Английски коледен кекс

• 135 087
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
И аз да се включа!
Миналата година АКК стана малко влажничък в средата. вероятно защото ми се видя много да го пека 3 часа, а и аз нямам кутия и го бях сложила в чиния и леко хлътна. Но се изяде! Да не си помислите, че сме хвърлили и трошичка?!?!
Тази година реших да си купя кутия - да ама не! Не че нямах възможност - просто се сетих колко удобно ми беше миналата година като го пекох в една висока, права тенджера. Тя е със стъклен капак, но се оказа страшно практична. Капакът не посмях да го сложа във фурната - стъклен е, 150 градуса, ама знам ли...
Така че, двойна хартия, затиснах я няколко пъти с капака да добие формата и да влезе в улея на тенджерата и готово - пекох 2ч 45 мин. Изчаках да изстине поне малко - към 15 мин. - е толкова оставаше до края на сериала Wink Joy и го упоих добре. Оставих го да изстива до сутринта върху решетка.
Сутринта прехвърлих в чиния, сложих капака от тортената форма, завих с найлонова торбичка да не влиза въздух и сега... ами чака следващото упояване.
Много съм доволна поне от външния вид. Стана равномерна, добре изпечена - тежи доста.
Ще кача снимки по-късно.
Спазих рецептата с изключение на карамфила, защото се оказа, че нямам смлян. Опитах се да смеля едно пакетче, още ми мирише блендера! Стана малко едричко, но го сложих. И за всеки случай, сакън да не е малко, добавих подправка за лебкухен. Имах я готова, фабрична. Да видим какво ще стане!
ще пиша като го опитаме. дано да е вкусно, ама то с толкова ядки и плодове, просто нямама как да е друго!

# 646
Момичета,купих си металните кутии от Лидъл,специално за да си изпека вътре АКК ! Мислите ли,че ще се получи? В смисъл да не се деформира нещо кутията от високата температура ?
Joy и моята половинка купи от тях  Hug изпекохме го в най-голямата, нищо и няма на кутията  Hug
Ааааа тъкмо си търсех кутия  Mr. Green Благодаря!

Момичета, какви са тези метални кутии от Лидл? Празни кутии ли продават или с нещо за ядене вътре?
Досега не съм правила АКК, но се вдъхнових от другата тема, коледната. Ако успея да набавя всичко необходимо, мисля да се пробвам.

# 647
  • София
Момичета,купих си металните кутии от Лидъл,специално за да си изпека вътре АКК ! Мислите ли,че ще се получи? В смисъл да не се деформира нещо кутията от високата температура ?
Joy и моята половинка купи от тях  Hug изпекохме го в най-голямата, нищо и няма на кутията  Hug
Ааааа тъкмо си търсех кутия  Mr. Green Благодаря!

Момичета, какви са тези метални кутии от Лидл? Празни кутии ли продават или с нещо за ядене вътре?
Досега не съм правила АКК, но се вдъхнових от другата тема, коледната. Ако успея да набавя всичко необходимо, мисля да се пробвам.

Празни метални 3 бр. комплект, кръгли и правоъгълни.

# 648
Благодаря, ще ги потърся.

# 649
Аз сега ще отскоча до Джъмбо, може да има подходяща такава за АКК  Peace

# 650
  • София
Миналата година от Айко си взех страхотни метални кутии, пак 3 бр. в комплект.

# 651
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush записала съм рецептата за коледни сладкиши, но не съм я пробвала миналата година  Blush дайте ми тласък, а?

и коледна къщичка ми се иска да направя, но там съм по-зле ако това е възможно  Hug

# 652
  • София
Здравейте,
Според вас дали ще е удачно за накисването и поливането да използвам домашна черешовка?
Миналия път, преди не знам вече колко години, опитът беше успешен, надявам се и тази да е така.

# 653
Здравейте,
Според вас дали ще е удачно за накисването и поливането да използвам домашна черешовка?
Миналия път, преди не знам вече колко години, опитът беше успешен, надявам се и тази да е така.
А с какво си я правила, с ром или ракия? Ако така ти харесва аромата, предполагам и вътре ще е Ок.

Blush записала съм рецептата за коледни сладкиши, но не съм я пробвала миналата година  Blush дайте ми тласък, а?

и коледна къщичка ми се иска да направя, но там съм по-зле ако това е възможно  Hug

В Лидъл продават къщички за около 14лв с украсата. Иначе в Коледната тема има линкове с шаблони и видео за къщички.

# 654
  • София
Здравейте,

От какво се прави това нещо? Ако е ракия, според мен ще е ужасно.

Готови части за къща продават и в Икеа.

# 655
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря мимс, кати м  Hug Hug Hug ще проверя в Лидл и може да направим със зверчето една пробна Simple Smile

# 656
  • Пловдив
    Джема, искам да те попитам за температурата на печене - 150 градуса с вентилатор или без?

# 657
  • Балчик
   Джема, искам да те попитам за температурата на печене - 150 градуса с вентилатор или без?

По принцип без, но аз и с вентилатор на толкова пекох. Peace

# 658
  • Пловдив
И аз да попитам- коняка за накисването какъв да бъде(като марка),че хич не ги разбирам ?

# 659
Абе и аз се ослушвам за ром, то колко отива като цяло? Защото ние не пием и ако няма да отиде цяло шише да търся по-малка разфасовка  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт