Всичко за всички марки гел лакове -38 тема

• 40 922
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
Преди два месеца си купих продукти на claresa вкл. и diomont top no wipe и съм доволна. При мен гореспоменатия проблем от есмералда с дупките се получаваше когато ползвах diomont top на blusky. Не мога да си обясня от партиди ли е, до нокти ли е... мистерия ми е още. Иначе много съм се навила на neess top of the top по препоръка на момичетата тук в по-стари теми. Надявам се още да е така хубав и да е наличен като стигна до покупка Simple Smile

# 691
Много благодаря! Поръчах този топ и аз също забелязах прилика в шишетата, да се надяваме, че ще е хубав. Забелязах и, че в мейк ъп предлагат няколко цвята на Клареса на по-ниски цени (6.85) от тези в бюти мол (9.50), поръчах два от тях и стискам палци да са със същото качество като тези, които пробвах от бюти мол.

Много се чудих дали да поръчам по един лак от Hi Hybrid и Silcare за проба, защото си спомням, че четох частични положителни отзиви за тях в предишни теми, но реших да не рискувам.

Имам Diamond top и Top no wipe на Клареса, и двата са зле, стават на дупки. Не ги препоръчвам. Затова пък съм много доволна от топовете без лепкав слой на Коди и Фокс.

Вчера поръчах два топ лака на тази марка от Мейкъп (shimmer и no wipe, по 5 лв всеки), на външен вид преличат на лакове, правени от същия завод като Клареса. Сега гледам, че и двата са изчерпани, но ви пускам този с лепкав слой, който е наличен. Ще дам мнение след проба.

https://makeup.bg/product/591936/

karmilla, наистина странно, нямам голям опит в поставянето на гел лак в домашни условия и нямам представа на какво се дължи различното представяне на определени продукти при различни хора. Дълго гледах топ лака, който ти спомена, но не знаех, че е такова попадение, иначе задължително щях да го поръчам, на разумна цена е в мейк ъп (7.60).

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:48 от Lilava9

# 692
Здравейте Simple Smile Влизам веднага с питане, защото от има-няма 1-2 седмици разглеждам обстойно темите и се чувствам малко объркана, относно всичко, което изчетох, като започна от лампи и стигна до обикновен дехидратор!
Малко предистория...от доста години се опитвам да завъдя хубав маникюр, ходейки периодично на маникюристи, професионалисти, но имам един проблем, който не можа да реши нито една маникюристка, всякакви гел лакове почват да падат след първата седмица от поставянето им, след всяко ходене при нова маникюристка бях убеждавана, че няма как нейния да не падне, уви ПАДА!
Ноктите ми са твърди, доста твърди, но явно имам т.нар мазна плочка и дори сега, без лак от доста време, ноктите ми са мазни и лъщят, без да има нищо по тях!
Та...да си дойда на въпроса! Ще бъда безкрайно благодарна, ако ме насочите какъв топ и база и каквото там друго е необходимо, конкретно за моя случай, да си взема! И има ли някакъв по-различен начин, по-който да третирам нокътната плочка?! Дори да пада пак на 1 седмица поне ще мога бързо да реагирам и сама да си оправям нещата!
Благодаря!

# 693
Lilava9, аз нямам голям опит с топове(едно менте на gelish от olx, blusky и сега claresa), тъй като свършват бавно. Бая се бях озорила с преходния си. То не слагах по 2 слоя, то не пекох по 100 часа и не и не. След като взех да чета тук какъв опит и съмети споделят момичетата направо щях да се изям от яд, че не съм се сетила да поровя из този форум. Щях да си спестя нерви, време и отчупени нокти, наводнени кутикули и паднали люспи лак. Топът, за който писах беше коментиран няколко теми назад и беше го сравнен с gelish(моля някой да ме поправи, ако греша). По съвет на дамите тук също бих пробвала на fox и secretly, но те са ми за малко по-напред. Ааа и забравих имам мат топа на claresa -  не е лош, но определено не ме впечатли. Не е силно матов, бързо почва да лъска и жълтее на светли лакове. Пожелавам ти успех с маникюра и да ди намериш продуктите от раз. Аз продължавам да чета стари теми - интересно и образователно четиво са ми Simple Smile

# 694
Буцигном, можем да ти препоръчаме, но не е гаранция, че ще държат. Кажи при различните маникюристки с какви марки и продукти са ти правили ноктите, за да можем да видим кои да изключиш от списъка за проба.

Минавам да ви покажа и цветовете на лаковете Hi Hybrid, след като вчера пристигнаха новите. На първо четене при проба на мостра изглеждат доста добре. Ще дам отзиви, като ги пробвам.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 21:40 от esmeralda23

# 695
  • Пловдив
esmeralda23,  мисля, че е време да отваряш салон Joy Joy
Моят топ на Гелиш имам чувството,че още 5г. няма да свърши Joy пък не е като да го пестя...вече почти 1,5г го ползвам

# 696
Lilava9, аз нямам голям опит с топове(едно менте на gelish от olx, blusky и сега claresa), тъй като свършват бавно. Бая се бях озорила с преходния си. То не слагах по 2 слоя, то не пекох по 100 часа и не и не. След като взех да чета тук какъв опит и съмети споделят момичетата направо щях да се изям от яд, че не съм се сетила да поровя из този форум. Щях да си спестя нерви, време и отчупени нокти, наводнени кутикули и паднали люспи лак. Топът, за който писах беше коментиран няколко теми назад и беше го сравнен с gelish(моля някой да ме поправи, ако греша). По съвет на дамите тук също бих пробвала на fox и secretly, но те са ми за малко по-напред. Ааа и забравих имам мат топа на claresa -  не е лош, но определено не ме впечатли. Не е силно матов, бързо почва да лъска и жълтее на светли лакове. Пожелавам ти успех с маникюра и да ди намериш продуктите от раз. Аз продължавам да чета стари теми - интересно и образователно четиво са ми Simple Smile

Много благодаря за пожеланието!
Досега съм ползвала само един топ - не помня вече кой ме подлъга да си купя първите няколко лака от Илиянци, казаха ми, че хем са евтини, хем са със страхотно качество. То си звучеше доста подозрително от самото начало, но аз бях решена да опитам. Направих около 7-8 маникюра с основа и топ на chu jie (дано не бъркам името, защото ги изхвърлих и не мога да проверя), един цвят на същата марка и един на lily angel. Няма такава мъка. Базата и топът бяха окей, но цветовете ме убиха - и двата бяха с брокатени частици и слабо пигментирани, като единият изискваше 3, а другият - 4 или 5 слоя. Можете да си представите колко дебел и грозен маниюр се получаваше. После горе-долу им хванах цаката и с много тънки слоеве, но отново 4-5 на брой, правех приличен маникюр. И всичко вървеше що-годе добре докато един ден не реших да се лакирам навън, на слънце. Всичките 4 лака станаха на бучици/парцали за не повече от 10 мин., а аз мажа и недоумявам. С всяко потапяне на четката лакът ставаше на все по-големи бучки, а четката се втвърдяваше и едва довърших маникюра. После се усетих, че вината е в мен и не трябва да се лакирам на слънчева светлина, но реших, че това е знак да си купя що-годе качествени материали. И посегнах към Клариса. Днес си направих маникюр с новите лакове и съвсем забравих, че пропуснах да поръчам топ... започна едно мазане със стария. Пълен ужас. Реших другата ръка да я оставя без топ - поне да не съсипвам хубавото покритие, което постигнах с цвета - започнах да трия лепкав слой със спирт и цветът от ноктите ми остана по тампона, а лакът се матира. Бързо минах и втората ръка с ужасния топ. Завърших злощастния маникюр и веднага дойдох тук за съвет, поръчах нов топ, а стария ритуално го изхвърлих!

# 697
Буцигном, можем да ти препоръчаме, но не е гаранция, че ще държат. Кажи при различните маникюристки с какви марки и продукти са ти правили ноктите, за да можем да видим кои да изключиш от списъка за проба.
Не съм сигурна дали няма да пропусна някои, Блyскай, Луксиo със сигурност, са пробвали, дори и гел под гел лака ми слагат и пак пада, като цял нокът все едно 😂 не съм сигурна за другите марки и имената на лаковете, но като цяло си е мъка! Заинтригувах се от белещата основа, ама май в моя случай е излишно да си давам парите! Загледах се в Каучоковите основа и топ на Коди, но после махането как ще да го осъществя? В общи линии мисля да стартирам от най-доброто поне за база и топ, поне според ваши мнения за домашно ползване!

# 698
Аз съм с мазна плочка. Нямам проблем с качукова база на Коди, използвам я дори без обезмасляване. Но например ,тази на Клареса база ми издържа точно 10 минути, без преувеличение. Пада като люспа.
https://www.google.com/search?q=claresa+provita+3&tbm=isch&a … AWUA_enBG762BG763
Иначе имам един цвят на Claresa- бордо- перфектен е .

# 699
Буцигном, аз лично съм много доволна от каучуковата база на Коди- ползвам я много често на мен и на майка ми и ноктите ни с нея издържат дълго и без поражения. Също много харесвам линт базата, но тя е за механично увредени нокти и като цяло не е така издръжлива като каучуковата.

Цялата система на Коди включва фрешер, ултрабонд, база, лак и топ лак. Фрешерът е дехидратор, а ултрабонд - праймер.
Щом имаш проблеми с трайността, с белеща база маникюрът ти ще пада още по-лесно.
Правилна подготовка е най-важното за издръжливост - внимателно почистване на кутикулата, да няма никакви остатъци от кожа по нокътната плочка, матиране на нокътя с буфер пила, почистване на праха, обезмасляване, праймер по свободния край или по целия нокът и след това база. Това са основните стъпки по подготовката на нокътя за един дълготраен маникюр.

# 700
Благодаря, безкрайно! Пускам поръчката от Коди, днес! И другата седмица дано се похваля с някакъв маникюр! Пък ще го видим колко ще издържи ☺️ много съм благодарна за бързите и точни отговори!

# 701
Аз лично, нямам проблем и с белещата база на Коди.

# 702
esmeralda23,  мисля, че е време да отваряш салон Joy Joy
Нали? Joy Joy След твоя коментар ги преброих, с новите попълнения ... 70 лака Close. Ако реша да отворя салон утре, ще ми трябват само бюро и столове, всичко друго иначе си имам Joy

# 703
По брой лакове, аз те бия, но по качеството им  ти Joy Всеки луд с номера си Grinning

# 704
Есмералда, даже малко ми се виждат 😉 Аз имам около 50-60 навярно и близо 100 обикновени лакове, и още купувам, не че ми трябват за момента.
Цветове за гел лак обаче вече спрях да купувам, пробвам различни бази предимно.

Общи условия

Активация на акаунт