Английски коледен кекс

  • 135 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
  • Мнения: 1 385
Благодаря, много си експедитивна!
Логиката ми беше,че става нещо като бадемово брашно и се увеличава общото количество. Орехите ми се струват по-мазни, смлени се слепват,не са като бадеми.Вероятно няма да сложа нищо.

# 346
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Е, ама те не се мелят на много ситно, може и нарязани на дребно. В оригиналната рецепта са 50 гр бадеми и 50 гр орехи, но аз предпочитам само бадеми.

# 347
  • Мнения: 3 180
Мислите ли, че мога да го изпека във формата за кекс, кръглата с дупка?

# 348
  • Мнения: 32
Аз сложих моя да се пече в една висока тенджера. Диаметърът й е точно 22 см.  Е, доста е висока, ама нека се надига докъдето иска.
Още не мирише - само 20 мин са минали откакто го сложих във фурната.

# 349
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Защо да не може,просто няма да има традиционната форма. Peace

# 350
  • София
  • Мнения: 6 615
Така, и моят АКК се пече вече. Кога мога да погледна какво става под хартията?

# 351
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Към края на печенето.

# 352
  • Мнения: 32
Така, значи около три часа се пече. Залях го с коняка / в моя слечай - ром/ и го сложих в една чиния, добре опакована с найлонова торбичка. Днес ще го завия добре с фреш фолио и го изнасям на студено. Малко неудобно се получава, че всеки път ще махам фолиото и ще слагам ново след като го  залея с коняка, но нямам удобна кутия за съхранение.
За жалост на домашните до Коледа няма да се пипа. Сега вече мисля, как да го украся. Май украсяването ще излезе най-трудната част от правенето.

# 353
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Така, значи около три часа се пече. Залях го с коняка / в моя слечай - ром/ и го сложих в една чиния, добре опакована с найлонова торбичка. Днес ще го завия добре с фреш фолио и го изнасям на студено. Малко неудобно се получава, че всеки път ще махам фолиото и ще слагам ново след като го  залея с коняка, но нямам удобна кутия за съхранение.
За жалост на домашните до Коледа няма да се пипа. Сега вече мисля, как да го украся. Май украсяването ще излезе най-трудната част от правенето.

След като ще е с фреш  фолио по-рядко ще го поливаш, отколкото ако е в кутия. С 3-4 дни можеш да увеличиш интервала. Peace За украса- идеи много в нета. Дори и само с панделка да вържеш пак ще е добре.

# 354
  • Мнения: 32
Благодаря! сега разглеждах украсата в чичко гугъл - то главата да ти се замае. Някой по-нагоре беше питал дали става само в кръгла форма - достатъчно е да напише коледен кейк в изображения и вижда голямото разнообразие от форми.
Джема, благодаря ти за вкусната рецепта. Въпреки съмненията на майка ми - няма да ти хареса на вкус, така ми каза - мисля си, че комбинацията от сушените плодове и ядки, в съчетание с тестото, ухаещо на Коледа, и празнично украсен, ще бъде наистина нещо неустоимо.
Аз си имам една подобна немска рецепта - Bischofs brot - правя го от години и наистина е нещо много сполучливо.

# 355
  • Viena
  • Мнения: 3 952
Страхотен е  chef  bouquet

# 356
  • Мнения: 3 180
Накиснах плодовете, утре планувам да го пека.
Като съм бременна, ще мога ли да го ям, след толкова поливане с алкохол newsm78

# 357
  • Мнения: 32
Накиснах плодовете, утре планувам да го пека.
Като съм бременна, ще мога ли да го ям, след толкова поливане с алкохол newsm78

Най-много на накъркаш бебето! Grinning
Майтапа настрана - мисля, че няма да имаш проблеми, но Джема беше споменала по-нагоре, да се разрежда заливката, за да не е много висок градуса.

# 358
  • Мнения: 3 180
Накиснах плодовете, утре планувам да го пека.
Като съм бременна, ще мога ли да го ям, след толкова поливане с алкохол newsm78

Най-много на накъркаш бебето! Grinning
Майтапа настрана - мисля, че няма да имаш проблеми, но Джема беше споменала по-нагоре, да се разрежда заливката, за да не е много висок градуса.
Да, да прочетох, и смятам да наблегна на чая и портокаловият сок.
През колко дни  и с какво количество да се полива?

# 359
  • София
  • Мнения: 6 615
ani27, аз също съм решила да го поливам с повече портокалов сок, и по-рядко с ромче, че да мога да си хапвам от него, както и детето, което го опита и много му хареса.

Моя АКК е увит с алуминиево фолио (отвътре слоших пекарска хартия, за да не е диркетно долепено фолиото), в тенджера и на терасата.

За украсата хич не знам, не ме бива в тези майсторки украси с фондан, ще обмисля вариант със стопен бял шоколад и отгоре някаква украса или просто напудрен с пудра захар. Имам 5 седмици да реша  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт