Дразнеща свекърва

• 23 563
  • 573
  •   1
Отговори
# 255
Уж попитах ясно , но ще питам още по-ясно, щом трябва - подаръкът е от майката, защото бащата е малоумен и не може да осъзнае, че по свое решение лишава децата от присъствието си?
А отсъствието на бащата е повод да го зачеркнем от животът на детето му ? Ти така ли би направила ?
Моля?!
Явно нещо съм изпуснала купона тука. За какво зачеркване иде реч? Бащата е зачеркнал децата, но майката е виновна?

# 256
  • София
Уж попитах ясно , но ще питам още по-ясно, щом трябва - подаръкът е от майката, защото бащата е малоумен и не може да осъзнае, че по свое решение лишава децата от присъствието си?
А отсъствието на бащата е повод да го зачеркнем от животът на детето му ? Ти така ли би направила ?
С  отсъствието си той не се ли зачерква сам?

# 257
  • France
При Бътър за всичко е виновна майката. Тя си знае защо.

# 258
Buttercake, наистина ли е нормално според теб бащата всеки ден да ходи при майка си, да ляга при нея и да гледат заедно телевизия? И това всеки ден? Има нещо извратено в това. Разграничаваш ли любов и грижи от това?

# 259
Jane,
Не, не смятам, че е нормално. Но, аз не коментирам това. Аз мисля, че в случая майката е токсичната, защото е вкарала децата във войната със свекървата и бащата.

# 260
Buttercake, наистина ли е нормално според теб бащата всеки ден да ходи при майка си, да ляга при нея и да гледат заедно телевизия? И това всеки ден? Има нещо извратено в това. Разграничаваш ли любов и грижи от това?
Жените като Buttercake , никога няма да разберат реалния проблем на мъжете мамини синчета, докато не им дойде до главата.

# 261
  • Пловдив
Jane,
Не, не смятам, че е нормално. Но, аз не коментирам това. Аз мисля, че в случая майката е токсичната, защото е вкарала децата във войната със свекървата и бащата.
Че как да ги държи настрани?!?!!?!?!?!!

# 262
Jane,
Buttercake, тук няма война между никого. За мамините синчета основен приоритет в живота е майка им, и той съвсем съзнателно пренебрегва тези деца. Когато мъжа е пасивен в семейството, каква война да се води. И изобщо не го интересува, кои с кого се кара и защо.

# 263
  • София
Jane,
Да не говорим за конкретния случай, но как си представяш жената да оправдава безкрайно дълго мъжа си, когато детето го търси, а той не се появява?
А ако обещава, че ще ходят еди-къде си и впоследствие се отмята? Когато виждаш разочарованото си дете, по-важното ли е да пазиш репутацията на бащата?
Не оправдавам женските крайности, но и ти прекаляваш.

# 264
Нещо тука не се получи разбирането.
Никой с никого не води война. Цитираха се два случая, в които мъжът предпочита майка си. Отделно е случаят на авторката.
Никой не иска късане на контакти и не знам защо постоянно се изтърся тази реплика. Но ако мъжът предпочита майка си, то е редно да не свърта жена. А пък, както е в единия случай, да лежи с майка си в едно легло, вместо с любимата или да си погледне собствените деца - този човек е болен.

# 265
Jane,
Че как да ги държи настрани?!?!!?!?!?!!
Сигурно като не ги засилва да тичат и те да лягат на леглото при тате и баба.

# 266
Jane,

Значи да обобщя:

1. Баща ми всъщност всеки ден се е прибирал вкъщи веднага след работа, всяка вечер сме вечеряли заедно, играли сме си заедно, събота и неделя сме ходели на излети, и сме прекарвали времето си заедно, и аз всъщност само си въобразявам, че не съм го виждала с дни и седмици, защото майка ми така ми е казвала. Нищо, че съм била на 7 - 9 - 12 - 15 - 17 години.

2. Баща ми всъщност, като се е напиел вечерно време е носел букети с цветя на майка ми, а аз казвам, че я е бил пред мен и сестра ми, защото майка ми така ми е казвала. Нищо, че пак съм била на гореописаните години. И, когато й спука тъпанчето от един силен шамар и й разби носа, от който течеше кръв, всъщност не аз съм викала за помощ през терасата на балкона - някой друг е бил. Нищо, че съм била на 12 години.

Егати - добре, че започнах да пиша в тази тема, та да ми отвориш очите за това какво прекрасно детство всъщност съм имала навремето. А аз такива лоши неща да си въобразявам, че са ми се случили на напълно осъзната възраст, защото майка ми ме е настройвала.

Честно, изобщо не знам защо се занимавам повече да пиша. Всъщност спирам, че съвсем оспамихме темата на момичето. Пък и не мисля, че има нужда да обяснявам повече каквото и да било.

# 267
  • София
Точно така, Лейди. Майка ти те е излъгала, че него го няма, а той всъщност е бил при вас, просто ти не си го виждала.

# 268
Е, то, в случая, май и майката не е партньорът на бащата.
Ама, това не бива да е пренесено върху децата.
Скрит текст:
Но, за съжаление много "добри" майки го правят. Използват децата, като тежката артилерия, за да спечелят войната. Отнасят го дефакто децата, защото вече нямат татко, а враг, който не ги обича и им изневерява. Гнусно та гнусно.
Няма как да не бъде пренесено, след като децата са едни от преките потърпевши от отсъствието на бащата.
Няма как, ако си себична егоистка и мислиш само за себе си. Ако обичаш децата си и искаш те да са добре, няма да ги цапаш с омраза към баща им. Защото той може да е всякакъв, но за тях трябва да е човекът, който ги обича. Пък, ако не ти пука, че те ще страдат, въвличай ги във войните на родителите. Супер ще им е. Какво по-здравосливно от това ? Тъкмо ще тренират гняв и злоба.

А евентуално да ти е хрумвало, че и без никаква намеса на майката децата могат  да стигнат до същото мнение, наблюдавайки отношенията на бащата с майка му? Не всички имат нужда майката да дава тон в живота кой какво да мисли.

# 269
Точно така, Лейди. Майка ти те е излъгала, че него го няма, а той всъщност е бил при вас, просто ти не си го виждала.
Разбира се, че е така, и майка й заслужено си в получила и шамарите, защото отдалечава децата от бащата. А бащата толкова много ги иска, че нямам думи. Buttercake, да не би да си изоставена свекърва и да ти се иска да имаш такива отношения със сина ти, ама лошата снаха ти е го е взела? Може ли да го отглеждаш 30 години и накрая някоя фуста за една вечер да ги го вземе? Или имаш проблеми с майка ти?

Общи условия

Активация на акаунт