МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 211
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И аз харесвам Ралица Христова.

# 406
На мен доктор Христова ми установи бременността и също ми допадна.

# 407
  • София
Здравейте, имам следното питане относно какви изследвания се правят на бебето при раждане, които да са включени в цената и има ли допълнителни пакети? - трансфонтанелна ехография, стави, слух…

# 408
Здравейте, имам следното питане относно какви изследвания се правят на бебето при раждане, които да са включени в цената и има ли допълнителни пакети? - трансфонтанелна ехография, стави, слух…

В лекциите, част от училище за родители са споменавали детайлно какво се прави - имаше и някой платени, стандартните са си включени (слух беше сред тях). Ортопед май беше допълнително платено. Ако ходите на тонове в болницата там също май ги имаше разписани в една папка с информация за раждането.

# 409
  • София
Правят се всички изследвания по здравна каса за новородените - ПКК, скрининг за фенилкетонуруя и слухов скрининг. Това не се заплаща нито от пациента нито от болницата. Това си е по каса. Трансфонтанелна и ехография на стави се прави в Мол Парадайз срещу заплащане. Няма здравна каса за тях.

# 410
Здравейте, знаете ли колко време е еднократното посещение при следродилен патронаж? Благодаря ви

# 411
Здравейте! Имам няколко въпроса към мами, които са раждали наскоро в болницата.
Първо - може ли някоя мама, която е раждала с епидурален катетър да сподели впечетленията си. Боли ли поставянето, какво се усеща  по време на раждане. После, ако трябва да се шие поради разкъсания, пак ли те поставят под анестезия или няма нужда след като имаш епидурален катетър?
И другото ми питане е относно бебето - на кой адрес се записва? Аз имам един адрес по лична карта и удостоверение за настоящ адрес на друго място. И двата са в София, но много се обърквам, защото ако е по лична карта, после как се кандидатства в ясла/детска градина с настоящ адрес? И презимето на бебето може ли да се запише директно цялото име на таткото? Много ще съм благодарна, ако някоя мама минала през подобно нещо, сподели своя опит. Питах на регистратурата миналата седмица и жената тръгна да звъни на някакъв заместник, тъй като отговорника по тези въпроси бил в отпуск. Не можа да се свърже и каза тази седмица да питам. Еми питах днес и ми казаха, че изобщо не можело да ми дадат информация. Да питам в общината. И на общината ще звъня, ако трябва, ама просто е много изнервящо да няма адекватна информация и да не знаеш към кого да св обърнеш.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 13:26 от Yoana Pavlova 679429

# 412
За детска градина може да кандидатствате с адрес на майката или бащата, който си изберете, ако са различни.

# 413
Аз раждах с епидурална упойка преди няколко месеца. Поставянето на катетъра не боли, почти не се усеща, анестезиологът през цялото време ти обяснява какво да очакваш като усещания става бързо и не е болезнено, особено на фона на контракциите Grinning След това се усещаш съвсем леко изтръпнала от кръста надолу, но можеш да си движиш краката, аз ставах да се разхождам из стаята, скачах на топката, но най-прекрасното е, че виждаш контракциите само на монитора, не усещаш грам болката! Следраждането се наложи да ме шият и просто ми вляха още малко епидурална, не са ми слагали друга упойка.

# 414
Предварително се извинявам за въпроса, който сигурно е дискутиран, но АГ при който се следите ли ви изражда или който е на смяна в деня на раждането?

# 415
До колкото знам в Надежда няма избор на лекар и екип. Ако е нормално раждане, който е на смяна. Ако е секцио, може да изберете ден, в който вашето АГ е на смяна.

# 416
Поставянето на епидурелен катетър не е болезнено,само малко странно при влизането. Стои се напълно неподвижно при поставянето,което е малко кофти ако има силни контракции. Един път сложен през него се влива колкото анастезия е необходима и колкото пъти е необходима,включително за шиенето,ако има такова. По време на самото раждане няма упойка. На мен катетъра ми го махнаха горе в отделението.
За адреса-детето взима този на майката и настоящ и постоянен. За кандидатсването е най-добре да прочетеш правилата и ще ти се изясни.

# 417
Аз нищо не усетих от поставянето на епидуралния катетър- нито болка нито нищо, анестезиологът през цялото време обяснява какво прави . Контракции изобщо не усещах, накрая обаче при мен се стигна до секцио.

Здравейте! Имам няколко въпроса към мами, които са раждали наскоро в болницата.
Първо - може ли някоя мама, която е раждала с епидурален катетър да сподели впечетленията си. Боли ли поставянето, какво се усеща  по време на раждане. После, ако трябва да се шие поради разкъсания, пак ли те поставят под анестезия или няма нужда след като имаш епидурален катетър?
И другото ми питане е относно бебето - на кой адрес се записва? Аз имам един адрес по лична карта и удостоверение за настоящ адрес на друго място. И двата са в София, но много се обърквам, защото ако е по лична карта, после как се кандидатства в ясла/детска градина с настоящ адрес? И презимето на бебето може ли да се запише директно цялото име на таткото? Много ще съм благодарна, ако някоя мама минала през подобно нещо, сподели своя опит. Питах на регистратурата миналата седмица и жената тръгна да звъни на някакъв заместник, тъй като отговорника по тези въпроси бил в отпуск. Не можа да се свърже и каза тази седмица да питам. Еми питах днес и ми казаха, че изобщо не можело да ми дадат информация. Да питам в общината. И на общината ще звъня, ако трябва, ама просто е много изнервящо да няма адекватна информация и да не знаеш към кого да св обърнеш.

# 418
Здравейте! Бих искала да взема педиатричен пакет за бебка в Надежда Парадайс. Кой пвдиатър бихте препоръчали?

# 419
  • София
Здравейте! Бих искала да взема педиатричен пакет за бебка в Надежда Парадайс. Кой пвдиатър бихте препоръчали?
Семерджиева

Общи условия

Активация на акаунт