Ще ни гонят с подписка заради децата

• 7 045
  • 133
  •   2
Отговори
# 90
Ама тя майката директно казва - Какво да направя, такива са..... т.е. била е отбой и те се отглеждат на самотек, подлудявайки всички съседи.

ПС: Според мен авторката спря да чете темата. Тя не очакваше да ѝ се каже, че е лош родител, а, че съседите са зли и не разбират поведението на децата, което според нея си е в реда на нещата.....

# 91
  • Варна
Ами да не чете като не иска. Те комшиите ще им покажат откъде изгрява слънцето.

# 92
Обаче и какъв никнейм има авторката, доста показателен за нагласата ѝ. Rolling Eyes

# 93
  • София
Дали не чете или просто е поресена, от прочетенето Satisfied

# 94
Знам, че звучи повърхностно, но от трите й мнения в темата не останах с впечатление, че може да се потресе от нещо.

# 95
Едни близки имат три деца. Разбира се, извеждат ги навън, а и те всички ходят на детска градина. Но прекарват време и вкъщи, викат и пищят без ограничения. В едната стая имат люлка, в другата - пързалка, имат и детска стена за катерене. НО: това е в къща. На никого не пречат. Ето идея за авторката: Продайте апартамента, купете къща в Годеч или другаде и нямате грижи за времето, когато са вкъщи.

# 96
Моите са с четири години разлика. Вярно е, има дни, когато просто няма как да бъдат изведени навън. Някои вечери изкарвах в коридора и там играехме с мека топка. Не гумена, а една шушкава от Джъмбо, която се подхвърляхме или една футболна (кожена), но бебешка, т.е с пълнеж от памук. Нея ритахме и си устройвахме мачлета. Хем безопасно, че вратата на хола беше от старите с голямо стъкло, пък е огледало има в коридора, хем не вдига шум. Е, сигурно са се чували гласовете ни, децата много се радват като има гол, но пък не е било повече от двечайсетина минути и то в час, когато не пречим - да кажем около19-20. По това време щерката заради здравословни проблеми и незряла нервна система изпадаше в нервна истерични пристъпи, тя е ревала повече и от бебето. И пак комшийката отдолу се сърдеше, а каката ходеше и на градина и само малкият си беше у дома, а дете на 18-20 месеца и само си играе кротко. Но пък вечер от 19 до 21 вдигнали малко шум и й пречат. Пречеше й и че бебето се буди сутрин в 6,30 за млякото си, защото тя си лягала в 1-2 през нощта (шеташе на нощна енергия, пенсионерка беше).
В случая обаче явно не става въпрос за обичайния шум от играещи деца вечер за 1-2 часа. Но пък знам, че някои хора позволяват на децата си вътре да карат ролери, тротинетки, от бутащите се колички, както и да ритат топка. И за тях това е нормално, защото са деца или пък, защото "са си такива, енергични".

# 97
Никой не е длъжен да слуша непрекъснати ревове,крясъци и шум.Всички сме имали деца,пък не са ни гонили с подписка.Явно децата са оставени на самотек.Не  ми е ясно родителите кака работят при толкова шум.Децата-на градина и по-строго възпитание,това е!

# 98
  • София
Знам, че звучи повърхностно, но от трите й мнения в темата не останах с впечатление, че може да се потресе от нещо.
Според мен тя е на мнение, че всичко с децата е ок, а съседите са някакви надути шопЕта, заядливи сухари, които не разбират "детската природа" на най-свидните яйчица Bowtie Така че вероятно очакваше мнения от сорта, че тя си е у тях и нямат право да и казват какво да прави, както и че те са и деца и "това им е природата". Тя самта тема така е зададена, а би следвло да е "как да си възпитам децата, след като съм пропуснала първите 3-4г. и да наваксам".

# 99
  • Варна
А един прост прочит на Закона за етажната собственост щеше да й изясни много неща. Там е обяснено и за шума.

# 100
Имаше подобна тема за разлигавен първокласник, за който на втората седмица майката получава две обаждания за поведение. Тя обаче беше на мнение, както и я подкрепиха част от списващите, че детето си е супер, а госпожата го е нарочила, а то горкото не може да бъде оценено с неговото съвършенство на "всезнайко, обидчив" и каквото беше там..... Та, в случая е нещо подобно, натам се е запътила и авторката. После ще четем за първи клас, за пети, за гимназията, за работата....как златото не е оценено, а то просто това му е природата.

# 101
Абсурд е да се работи каквото и да било дистанционно и без да са пищящи децата без надзор от възрастен.

# 102
  • София
Имаше подобна тема за разлигавен първокласник, за който на втората седмица майката получава две обаждания за поведение. Тя обаче беше на мнение, както и я подкрепиха част от списващите, че детето си е супер, а госпожата го е нарочила, а то горкото не може да бъде оценено с неговото съвършенство на "всезнайко, обидчив" и каквото беше там..... Та, в случая е нещо подобно, натам се е запътила и авторката. После ще четем за първи клас, за пети, за гимназията, за работата....как златото не е оценено, а то просто това му е природата.
Точно за същото се сетих и аз. Затова и писах, че на по-късен етап ще има проблеми с поведението им в училище и т.н. В другата тема майката се нахвърли, че сме й опропастили темата, тук директно ни отразя с не общуване.

# 103
Обсъдихте ли варианта авторката да наеме жена да се занимава с децата? Да си играе някой с тях, да им чете, да ги извежда... И децата ще са доволни, и родителите им ще работят по-спокойно, и съседите могат да се успокоят.

# 104
  • София
Обсъдихте ли варианта авторката да наеме жена да се занимава с децата? Да си играе някой с тях, да им чете, да ги извежда... И децата ще са доволни, и родителите им ще работят по-спокойно, и съседите могат да се успокоят.
Абе ние го обсъждахме, ама тя, откакто заваляха мненията, че проблемът е в родителството й, а не в "природата на децата й или в съседите сухари", изчезна и не пише вече.

Общи условия

Активация на акаунт