Дразнеща свекърва

• 23 438
  • 573
  •   1
Отговори
# 345
Чери,четох те в другата тема за свекървите.Сама казваш,че си властна,попаднала си и на властна свекърва.Ами то партньора ти е за ожалване.
властна съм , но не се бъркам в отношенията на хората, не съм нагла , нахална и още 100 неща Simple Smile за ожалване е ахахаха , че си е намерил кучка като майка си… не съм лицемерна.

# 346
Той друга майка няма да си намери, щом е кучка трябва да се разделиш с него. Нали тя го е възпитавала, не очаквай да е по-различен от нея. Има много свободни мъже, които са сираци или самите те нямат близки отношения с майките си.

# 347
  • Варна
Тъй наречената кучка,  не би имала и един приятел, няма да вирее и на работа, ако беше такова зло. Вероятно и тя не се бърка в отношенията на хората, не е нагла , нахална и още 100 неща, когато иде реч за "чужди" хора. Тъй че тепърва ще стане ясно, дали не сте си гърне и похлупак. Щерките търсят в съпруга, баща си. Ама  мъжете се женят за майките си, каквото и да мислят съпругите.

# 348
...Щерките търсят в съпруга, баща си. Ама  мъжете се женят за майките си, каквото и да мислят съпругите.
Понякога търсят точно обратното на това, което са видели в родното си семейство.
Не всеки възприема семейния модел на родителите си като най-прекрасния на света.

# 349
  • Пловдив
Здравейте,известно време живяхме при родителите на мъжа ми. Вече съм казвала,че има доста силна връзка с майка си. Проблемът е ,че тя започва твърде много да си налага мнението за каквото и да е било и то пред мен,дори и моето мнение да е различно от нейното ,което изключително много ме дразни. Аз казвам нещо,тя след мене друго.Опитва се все да е над мен к да не остане назад.Когато й отговоря малко по-остро или тя на мен ,той не взима отношение и не защитава нито една от двете. Изобщо не се съобразява ,всеедно му е жена.Искам да ми дадете съвет как да постъпя ,за да запзим добри отношения с мъжа ми. Да разговарям ли с него на тази тема или да започна да я контрирам по някакъв начин.

Добре де сега нали не живеете при тях. Какъв е проблема? Пък и имаш възможността да си моделираш по твой вкус. Едва ли някои от тук коментиращите го познава по-добре от теб и ще ти даде адекватен съвет. Ключа е в теб!

# 350
...Щерките търсят в съпруга, баща си. Ама  мъжете се женят за майките си, каквото и да мислят съпругите.
Понякога търсят точно обратното на това, което са видели в родното си семейство.
Не всеки възприема семейния модел на родителите си като най-прекрасния на света.

Абсолютно. ММ казва, че съм тотално различна от майка му и затова се разбираме така добре.

# 351
  • София
Понякога и мъжете търсят точно обратното на семейството си.
И двата пола трябва да са наясно, че половинката не е мама/татко, които винаги ще ти прощават и те обичат безусловно.
"Сал майчино сърце знае истински да люби на света" Stuck Out Tongue

# 352
Ако нямате деца най-добре се освободи от тази тежест. После,ако имате деца нещата така ще де задълбочат в отрицателна посока за теб. Не знам на колко години си и дали искаш да създадеш семейство,но от личен опит ти казвам че нещата ще стават все по-зле с такъв мъж и такава свекърва.

# 353
  • Бургас
Проблеми със свекърва ми нямам, нито с детето и.
Ако имам да казвам нещо на нея, то го казвам на нея. Посредници не ми трябват.
Никога няма да искам от сина и да вземе страна, защото не е нормално човек да избира между родител и партньор. Само когато си представя как той ме кара да избирам в подобна ситуация и ми става гадно.
Приела съм, че тя е човек. Човек със собствените си разбирания и характер. Има неща, които ме дразнят, но те са част от нея, не са се пръкнали с моята поява. Та и вероято целта на живота и не е да вкисва моя Simple Smile
Аз също не съм цвете, но тя ме е приела.

Когато получа съвет, който не съм искала, приемам, че просто иска да помогне. Никой не помага от лошотия.
Когато има нужда от помощ е нормално мъжа ми да и помага и ще го прави. Когато иска да види децата е добре дошла, защото са и внуци. И те така Simple Smile

Двете сме различни и с различни разбирания за много неща. От хигиена, през ежедневие и т.н. Но съм я приела такава каквато е и ми е ясно, че не живее, за да ме дразни. В крайна сметка както аз съм станала част от живота и, по волята на сина и, така и тя е станала част от моя.

Обаче постигнатото горе е от втори опит Simple Smile
След добре взети уроци със свекърва 1 и опитите ми да чакам сина и да ми оправи отношенията с нея и т.н

# 354
  • София
Скрит текст:
Никога няма да искам от сина и да вземе страна, защото не е нормално човек да избира между родител и партньор. Само когато си представя как той ме кара да избирам в подобна ситуация и ми става гадно.
Приела съм, че тя е човек. Човек със собствените си разбирания и характер. Има неща, които ме дразнят, но те са част от нея, не са се пръкнали с моята поява. Та и вероято целта на живота и не е да вкисва моя Simple Smile

Когато получа съвет, който не съм искала, приемам, че просто иска да помогне. Никой не помага от лошотия.
Когато има нужда от помощ е нормално мъжа ми да и помага и ще го прави. Когато иска да види децата е добре дошла, защото са и внуци. И те така Simple Smile
Скрит текст:
Двете сме различни и с различни разбирания за много неща. От хигиена, през ежедневие и т.н. Но съм я приела такава каквато е и ми е ясно, че не живее, за да ме дразни. В крайна сметка както аз съм станала част от живота и, по волята на сина и, така и тя е станала част от моя.

След добре взети уроци със свекърва 1 и опитите ми да чакам сина и да ми оправи отношенията с нея и т.н
А ако постоянно ти обяснява как това не се прави така, а онака, как ти не знаеш и нищо не разбраш, до степен "не ставаш за майка"? Ако ти взема бебето от ръцете "защото не можеш да го изкъпеш/нахраниш по правилни начин"? Ако посреднощ влиза в спалнята, където сте с мъжа и бебето и го взима на ръце щото плачело, а вие с баща му сте "неспособни да се оправите с едно бебе"? Да изброявам ли още примери, за които се сещам от темите тук за груба намеса в личния живот на младите? Ясно е, че твоята не е от тези свекърви и поради това ти проблеми с нея нямаш. Не всички са така обаче.

# 355
  • Пловдив
Афродита - не съм съгласна с MeMyselfI, обаче и с теб не съм съгласна. Никой не може да ми влиза посрендощ в спалнята, защото не живея със свекърва си. Разбираш ли, решението е просто - не допускаш да живееш със свекървата.

# 356
Бих добавила,че о свекърва до свекърва и от мъж до мъж има разлика и в крайна сметка не всеки разбира от сума. Дори и да се говори директно с нея. Ако сина й,партньора няма мнение на свекървата ако не иска да разбира от дума не я разбира особено ако вижда че сина й не заема страна.

# 357
  • Бургас
Скрит текст:

Скрит текст:

А ако постоянно ти обяснява как това не се прави така, а онака, как ти не знаеш и нищо не разбраш, до степен "не ставаш за майка"? Ако ти взема бебето от ръцете "защото не можеш да го изкъпеш/нахраниш по правилни начин"? Ако посреднощ влиза в спалнята, където сте с мъжа и бебето и го взима на ръце щото плачело, а вие с баща му сте "неспособни да се оправите с едно бебе"? Да изброявам ли още примери, за които се сещам от темите тук за груба намеса в личния живот на младите? Ясно е, че твоята не е от тези свекърви и поради това ти проблеми с нея нямаш. Не всички са така обаче.
Сериозна съм. Имам ли нещо да и казвам, го правя. Взимала е детето от ръцете ми. Казвам да го върне и да не се повтаря. Еми повтаря се много, много рядко, предполагам не е умишлено. То и майка ми така го е взимала и на нея казвам същото.
Няма как да ми влезе в спалнята, защото съм си у нас, не у тях. То в детската ще да е влязла, ако сте в нейното жилище Simple Smile
Обаче, ако е у нас и чуе, детето, а ние не и дойде да го вземе - Добре е дошла! Кой бяга от едно добро наспиване? Ние не Simple Smile

"не ставаш за майка" - това не го е казала на 100%

И пак казвам 2ри опит ми е. Първия път мълчах и чаках да се сети, че има граници свекърва 1 /и сина и той/. Ми не стана.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 10:43 от MeMyselfI

# 358
  • София
И пак казвам 2ри опит ми е. Първия път мълчах и чаках да се сети, че има граници свекърва 1 /и сина и той/. Ми не стана.
В рамките на майтапа ще кажа, че с третата ще си перфектна

# 359
  • Бургас
В рамките на майтапа ще кажа, че с третата ще си перфектна
Аааа не. Не мога 3 пъти да си го причиня. Ще си дремя сама и свободна Simple Smile

Но за мен си е факт. Бях млада, пълна с очаквания за идеалното семейство. Хем се вбесявах, хем си мълчах и чаках милото и майка му да се светнат.....ми избраха ми мебелите, пердетата, плануваха ми празниците, образованието ми не било важно /магистратурата като си завърших/....И аз мълча и чакам - 10години. Когато сина и беше с любовницата си, свека идваше да спи у нас, при мен и детето, без да съм я молила.В един момент откачих и и казах да си заминава.Накрая ми обясни, че "Ако ние сме от едната страна на планетата, ти си от другата"...Казах си, че втори път това няма да стане.
Интересно е, че свекърва 1 не се меси на новите снахички. Та грешката с нея си е била лично моя.

Общи условия

Активация на акаунт