Коледа 2021/2022

• 98 307
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 780
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Всяка година правя от американските бисквитки, т.нар. кукийс, нооо стават много твърди като изстинат. Правя ги без яйца заради алергия на малкия,  по различни рецепти,  но все така се получават. Къде бъркам? Някой има ли хубава рецепта без яйца за бисквитките?

https://good2be-vegan.livejournal.com/47498.html

# 781
Темперирате ли шоколада за украса на сладките? Чудя се дали няма да побелее ако не е темпериран...

# 782
Здравейте! Всяка година правя от американските бисквитки, т.нар. кукийс, нооо стават много твърди като изстинат. Правя ги без яйца
Вероятно ги препичаш, те се вадят още докато са меки, пекат се 8-10мин.
Скрит текст:
Пробвай това: В купа се смесват 1чч с връх брашно, 1/2чл сода за хляб, 1/4чл сол. В друга купа се смесват 1/2чч размекнато масло, 1/2чч захар, 1/2чч меко сирене тип филаделфия, 1 ванилия. Смесват се сухите и мокрите съставки, накрая се добавя 1чч шоколадови капки или натрошен шоколад. Тавичка се покрива с хартия за печене и върху нея се сипват 12 порции от тестото, и се оставят в хладилник за поне 2ч. След това фурната се загрява на 185С, вади се тавата от хладилника и се пъхва в горещата фурна. Пекат се около 10мин, като почнат да се стягат по края са готови, средата остава мека. Вади се тавата и се оставя да изстине 10мин преди да се местят. Могат да се съхраняват на стайна температура в затворена кутия до 5 дни, а в хладилник до 2 седмици, могат и да се замразят.

# 783
  • София
Споделете рецепта за хубав щолен. Миналата година правих (не помня по чия рецепта, но я имам записана) и не ми хареса особено резултатът. Набавила съм си мая, сушени плодове и ядки и утре съм решила да запретна ръкави. Едни капучинови звезди ще забъркам освен това и май едни напукани сладки.
Отговорно мога да посоча тази рецепта, фантастичен е,  но моите хора не обичат щолен, независимо какъв,  и тази година го пропускам
ДРЕЗДЕНСКИ ЩОЛЕН С МАРЦИПАН

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_880.html

Темперирате ли шоколада за украса на сладките? Чудя се дали няма да побелее ако не е темпериран...
Какво значи "темпериране," всички го правим като половината, или по точно 1/3 се разтопява на водна баня, сваля се и се прибавят другата част от шоколада нарязан на ситно, разбъркваш и готово. Ако ти искаш да измерваш температурата му водната баня не трябва да превишава 45 градуса

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 23:18 от marchеva14

# 784
Споделете рецепта за хубав щолен. Миналата година правих (не помня по чия рецепта, но я имам записана) и не ми хареса особено резултатът. Набавила съм си мая, сушени плодове и ядки и утре съм решила да запретна ръкави. Едни капучинови звезди ще забъркам освен това и май едни напукани сладки.
Много обичам щолен , правя го по рецептата на Джемма "Дрезденски коледен щолен", но по-малка доза. Миналата година мисля, че пробвах рецептата на Марчева, пак ми хареса, но аз наистина много харесвам щолена.

# 785
  • София
Направих още два вида сладки:

Бисквити с печат или релефна точилка

Марокански бадемови сладки без брашно и мазнина

# 786
  • Русе
Скрит текст:

Още една рецепта за щолен.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post.html

# 787
И моята продукция от последните два дни
Рохличките

Коледните звезди на бабата на Мишел

Капучино звездите чакат за слепване

Меденките на Джема чакат украса

Бадемови бисквитки, който направих на топчета, но не съм снимала Simple Smile от миналата седмица ми отлежават шоколадови напукани сладки, джинджифилови с печат и щоленчета на Лабрекс.
И един провал- слепих линдзерите и кутията падна от високо и се счупиха:( ще се правят пак ако имам сили

Сега трябва да купя Коледни чинии ( около 15 бр) да опаковам и раздам

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 09:46 от JustMila

# 788
"Провалът" може да стане на чудни бонбони.

# 789

Хайде, и аз-линцерите ми. Не е най-естетичната работа, но се забавлявахме заедно със сина ми(10 клас) и той каза, че Най-после коледният дух е и у нас.

# 790
  • Bарна, морето, сините вълни

Преди 2 дни приключихме с последните сладки - капучинови звезди, но без марципан. Аз не съм дегустирала нито една бисквитка, но ММ и малката опитаха всичко. На ММ само ментовите елхички не му харесаха много, а малката каза, че е вкусна люта бисквитка. 😂
Вече почвам да умувам празничните трапези. На Бъдни вечер ще сме сами. Мисля на трапезата да има плодове, карамелизирани орехи, лимецова содена питка, бобена салата, пълнени сухи пиперки с боб, хумус и тиквеник.
На Коледа мама, тати и свекърва ми ще дойдат вкъщи. Ще си разпределим ястията, засега са ясни само зелевите сарми. 😃

# 791
DespicableMe, бобът ти се повтаря. Wink Не трябва, казва Манчев. Simple Smile

# 792
  • Bарна, морето, сините вълни
Да дойде да ми сготви разнообразно. 😃

# 793
  • София
Някой малко по-нагоре търсеше нови рецепти. Горещо препоръчвам тези орехови розички. Разкошни са!

Моля,ако някой е иправил тези орехови розички да каже,колко дни издържат?При мен първия ден бяха много мекички,а след 1-2 дни твърди отвън и по-меки отвътре.
Също и за шоколадовите спирали на Мики да попитам.Получават се твърди,а аз не знам защо бях решила,че трябва да са по-меки.Особено,ако спазвам стриктно рецптата и нарежа 7-8 мм. парчета.
Предварително благодаря!

# 794
  • In transit
Али, розичките при мен издържаха сравнително меки седмица. Както казваш отвън леко по-твърда стана коричката, но като отхапеш са мекички.
Спиралите около 10 дни си бяха меки. Но принципно ги държах в буркан херметично затворени. Всички сладки, които държа в буркани си остават меки. Розичките обаче ги държах в метална кутия.

Общи условия

Активация на акаунт