МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 159
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Включвам се и аз с моите 5 стотинки по темата. Раждах скоро, преди 7 месеца в Надежда и съм супер доволна, 6 дни в отделението по Патологична бременност и 4 в Послеродова клиника. За хигиената- беше на ниво, минаваха по 2 пъти в деня. Винаги имаше към кого да се обърна за въпрос- акушерка, лекар, неонатолог. В отделението по Патологична бременност бях в стая с 4 легла като никога не настаняваха повече от 3 жени, а в Послеродова клиника почти всички стаи бяха по двойки. Храната няма да коментирам, никой според мен не е там с цел наяждане въпреки, че заплащаме 2700, имаш избор от 2 менюта и винаги може да си сглобиш нещо за хапване. Единствено мога да съм благодарна на д-р Павлова и на всички останали доктори и акушерки. Пък и след появата на малкото пухче всичко се забравя и останалите неща нямат значение. Много положителни емоции на всички пожелавам Simple Smile

# 481
Не мисля, че има стаи с 6 родилки. Максималното са 3, но ми направи впечатление, че стая, която преди беше единична, сега беше с 2 легла. И чисто като общ брой родилките, че и бебетата бяха повече от преди.
Има стая с 5 легла за родилки. Ако някоя е с близнаци стават 6 бебета в стая Blush

Kene, може ли да споделиш кога си раждала в Надежда? Досега доста мои приятелки раждаха там и съм чувала тотално противоположно мнение на твоето, та дори и храната са ми хвалили.

Не мисля, че някой инвитро пациент ходи а табелка "Инвитро", че да има специално отношение. Аз съм такъв пациент, но досега не съм срещала, даже не са ме и питали различни лекари, при които съм ходила в болницата. Стигнеш ли до момента да раждаш няма вече значение как си забременяла.

# 482
Към момента съм пациент на Надежда. Мъча се да ги харесам истински, но си мисля, че за парите, които плащам не получавам необходимото качество и отношение...
Не ми допада, че не мога да съм сигурна, че ще бъда при определен лекар и той ще ме следи от до. Примерно се притеснявам, че ще попадна при Илияна Христова. За мен тя е изключително некадърен лекар...

# 483
Послеродова клиника не е определящо при мен за раждането, но самото раждане е важно. Искам да имам опцията за упойка, внимание когато имам нужда и въпроси, на които да отговарят. Моят опит е далеч от споделените, но наистина преди 5 години. За 11те часа до самото раждане, др Ташков не беше с мен непрекъснато, но влизаше да  ме проверява често, като аз даже се дърпах на прегледи за разкритие. Акушерката ми (прекрасна, прекрасна Гергана Димитрова, вече не работи в България) беше неотлъчно до мен. След като родих ме попита имам ли нещо против да отиде за кафе и цигара. Даяна (не и помня фамилията) също често влизаше да провери докъде съм и ме нави да раждам с таткото и да не го отпращам. Беше наистина страхотно преживяване, без болка, напрежение и суматоха. След като бебка се роди, всички прекарахме около час да си говорим и да се радваме преди да ни оставят да се гушкаме. Беше най-хубавкят ден в живота ми и ще се окаже доста глупаво ако в търсене на тази емоция съм се довлякла отново да раждам в България, при положение, че живея в Италия. Все пак план Б за раждане в Рим ми струва 10хил евро, но и не ми се търси алтернатива в последния момент. Ще мина на прегледи тези дни и ще помисля, но много благодаря на всички за споделеното!

# 484
И двете ми раждания са били в Надежда с интервал от 4 години-2016 и 2020г. Имам само хубави спомени от тях и ако имах намерение да имам трето дете, със сигурност щеше да се роди пак там. Интересно ми е недоволните в коя болница в София виждат алтернативата за по-добри условия при сходни цени (изключвам Свети Лазар, защото там цената е в пъти отгоре).  Аз самата бях чела подобни отзиви преди второто ми раждане и имах известни притеснения дали нещата не са зазляли много за този период, тези мои опасения не се оправдаха. Раждах в пика на пандемията през втората вълна през ноември и въпреки че имаше много карантиниран персонал и определено бяха затруднени, се правеше всичко възможно това пациентът да не го усети. Болницата е много предпочитана, родилките са много, но с първата си бременност имам един тридневен престой в Майчин дом, където уж са големи светила, и там не искам за нищо на света да ми стъпва крака повече, абсолютен филм на ужасите беше. С естествено раждане имам опит, тъй като първото ми започна като такова и завърши със спешно секцио. Всички бяха изключително мили и внимателни, от акушерки, през анестезиолози. Епидуралната упойка там никой не я коментира, искаш я и си я получаваш.

# 485
  • София
Не мисля, че има стаи с 6 родилки. Максималното са 3, но ми направи впечатление, че стая, която преди беше единична, сега беше с 2 легла. И чисто като общ брой родилките, че и бебетата бяха повече от преди.
Има стая с 5 легла за родилки. Ако някоя е с близнаци стават 6 бебета в стая Blush

Kene, може ли да споделиш кога си раждала в Надежда? Досега доста мои приятелки раждаха там и съм чувала тотално противоположно мнение на твоето, та дори и храната са ми хвалили.

Не мисля, че някой инвитро пациент ходи а табелка "Инвитро", че да има специално отношение. Аз съм такъв пациент, но досега не съм срещала, даже не са ме и питали различни лекари, при които съм ходила в болницата. Стигнеш ли до момента да раждаш няма вече значение как си забременяла.
Родих през Септември. Видях и платените родилки, които пишат във форума и фейс бук. Когато всичко ти се поеме от болницата веднага на всеки по лош коментар пишеш опровержение от личен и безплатен опит.

# 486
Цитат на: kene link=topic=[list
[/list]1377959.msg44327472#msg44327472 date=1645346802]

Родих през Септември. Видях и платените родилки, които пишат във форума и фейс бук. Когато всичко ти се поеме от болницата веднага на всеки по лош коментар пишеш опровержение от личен и безплатен опит.

Какво имате предвид? Моля пояснете.

# 487
  • София
Чак да ни наричате платени, защото сме доволни е малко крайно, не мислите ли?

Защитавам болницата и лекарите, защото за мен те са страхотни. Както казах първото ми проследяване на бременност и раждане беше още 2013/2014 година. 2021 година ми се наложи да полежа доста там - имам няколко интервенции направени - както и успешно раждане преди 2 седмици. Не съм инвитро - и двете ми раждания са нормални и имам страхотни спомени и от двете. Жалко, че таткото не можа да присъства на второто раждане, но това уви не зависи от никого.

Имате право да имате друго мнение, с което аз имам право да не съм съгласна. Ще ви помоля само да не ме наричате платена, така както аз не ви наричам трол.

# 488
Чак пък платени родилки...Защо човек да не защитава болница в която се чувства сигурен? Съгласна съм, че не всички са топ лекари от гледна точка на отношение към пациента, и аз съм попадала на такива в спешен кабинет.

По-важното е, че можеш да се чувстваш сигурна, че всичко ще е наред с бебечето след раждането и дори и то да започне по-рано ще те приемат. Неонатологията е от най-високо ниво и това според мен е по-ключово от избора на екип. Аз не си представям да се следя в Щерев примерно и да ме препратят в 36-та седмица да раждам в държавна болница, защото нямат неонатология..Все пак не отиваме на ресторант или хотел, за да е най-важна храната.

# 489
Подкрепям всички мнения! Няма да откажа и някой лев, мнението ми няма да се промени. Имам познати раждали в Св. София и в Щерев- родиха, а бебчетата им бяха изпратени в Токуда и Майчин дом, защото не можеха да се погрижат за тях, а родилките си останаха по болниците. Мерси съм. Ще си преглътна карначето с цената на това аз и детето ми да сме на 1000% в сигурни ръце.

# 490
Мисля, че проблемът е в очакванията. Докато избирах къде да родя четях тази тема и темата на Шейново и в онази тема само суперлативи, а тука главно недоволство Simple Smile, никой не му хрумна да напише, че в Шейново храната е лоша ... примерно Simple Smile Simple Smile
Но явно като даде малко пари човек в България и се очаква да се държат с него като с царска особа и ако това не се случи настава едно мрънкане.

Родих в крайна сметка в Надежда - ноември 2021 - и не съжалявам. Секцио по мед. причини, така че не мога да се изкажа за естествено то раждане как е, но за секциото след като извадиха малкия - 2 часа се занимаваха с мен махнаха 1 миомка и оправяха страствания от предишна операция. Можеха просто да ме затворят. Огладняха, допуши им се, залата им трябваше, ама не ме претупаха.
После бяхме две жени в стая и се паднах с много притяна жена. Не зная да има по-големи стаи, но може.
Понеже всяка изминала година все повече жени раждат в Надежда и очаквах да има 100 бебета едва ли не, ама на урока за хигиената преброих бебенцата - ми 18 бяха (без тези в неонатология).
И с риск сега да ме оплюят, ма и храната беше ок за болнична, гурме не съм очаквала. Като нещо не ми е харесало, не съм го изяла и така.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 14:03 от Одри ♡

# 491
Аз като бъдеща родилка, на 24 имам планово секцио по - медицински причини, съм доволна за сега от болницата, лекарката ми която ме пое през януари, реално иска да е с мен на секциото даже тя да го направи, ако можеше естествено поръча да и звънна като тръгна към болнкцата, за да дойде и тя. За мен това е отношение независимо, че нямам избор на екип не съм и инвитро.
Аз съм съгласна с Одри въпрос на очаквания е ... аз искам аз и беба да сме добре да отговарят на въпросите ми и да се грижат за нас, храната се преживява за 3 -5 дни, а някой даже са и доволни от нея все пак отиваме да раждане не на Спа почивка Simple Smile . Аз до сега лошо отношение не съм видяла...
Одри един въпрос може ли? След секцио кога те раздвижват и кога ти водят бебо?

# 492
Не съм раждала в Надежда, но имам една конизация преди 2години и престой 1нощ в болницата. Ами доволна съм. След операцията, до леглото ме чакаше кафе, айрян и сандвич. Стаята беше може би за 5 човека, но бяхме 2. Всички са много мили и усмихнати. Храната също ми хареса. Чистотата е на най-високо ниво. Аз лично не се чувствах в болница, а като на хотел. Сега съм бременна, след инвитро в Надежда и определено ще раждам там. Това, че нямам избор на екип не ме притеснява. Всички са добри специалисти.

# 493
Одри един въпрос може ли? След секцио кога те раздвижват и кога ти водят бебо?

Доведоха бебо в реанимация да се видим и гушкаме нещо към 18 часа примерно в деня на раждане, за около 30 минути.
Раздвижиха ме на другия ден сутринта и бързо ни преведоха в послеродова. Мисля че винаги раздвижват на другия ден, независимо в колко часа е било секциото.

# 494
Аз звъннах да запиша час при др Кръстев за консултация преди раждане, та ще видя как усещам нещата. Дадох заявка и за ВИП апартамента, но рецепция ме посъветваха да изчакам консултацията преди да потвърдя, защото мислят че ще могат при такова крайно желание да ме сложат в самостоятелна стая без 2 Хил отгоре. Ще потърся и др Ташков тези дни за мнение, имам му огромно доверие. Аз не си спомням какво съм яла миналия път, помня само някаква велика мусака веднага след раждането, бях умряла от глад. Мисля, че нямам алтернатива на такова ниво и цена в София, така че засега ще ви чета с кеф, благодаря че толкова много от вас откликнаха на молбата ми за отзиви и се надявам скоро да се отчета с още едно хубаво раждане.

Общи условия

Активация на акаунт