21

• 26 850
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Най-красивата страна
Въобще няма да се учудя,ако ни затворят.
Очакваше се.

# 541
  • София

За мен лично всеки учител, който иска да работи ПО, дори и без ваксина и тест, трябва да ходи на работа. Поел е и е преценил риска от разболяване, това е негов личен избор.
E как лично той ще избира дали да зарази останалите? Разбирам да не иска човек да се ваксинира, но да не иска да се тества, това вече не го разбирам.

Така или иначе това няма значение в момента, защото чета, че отново управлението няма намерение да поеме отговорност за нищо, анкета щели да пускат, до довечера да се знаело какво мислят родителите. Е и какво да мислят, аз не очаквам при 75% против миналата седмица сега 90% да са За тестовете. Да не говорим как би проработила подобна мярка точно в момента при такава огромна вълна, в която във всеки клас може да има поне по един заразен. Вече се присъединявам, че ще ошашавят децата с това тестване в клас и заразените изпращани вкъщи.

# 542
  • Бургас
Сега гледам кадрите от щурмуването на мола в Стара Загора. Като им вдигат тока и парното не протестират, ама като им затворят мола става страшно, нарушени права и прочее.

Вече се присъединявам, че ще ошашавят децата с това тестване в клас и заразените изпращани вкъщи.

Децата ще се ошашавят, ако родителите им се шашавят. Ако им се обясни спокойно и без драми едва ли ще е проблем за тях. Драмите у децата тръгват от реакциите на родителите им.

# 543
  • София
анкета щели да пускат, до довечера да се знаело какво мислят родителите.
Сериозно ли Flushed Тия са напълно откачи*и.

# 544
  • София
Да, но и да, сериозни са.

"Министерството на образованието даде 12 часа на родителите на малките ученици да решат дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично, за да се върнат към присъствено обучение.

Извънредна обстановка
Експерти за заразата, мерките и теста в училище: Локдаунът няма да проработи
18 области "светят" в тъмночервено на Covid-картата, само Кърджали е в жълто
При нов COVID-пик: Локдаун за неваксинираните и възрастните - ще си стоят вкъщи
В платформите за комуникация с родителите има анкета с два конкретни въпроса, съобщи "Bulgaria ON AIR".

Допитването се извършва с помощта на класните ръководители.
"

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/roditelite-imat-12-chasa-srok-da- … astveno-obuchenie

# 545
  • Sofia
И аз не знам за какъв личен избор може да става дума за каквото и да е свързано с Ковид. Няма избор , когато от теб зависят други хора. Моят избор е всички, които застрашават мен и децата ми, да се пръждосат от училище. Ама надали ще стане. Дали другите ще приемат моя избор?!
На мен самата ми е все едно какво ще стане. Аз работя от вкъщи, мога да гледам децата, да ги следя, контролирам дали учат качествено. Ако се наложи, мога да изляза в неплатен отпуск са месец-два.  Децата ми няма да пострадат оттова, че са на ДО. Досега не виждам минуси в знанията им. Проблем е само общуването им, защото не са много общителни и извън училище почти не общуват с деца. Ама и това ще преживеем, какво ще правим.
Колкото до вредата от ДО - в класа на сина ми, който е 6 кл. има само едно дете с пълни шестици по БЕЛ и МАТ на входните нива. То не ходи на училище изобщо миналата година присъствено. Цялата я изкара на ДО.
Аман от претенции.

# 546
Да, но и да, сериозни са.
"Министерството на образованието даде 12 часа на родителите на малките ученици да решат дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти седмично, за да се върнат към присъствено обучение.
Допитването се извършва с помощта на класните ръководители.
"
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/roditelite-imat-12-chasa-srok-da- … astveno-obuchenie
Дам, питат ни в момента.. и е пълна лудница от мнения на родители : ): ): )

# 547
  • София
Неее, Бояна - в статията пише, че родителите, които не са съгласни, просто оставят децата си у дома. А тези, които са съгласни, продължават с ПО. Или поне от 1 до 4 клас.

Много ми е мъчно за големите ученици.

# 548
  • София
Неее, Бояна - в статията пише, че родителите, които не са съгласни, просто оставят децата си у дома. А тези, които са съгласни, продължават с ПО. Или поне от 1 до 4 клас.

Много ми е мъчно за големите ученици.
Като 80% не са съгласни не допускам, че ще преподават присъствено на един или двама ученици. Но те са способни на всичко, та да видим. На едни места класът ще е онлайн, на други и учителите...При големите не вярвам да е по-различно, ако изобщо се стигне до подобно нещо, при положение че сме 736 на 100 000 за цялата страна, а в София сме доста над 1000  на 100 000 и вече нищо не може да е присъствено, ако имат здрав разум, не само училището.

# 549
  • Бургас
Те ако кажат от еди си коя дата, който не иска тест минава на ДО, подозирам, че изведнъж доста ще се вдигнат процентите на желаещите да се тестват децата.

# 550
  • София
В нашето училище подозирам, че повече от 80% ще се примирят с тестването, ако това е цената на ПО.

# 551
  • Варна
"Тест или присъствено обучение"? Аз ли не съм в час или от Днес.бг тотално се ошашавиха Joy

# 552
За мен е пълно безумие, при толкова ужасяващ брой заразени, да връщат малките в училище другата седмица. Все едно с тестове или не. Трябваше да изчакат две седмици и да се види дали ще почнат да спадат бройките. Сега докато се натуткат с тези тестове, едва ли ще успеят за толкова кратко време.
За учителите трябва да има ЗС. Ще тестват децата, а тях не. Защо? Те да не би да не ходят по транспорт, магазини, заведения. Друга тема е колко мозък трябва да имаш, та в разгара на пандемия, да се завираш по заведения, но всеки си знае.
Учителите, които не искат ЗС и не спазват разпоредбите-всеки е свободен да напусне. Стига са плашили гаргите. Няма да останем без учители. За техните места кандидати бол.

# 553

Защото като тръгнеш да избираш ОРЕС по желание в не малко случаи те карат да се чувстваш като измекяр,
като единствения идиот, дето освен всичко не му пука и за детето му, щото не иска да е ЗАЕДНО, и иска да го правя социален идиот. Защото като ти позволят накрая, ти дават осакатен продукт, за наказание, че толково вного искаш.
Съжалявам за лошия ви опит, но той е ваш личен и не мога да кажа ,че съвпада с моя. Миналата година моето дете бе единствено в паралелката на ДО по желание на родителите. Още нямахме достъп до ваксини, а вече около нас близки буквално си заминаваха за седмица-две от заразата.
Не мога да лъжа никой не е карал да се чувстваме зле нито нас , нито детето ми. Точно обратното. Хората ми съдействаха с каквото можеха, а ние не търсехме ''....под вола теле'' и също се съобразавахме с каквото има .Разбира се, че се налагаше и ние да се включим за да не се налагат компромисни резултати, но се получи с общи усилия. Решението за нас бе кризисно и за определен период - да оцелеем докато получим достъп до ваксини.
 Въобразявахме си, че ако направим всичко каквото е правилно и зависи от нас и ще оставим кошмара зад гърба си, но сметките ни се оказаха криви, защото сме извадили лошия късмет да живеем в държава, чиито политици държат далеч от пътя на цивилизованите европейски държави.
Следващата учебна година започно под мотото ''...без мерки,без маски, без тестване и без ваксини '' и завърши за всички ни само месец след започването си ''подобрявайки '' всички досегашни черни ''рекорди''.
Най-лошото е, че не  знаем  още колко учебни години ще ни въртят в този омагьосан кръг  .

# 554
Аз преди време на шега писах, че с това тропане с краче и неискане на нищо, към 2028 може да тръгнат децата на училище нормално. Дано не съм лош пророк, но за втора година играем същото хоро, да видим колко още години ще се повтаря! Дъщеря ми ( 10 клас) се очертава да завърши онлайн гимназия…

Общи условия

Активация на акаунт