Всичко за всички марки гел лакове -38 тема

• 40 920
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
При мен това се получава ако съм пропуснала топа в тази зона.
Аз нали муня онзи ден пека и се ядосвам че не съхне, докато осъзнах че съм сложила база вместо топ отгоре Grinning Та от мързел сложих после топ отгоре, голямо пекане падна.
Да ви попитам какви ръкавици използвате за да си предпазите ръцете от лампите, трябват ли някакви специални или всякакви без пръсти вършат работа? За сега само слънцезащита ползвам, ама ми се иска и ръкавици да сложа.

# 616
Аз ползвам ръкавици на Elite99 от Али без пръсти. Но спокойно могат да се ползват и други, в това число и гумени с изрязани пръсти.

Слънцезащита не ползвам, защото омазнява плочката и дори да почистиш плочката със спирт след това, лакът не се държи така добре.

# 617
  • Варна
Момичета, следя ви темата и някой беше поръчал база от Sinsay. Ако не се лъжа беше Есмералда. Какво стана, дали имате впечатления вече от нея?
Аз съм 14 ден с база на Сънсей, за сега никакви поражения, отлепвания или надигания на лака нямам. Доволна съм и то много, като се вземе и предвид цената, направо си е супер 😄

# 618
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета ... направо се плаша с тези рускини Simple Smile Цветна база така много, ако се нанася ... ще се опече ли?
https://www.youtube.com/watch?v=Taicn0TQWkI

https://www.youtube.com/watch?v=mveLOu7e4zA

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 19:54 от Почти безобидн@

# 619
За Коледа получих електрическа пила и вчера за първи път я използвах. Изключително доволна съм - много бързо свалям гел лака и базата. Аз правя изравняване и се получава по-дебел слой от обикновеното нанасяне.
Поръчах си и професионални накрайници, като този за свалянето е керамичен.
Единствено си направих малка раничка на единия пръст, но като за първо ползване съм очарована. До сега съм използвала само лидълската “пила”, но не бях доволна и затова реших да надградя.

# 620
Момичета ... направо се плаша с тези рускини Simple Smile Цветна база така много, ако се нанася ... ще се опече ли?

Да, аз работя с цветни  Коди линт и се изпича идеално, не пари. Прави много здрав апекс. С тънка четка си допомагам да се разлее идеално.
Лепилото за фолио на Комилфо е по-хубаво от на Коди. Фолио запечатвам първо с тънък слой база, после с топ.

# 621

Зависи от базата. Тези, които не са много пигментирани в розови и телесни цветове като кавър базите на Коди, се изпичат добре.
Чувала съм обаче не в едно видео да споменават рускини, че някои от наистина цветните (ярки, разноцветни, силно пигментирани) бази не се изпичат добре. Затова е важно преди изравняване с база винаги да има един тънък слой база, полимеризиран. Това препоръчват и технолозите на Коди при изравняване.

# 622
Имам бази на поне 5 професионални марки, който не се изпичат при укрепване. Затова препоръчвам Коди линт, топ са. Аз не слагам друг слой отдолу, директно с цветната база. Каучуковите не мога да ги коментирам.
То ако ще слагам друга база отдолу процедурата си става като работа с твърд гел.
Твърдия гел на Дама ми е топ, но не се продава свободно, само на професионалисти.

# 623
Здравейте,

Видях някъде, че гел лаковете на Kodi, включително и каучуковите бази и топ, се рекламират като хипоалергенни. Това вярно ли е???
И също така исках да попитам OPI имат ли хипоалергенна линия?

# 624
Здравейте, момичета! Не знам коя от вас спомена за гела в бутилка на Фокс и го препоръча по време на черния петък, но искам сърдечно да и благодаря. Направих си маникюр с него още като пристигна, дори си изградих леко 2 нокътя. Работи се много лесно, не е твърде течен, нито твърде гъст. Мисля, че може и да се науча да правя изравняване с него (техниката ми е още много далеч от идеалното). Но най-хубавото е, че едва днес си смених маникюра, около 5 седмици е издържал, при това няма отслоявания.  Само електрическата ми пила нещо изпитва затруднения, но и аз използвам много фин накрайник, тъй като в началото се страхувах да не прецакам нещо. И в този ред на мисли откъде в България мога да си купя читави накрайници? Не ми се чака 2 месеца от али...

# 625
Здравейте,

Видях някъде, че гел лаковете на Kodi, включително и каучуковите бази и топ, се рекламират като хипоалергенни. Това вярно ли е???
И също така исках да попитам OPI имат ли хипоалергенна линия?

За OPI не знам. FOX ги водят хипоалергенни.
Коди вероятно също не съдържат някои вредни съставки, но пък съдържат 2-хидроксиетил метакрилат (НЕМА), който е първият и най-често срещан алерген в гел лак индустрията.

Аз препоръчах гела в бутилка на Фокс, за мен е незаменим продукт. Откакто правя маникюра на мама с него, се родих. Преди само с гел лак постоянно имаше поражения - счупвания надълбоко, заминал свободен край и тн. Тя е доста активна с ръцете и ползва ноктите за инструменти Joy Откакто й укрепвам ноктите с гела в бутилка на Фокс обаче, няма никакви повреди. Ето днес ще й правя корекция на маникюр на месец и няколко дни, държи се перфектно, само ноктите са израстнали.
Фрези керамични има навсякъде и повечето са от Китай. В олх май мярках за по 5 лв/бр. В мейкъп бг също имаше и ако не ме лъже паметта, там бяха най-евтини.

# 626
Скрит текст:

Новогодишният маникюр е готов. Използвах отново лак от тези на ОПИ, с които миналия път имах проблеми с изпичането. Този цвят си се изпече нормално, така че ще пробвам да разбъркам добре другия, може и да се оправи

# 627
Новогодишен маникюр за мама. Отново с гела в бутилка на Фокс.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 23:02 от esmeralda23

# 628
komkama, с какво почистваш кожичките?

# 629
След липса на концепция направих нещо... и аз не знам какво, но исках да пробвам новото си синьо. Тъмното е claresa blue 710, светлото е старо flexy 18 и "звезден прах" claresa candy 3 или 6- не знам точно кой номер, тъй като не пише на опаковката. Измъчих се с тия ленти и моля, не обръщайте внимание на дясната, че не е от най-чистите ми работи...
Скрит текст:
P. S. Имате ли хитрини как да слагате лентите равно, понеже слагах за пръв път, извъчих се, изнервих се и загубих повече време да си лепна 4ри утрепани ленти, отколкото цялото лакиране ми отне и пак не са баш равни 🤔

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 14:34 от karmilla

Общи условия

Активация на акаунт