Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 944
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 765
Аз също много добре разбрах дамата, затова и не коментирам носенето на маски. Естествено, че Ковид е предтекст за тази забрана, но е много по-спокойно в самите отделения ( надявам се).
В един момент болниците се превърнаха в хан, особено в държавните. Часове за свиждане проформа,  загрижени роднини по коридорите, съпрузи правещи компания на родилки, щото видиш ли не може за три дни сама да остане. На персонала също не му е приятно да се съобразява с външни хора - трябва й упойка, не виждат ли, че я боли, ама това сега защо, ама онова така...Както казах един месец се нагледах на какво ли не в предродилно и родилно отделение.
Да, напълно разбирам че е проформа забраната за Ковид, но приветствам налагането й.

# 766
Нищо в крайностите не е ок, нито тотална забрана - дори бащата на детето, нито хан...
И не е въпрос на можене, всеки може да остане сам, когато се налага и за 30 дни, но е хубаво за частна болница да имаш избор.
Не убеждавам никой в нищо, тук отдавна сме на принципа "Всеки сам си преценя", но всеки пак тези хора работят в болница и се предполага, че ако здравето е приоритет номер 1 за тях, следва да спазват правилата, които са наложени, а не само тези, които са им удобни.

# 767
Моят мъж присъства на раждането на първото ни дете и не присъства на второто заради ковид. Никой не му е дал да пипа бебето, да го държи или нещо такова, когато се роди. Просто до главата ми стоя. Вторият път май бях по-добре без него. От негова гледна точка е все тая - нито е травмиран от присъствието си първия път, нито крайно разочарован втория. Връзката му с двете деца е еднаква, разбира се.

# 768
Здравейте,
Може ли някоя дама, раждала при д-р Мая Василева да сподели впечатления?

# 769
Здравейте,
Може ли някоя дама, раждала при д-р Мая Василева да сподели впечатления?

Най-добрият избор, който съм правила! Страшно мил човек и добър професионалист!!! Наистина няма как да кажа лоша дума за нея Simple Smile

# 770
Здравейте. Моят въпрос е малко по-различен от темата за раждане, но не намирам друга група за болницата, а някои от вас може да са запознати. Предстои ми да заведа бебето си на детски уролог в събота и се интересувам дали пред педиатричните кабинети в база 1 се смесват здрави и болни деца? Ще бъда благодарна, ако получа отговор. Simple Smile

# 771
В база 1 е страшно тясно и винаги всики са набутани, за уролог не знам в кой кабинет преглежда, но педиатричните кабинети са до този на офталмолозите, като бях там за преглед на очите си чакаха всички, реално не знам как биха ги разделили като потоци, но си седяха кашлящи,кихащи дечица барабар с бременните жени.

# 772
Можете да попитате евентуално на регистратура в съседатво на уролога кои кабинети са, ако не им се стори твърде странно питането, но не виждам защо да не ви отговорят. Иначе коридорите в база 1 са много тесни, физически няма къде да отидат хората. Единствено ако съседните кабинети са някакви неутрални специалисти ви е шанса да не се срещнете с болни.

# 773
Някой може ли да сподели какви са цените за нормално раждане/секцио + избор на екип и в двойна стая (не ВИП) във Вита 2? Виждам някакъв ценоразпис на сайта, но не знам колко е актуален, а на телефона, на който мога да задам въпроси относно раждането, никой не ми отговаря. Благодаря! 🙂

# 774
  • Замък сред облаците
Пакет основен нормално раждане - раждате при който е на смяна
Нормално раждане плюс - с избор на екип
Нормално раждане вип плюс - с избор на екип и самостоятелна стая

Актуални са цените, юли раждах и платих 2200лв. (Нормално, с избор на екип и в двойна стая).

# 775
Много благодаря за информацията!

# 776
Секцио с екип в двойна стая 2500лв

# 777
Благодаря Ви за отговорите. А във вита 2 по-различно ли стоят нещата? Въпросният специалист преглежда и там, просто в по-неудобен ден, но ако е по-уредено от тази гледна точка, го предпочитам.
Можете да попитате евентуално на регистратура в съседатво на уролога кои кабинети са, ако не им се стори твърде странно питането, но не виждам защо да не ви отговорят. Иначе коридорите в база 1 са много тесни, физически няма къде да отидат хората. Единствено ако съседните кабинети са някакви неутрални специалисти ви е шанса да не се срещнете с болни.

# 778
Във Вита 2 е по-широко, сградата си е построена за болница, но пак зависи къде се намира въпросният кабинет. Като изключим раждането, на други специалисти съм ходила само 2 пъти там и е по-добре от Вита 1.

# 779
Извинявам се за глупавия въпрос, но ако искам да раждам във Вита 2 (тъй като се следя при гинеколожка, която работи и там), трябва ли предварително да запазвам място или нещо да правя? АГ-то ще ми даде направление, но не знам какво се случва след това, а се притеснявам да не е да не ме приемат като стане време за раждане. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт