Английски коледен кекс

  • 135 086
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
Марка - каквато си избереш - каквато ти е на сърце и на джоб.

Колко, колко да отива - от миналата година още имам и пак него ще ползвам.

# 661
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Абе и аз се ослушвам за ром, то колко отива като цяло? Защото ние не пием и ако няма да отиде цяло шише да търся по-малка разфасовка  Crazy

То и аз така ! Доколкото разбрах,веднъж се накисват плодовете с коняк,а после след като се изпече се напоява периодично с ром !
Хапваш едно парче и ти става веселоооо  newsm08 newsm08 newsm08

# 662
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Абе и аз се ослушвам за ром, то колко отива като цяло? Защото ние не пием и ако няма да отиде цяло шише да търся по-малка разфасовка  Crazy

То и аз така ! Доколкото разбрах,веднъж се накисват плодовете с коняк,а после след като се изпече се напоява периодично с ром !
Хапваш едно парче и ти става веселоооо  newsm08 newsm08 newsm08

Я да ви развеселя малко. Това ме наведе на мисълта защо англичаните си правят такъв кекс. Ами нали са си по-студени и неемоционални, явно за Коледа така си докарват настроението, хапвайки от тоя кекс. hahaha

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 15:16 от Джемма

# 663
  • Мнения: 8 402
Коняк - няма значение какъв ще изберете.  Peace Ако си купите по-скъп, после ще си го изпиете все някога.  Laughing
Ром - не отива много като количество, но може да го ползвате за разни сладкиши после, за АКК за догодина.  Peace

Джема,  Joy Joy Joy

# 664
  • София
  • Мнения: 6 603
Аз и за накисването и за поливането ползвах ром, взех от този в Лидл. Не отива кой знае колко, но при мен мъж ми го тестваше периодично и той, та бутилчицата стигна точно до празника Simple Smile

# 665
  • Мнения: 3 993
   Джема, искам да те попитам за температурата на печене - 150 градуса с вентилатор или без?
По принцип без, но аз и с вентилатор на толкова пекох. Peace

И мен ме вълнуваше този въпрос, благодаря. Така си помислих, че по-добре без вентилатор, защото вентилаторът вероятно ще направи хубава коричка отгоре по-бързо и може вътрешността да остане глетава. А тя като съдържа толкова много сушени плодове е един вид мокра. За да избегна това, аз бих пуснала вентилатора към края на печенето, да кажем след 2,5 часа, ако ще го пека 3 часа. Правилно ли разсъждавам?  newsm78

Джема, ти забеляза ли разлика в кекса, опечен по двата начина, с и без вентилатор?

# 666
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не, еднакво добре се получава.
С вентилатор, една доза, разделена на 4, печен в АЕГ:
Скрит текст:




И един цял, от една доза, с вентилатор пак в АЕГ-то:




И без вентилатор, печен в Индезит:
Скрит текст:

# 667
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Хайде, накиснах си фруктовата смес за утре да пека АКК. Ползвах череши и боровинки.

# 668
  • Мнения: 2 841
Хайде, накиснах си фруктовата смес за утре да пека АКК. Ползвах череши и боровинки.
Джема Hug, благодаря и аз току що ги накиснах, само че коняка беше изпит, и сложих ром, нали няма проблем newsm78, а и още нещо, понеже не обичаме карамфил, не сложих, мога ли да го заменя с нещо, още не съм го увила,така че приемам мнения Praynig

# 669
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И аз понякога не слагам карамфил, не е фатално. Този път сложих.
И ползвам ром, вместо коняк.  Peace
Значи утре заедно ще печем. Hug

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 19:44 от Джемма

# 670
  • Мнения: 2 841
И аз понякога не слагам карамфил, не е фатално. Този път сложих.
Иа з ползвам ром, вместо коняк.  Peace
Значи утре заедно ще печем. Hug
Благодаря Hug, успех на всички като мен, които ще го правят за първи път, така ме запалихте smile3521 newsm03

# 671
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 780
 Blush Blush купих готов комплект за къщичка, опитах се да направя това с белтъка и пудрата  Blush Blush Blush стана само за лепило на блатовете.

можете ли да ми обясните как се прави Blush но като за начинаещ  Hug

# 672
  • Мнения: 4 785
И аз преди малко правих сместа, утре ще се пече. И е с ром  Wink Съкратих малко стафидите, видяха ми се супер много... но малко съм съкратила, сигурно няма да е страшно  Mr. Green.

# 673
  • София
  • Мнения: 896
Аз чак днес сколасах да пиша,
относно черешовката - правена е със спирт, има аромат на череши и е силничка Wink.
Ще пробвам, пък каквото стане Simple Smile

# 674
  • Мнения: 1 080
Blush Blush купих готов комплект за къщичка, опитах се да направя това с белтъка и пудрата  Blush Blush Blush стана само за лепило на блатовете.

можете ли да ми обясните как се прави Blush но като за начинаещ  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748869.0   има рецепти, видео и обяснения, също можеш да задаваш допълнителни въпроси ако имаш в тази тема  Simple Smile предполагам и тук ще получиш отговори, но .......

Аз пък съм пропуснала да купя ром или коняк, а с уиски не ми се накисва и ще отложа АКК за понеделник-вторник.

Общи условия

Активация на акаунт