ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 848
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Кали, написала си:
"...После минахме точно на Eucerin Dermopure и чудото стана. Но се иска постоянство. Всяка сутрин и вечер се измива с гела, вечер мажем с крема. Появяват се от време на време ситни пъпчици, но за ден-два минават и като цяло кожата му се поддържа повече от добре."
Само вечер ли се маже с гела? А има ли чувство сутрин, че кожата се изсушава?

Отново благодаря на всички, които пишат по темата! Пъпка да не видите Simple Smile

# 586
Скрит текст:
Средното и малкото дете са така. Уж се израствало. Наборът кара всеки грип със зверски обриви, кашлици и болки в корема (педиатърката твърди, че е от обривите по всички тъкани).
Грипът много често се бърка с EBV инфекция (вирусна мононуклеоза). Ако при EBV се даде антибиотик се получава яко изпъпчване, прилича на уртикария и първия път при моето дете я сбъркаха с такава. Даже един лекар ми сподели, че когато не е бил сигурен дали е грип или EBV предписвал АБ - ако се изпъпчи, значи е EBV.
Вирусна мононуклеоза може да съществува и в хронична форма, както при моя син. Доказва се обаче с PCR.
Нямам думи за тоя лекар. А защо просто не пусне кръвно изследване за моно?

Поръчах и аз още вчера Dermopure гел, крем и тоник за почистване на лице.

# 587
  • София
Сторм, тук в София съм много доволна от ЛЛ. На магия си я нацелих, тя винаги пуска каквото се сети за изследване. След първото опъпчване вече и монокулеоза прави, дори някакво изследване, с което се открива дали е имало среща с болеста IgG антитела май, не е боледувал от това никога. А при последното боледуване от този тип (февруари 2020) с
обрив  започнахме.
Скрит текст:

# 588
Скрит текст:
Средното и малкото дете са така. Уж се израствало. Наборът кара всеки грип със зверски обриви, кашлици и болки в корема (педиатърката твърди, че е от обривите по всички тъкани).
Грипът много често се бърка с EBV инфекция (вирусна мононуклеоза). Ако при EBV се даде антибиотик се получава яко изпъпчване, прилича на уртикария и първия път при моето дете я сбъркаха с такава. Даже един лекар ми сподели, че когато не е бил сигурен дали е грип или EBV предписвал АБ - ако се изпъпчи, значи е EBV.
Вирусна мононуклеоза може да съществува и в хронична форма, както при моя син. Доказва се обаче с PCR.
Нямам думи за тоя лекар. А защо просто не пусне кръвно изследване за моно?

Поръчах и аз още вчера Dermopure гел, крем и тоник за почистване на лице.
"Великият" Маргъров при изявена клиника на детето ми с EBV ми каза , че ако съм искала да си хвърлям парите, да съм го изследвала за EBV, като в същия ден УНГ специалист от Пирогов (първо там бяхме на преглед)  твърдеше и се оказа в последствие прав, че детето е точно с мононуклеоза, че е за болница, но не може да го хоспитализира в УНГ отделение при оперирани деца.
Незнам защо лекарите хич не обичат да пускат изследване за ЕBV. При постъпване в инфекциозна болница даже настоявах за PCR - тогава активацията беше тежка, но според тях нямало нужда.
Има си и световни протоколи за лечение - питайте в инфекциозна дали знаят за тях.
Как да отграничите грип от EBV - при EBV на втория-третия ден се появява едно много специфично дрезгаво и носово говорене. Няма как да се сбърка.

Еdit: Magi_Sveta, пуснете PCR за ЕBV - кръвен и букална лигавица. Това е истината. При моето дете IgG също е негативен, а е с хронична форма. Незнам как и защо. Точно такъв уртикариен обрив се получава - по ръце, крака, корем , навсякъде. Търся снимката, ама нещо понеже е стара и не мога да я открия.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 13:28 от storm76

# 589
  • София

Епщайн-Баяр е противна гад, съжалявам, че я борите... Sad
За Мангъровия няма какво да говорим - все му е тая от какво лекува... *rollingeyes*

# 590
  • София
Само вечер ли се маже с гела? А има ли чувство сутрин, че кожата се изсушава?
ЗаСлон, с гела се измива кожата, ползва се вместо сапун. Това го прави сутрин и вечер.
Кремът, от друга страна, го ползва само вечер. Не, че няма да е по-добре да е сутрин и вечер, но младежът се съпротивлява на процедурата. Едва съм го кандисала поне вечер да го мажа, и то са едни физиономии, едно мрънкане. Ще ме изяде с парцалите ако кажа и сутрин. Със сигурност кожата ще се хидратира по-добре, но кажи го на тийн момче Confounded

# 591
Някой може ли да даде идея къде в нета има ясна и сбита теоретична част по математика? В този учебник на Архимед някак си е разпиляно, освен теоремите. Само че например това, че отсечката между средите на диагоналите в трапец е (а-b): 2 e сбутано някъде накрая на урока като едно решение на задача. Просто искам систематично наборът да ги прочете и по възможност да ги запомни.

# 592
  • В центъра на моретата
Сторм, и дъщеря ми е учебника на Архимед. Взела съм едно помагало, в което са решени подробно задачите от учебника, но там теория мисля, че няма. Има и един сайт с видео уроци  https://bg.khanacademy.org/math/8-klas/x5903b96cf58cdc2a:trig-trapets - пратила съм й го да го гледа, ако нещо не й е ясно.

# 593
  • София
Някой може ли да даде идея къде в нета има ясна и сбита теоретична част по математика? В този учебник на Архимед някак си е разпиляно, освен теоремите. Само че например това, че отсечката между средите на диагоналите в трапец е (а-b): 2 e сбутано някъде накрая на урока като едно решение на задача. Просто искам систематично наборът да ги прочете и по възможност да ги запомни.

Харесвам теорията в сборниците от поредицата "магията на интелекта" на Даниела Уберова и на сънрей.

ПП
На сайта на канакадеми бях попадала на безобразни грешки ииии... го отсвирих тотално - не мога да преглеждам всичко предварително, за да не се окаже, че Вселената се държи на конец, писна ми от такива изцепки... Там не беше конец, не помня вече каква глупост беше, ама си спомням, че бая се бях шокирала. После звъннах на моя съученичка и състудентка, която е учител в гимназия, да взема мнението й за този сайт и... ами, каза, че по-натам има още повече неточности. Та... внимавай с него. Само да призная, че математика не съм гледала.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 01:50 от katiABV

# 594
E точно, математиката я доучваме от Учебника на Милкоева - Сънрей. Много хубаво е дадено, но някак си ми се разминава с Архимед. Казано е същото , но по друг начин и настава объркване в набора. Та най-накрая май взех и систематизирах това, което трябва да знае.

# 595
  • София
Момичета, къде се губите? Топлите сърцата и телата с винце може би Hug

# 596
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на родителска среща съм.

6 минути на учител, 1 минута между срещите, графикът е от 8 до 4, със записване.
до тук добре, компютрите баха, следващите ще видим. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 08:38 от st. Dobri

# 597
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята убавица си е затрила личната карта... в къщи. Ще й тегля ножа. Обърнах къщата, няма я.

# 598
По темата с личните карти-давате ли им дъ ги носят с тях. Моят син няма портфейл и всичко тъпче по джобовете и смятам, че бързо ще я затрие.

# 599
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз мислех, че си я носи и съм й казвала, че трябва да я носи. В началото я носеше в телефона и до днес мислех, че е там, а тя я била оставила на бюрото преди време. Да, но очевидно вече не е.

Общи условия

Активация на акаунт