Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 764
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Това с по желание на родители е доказано неработещо. И е предложение само за да се тупат по гърдите, че вземат мерки за връщане в училище.

# 301
  • София
Те родителите ако бяха на едно мнение, нямаше да сме с 20% ваксинирани. Ясна е работата, отбив-отбив до изборите.
Чета сега в ковид темата, че вече и в учителските групи настанал вой, че те не са лаборантки и тестове нЕма пА да взимат!
Така чеее, изобщо аз на тая новина не давам ухо.

# 302
  • София
Това, което се разбра от днешната пресконференция на здравния и образователния министър е, че възнамеряват да въведат тестването като условие за ПО. Който не иска да му се тества детето, няма да се тества, но ще учи дистанционно. Тестваните - присъствено. Така, както е по света всъщност и мнението на родителите вече няма да има значение. Да видим как ще го реализират на практика. Тестовете ще са със слюнка, два пъти седмично и ще са безплатни.

# 303
Моите деца ще дават слюнка всеки ден ако е нужно, за да са в училище, но защо ли
не го вярвам.

# 304
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз нямам нищо против тестването, даже го намирам за силно желателно, дори и само за овладяване на заразните деца. Защото голямото ми дете, което е ваксинирано, ще стои вкъщи без шанс за ПО, а малкото, което е неваксинирано, ще има възможност да се върне в училище. Редно е да бъде тествано.

# 305
Мисля, че само ни замазват очите до изборите, ако толкова искаха да тестват и сега за 1 седмица уж всичко ще организират, защо *по дяволите* не го направиха септември?!? Звучат ми като музика думите "който не иска детето му да се тества, ще учи онлайн", обаче какво става, ако от 20 деца само 5 дойдат в понеделник на тест? Не я виждам таз работа...

# 306
  • София
Практически проблеми ще възникнат със сигурност, а и такава заповед /когато бъде издадена/ със сигурност ще стигне до съдебен контрол. Предвиждат 1-4 клас да се върнат на училище другата седмица при тези условия... ще видим. При всички положения поне ще е интересно.

# 307
Мисля, че само ни замазват очите до изборите, ако толкова искаха да тестват и сега за 1 седмица уж всичко ще организират, защо *по дяволите* не го направиха септември?!? Звучат ми като музика думите "който не иска детето му да се тества, ще учи онлайн", обаче какво става, ако от 20 деца само 5 дойдат в понеделник на тест? Не я виждам таз работа...

И аз имам лошото чувство, че само печелят време. Досега не тествали, защото повечето родители не били съгласни... Само се прехвърля топката. Не разбирам и безумието да се тестват ученици (ако изобщо, след съгласието на родители) само в тъмночервените зони. Не е ли логично тестването да е навсякъде, за да се минимизира шанса от заразяване. Но да, и тук могат да се спестят едни пари.

Иначе практиката е стандарта на много места в Европа и не съм чувала някъде да има масово протестиращи родители. В Австрия още миналата година се тестваха децата всеки вторник и четвъртък като условие за присъствено обучение и приятели споделяха, че нямат нито един родител, който да е против.

# 308
  • София
Ами нищо - учат си 5 деца присъствено и после лека-полека и другите ще започват да идват.

Аз няма против дори и тест с бъркане в носа с клечка.

И за да е практично и лесно като в Германия например - предпочитам да правим теста вкъщи преди тръгване. Така няма да става струпване и чакане пред училище, а ако тестът излезе положителен - въобще няма да ги водя.

# 309
Предполагам учителите основно от ДУ не са доволни и коментират тестовете... но така или иначе, аз съм пропуснала тези детайли, по диагонално прочетох, сега попарена надежда, но все пак да видим.

Sanaka, нали съдът в Страсбург прие, че задължението за ваксинация не нарушава правото на личен живот или за каквото там право бяха питали. Макар по повод други ваксини мотивацията е, че общественият интерес също трябав да се отчита (за изненада на 80% от българите, които недоумяват що е то обществен интерес). А тестовете пак са с оглед на обществения интерес.

Допълвам се по повод коментара на Аш, тестването вкъщи обаче ще е като зеления сертификат - ще започнат да се разнасят едни фалшиви резултати. Изобщо положението е особено - нито политическа воля да се справим, нито воля в обществото. Да видим до къде ще се докараме, Преброяването трябваше да го направят след КОВИД ерата....

И аз нямам проблем и в носа/гърлото да е... Така или иначе е свикнала, защото при съмнения го правим вкъщи веднага.

# 310
  • София
Допълвам се по повод коментара на Аш, тестването вкъщи обаче ще е като зеления сертификат - ще започнат да се разнасят едни фалшиви резултати.
Нали на входа трябва да покаже направения тест. Освен да бръкне в носа на съседчето за секрет. Трябва много да са изпаднали хората.

# 311
А да, сега те разбрах. Аз реших, че имаш предвид само резултат НА ХАРТИЯ да се носи....Simple Smile

# 312
  • София
Не виждам проблем да тестват учениците, обаче и аз не съм оптимист, че ще стане. Бях потресена днес да разбера, че за много родители това е страшно, защото ще се осигури достъп до ДНК-то на децата и "никой не знае кой ще събира отпадъците и какво ще прави с тях". Моля?!? Задавих се с кафето рано сутринта, защото си представих колко по-лесни начини има за ДНК-събирачите. Ами само да минат да съберат сополивите кърпички от училищните кошчета - и ето ти изобилие от генетичен материал Joy Плаша се в какво общество сме се превърнали. Говоря за образовани и интелигентни хора, които са залитнали по окултно-конспиративни обяснения и никакви аргументи не могат да стигнат до тях. Не е на добре когато фактологията се превърне в нещо така относително.

По темата - защо не осигурят вариант конспираторите и хората с реални притеснения да изберат обучение в електронна среда, а останалите - да предадем без бой ДНК-то и да учат децата присъствено?

Допълвам си поста с пресен скрийншот от фейсбук. Нагледно си визуализирах как "връщат на лицето материала" Joy
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 15:38 от Dandelion

# 313
  • София

Sanaka, нали съдът в Страсбург прие, че задължението за ваксинация не нарушава правото на личен живот или за каквото там право бяха питали.
Произнесе се за изискването на зелен сетификат, че не е дискриминационно. В случая с тестовете като условие за ПО ще се постави въпросът за правото на образование. И могат да се намерят аргументи и в двете посоки. Както казах, интересно ще е.

По темата - защо не осигурят вариант конспираторите и хората с реални притеснения да изберат обучение в електронна среда, а останалите - да предадем без бой ДНК-то и да учат децата присъствено?
Именно този вариант предвиждат. Писах по-горе.

# 314

Sanaka, нали съдът в Страсбург прие, че задължението за ваксинация не нарушава правото на личен живот или за каквото там право бяха питали.
Произнесе се за изискването на зелен сетификат, че не е дискриминационно. В случая с тестовете като условие за ПО ще се постави въпросът за правото на образование. И могат да се намерят аргументи и в двете посоки. Както казах, интересно ще е.

Именно този вариант предвиждат. Писах по-горе.
Доколкото разбрах днес е имало среща между Национална мрежа за децата и МЗ. Само положителните щели да ги карантинират, освободени от тест ще са преболедували деца със сертификат, както и ваксинирани над 12 г..  ,  а който не иска да се тества - онлайн. Това е от пост на Н.Цекулова във ФБ.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 18:04 от BoeL

Общи условия

Активация на акаунт