Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 294
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това, което можеше да се направи от лятото, беше да се каже, че от 15 октомври се въвеждат зелени сертификати. Още от юли месец се говореше по телевизиите, че ни очаква 4-та вълна и че октомври ще е зле положението. Иначе, че българите не обичаме да спазваме правила е всеизвестно, дори като видиш как се паркира, как се шофира, как се строи ( "Аз ако се разбера със съседа, мога ли да не спазя отстоянията по ЗУТ и да си построя една къщичка, без разрешение от общината, няма кой да ме издаде...).

# 166
Абе всички народи от южната част на Европа са зле със спазването на правилата. Ама ние наистина сме най-зле.

Ох, Аш, може ли да опишеш подобренията. Моят мъж има нужда, но днес ни изтича 6-месечния период и уви. Money

Между другото той се тества всяка седмица по незнайни причини, загнездили се само в неговата глава. А аз питам сега как и къде да отида за бустер?

# 167
Най-зле сме, определено. Вие ще видите сега как и този наплив за ваксиниране ще трае ден  до пладне. Ще се огънат със сертификатите и напливът ще спре. А всички тези, които се карат сега по опашките, можеха съвсем спокойно през лятото да си сложат и да си вземат сертификат.

Фенси, а кога ти беше втората доза, че да ходиш за бустер? Аз и по този въпрос не съм наясно, Кантарджиев каза една година, днес четох друг професор от бившия щаб казал половин година.
Ако гледам какво направи Мутафчийски, той този месец си е сложил трета, значи 10 месеца.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 15:04 от Татко Мецан

# 168
  • София

Ох, Аш, може ли да опишеш подобренията.
Няма - модератор ми изтри поста. Дори добавих Ковид в заглавието на темата - и това се изтри.

# 169
модераторът изтри и поста: "може ли не да пишем за ковид"
а заглавието е недокоснато
темата е спамо-чат, пишете за каквото желаете, спазвайки правилата на форума

# 170
  • софия
Точно в София да твърдиш, че не се носят маски … и 1. . да не забравяме, че има много родители, които искат децата им да са вкъщи.Така им е по-удобно. И аз не ги разбирам. И работата си мога да загубя 2. с две малки деца.3. Но примерно няма да ги ваксинирам, а не са пропуснали нито една задължителна ваксина. Всеки си има виждания. 4. . Много е лесно да се прехвърля отговорността на хората, а не на малоумните ни управляващи, за които беше много важно летният сезон да върви. Иначе обещаваха, че децата ще бъдат затворени последни. 5.  В момента можеш да ходиш на кръчма по дяволите.
така де, по дяволите! всички така възкликваме!
1. тези родители имат възможност да си оставят децата вкъщи и да учат дистанционно (даже познавам такива и по никакъв начин не осъждам решенията им. Имат право, точно защото всеки си има виждания. Осигурена ли им е възможност според вижданията? да.
2. Някой ви задължава да си ваксинирате децата за да ходите на работа? С това и аз не съм съгласна.
3.  "Дебатът" изобщо е за възрастните. И защо да си губите работата заради ваксиниане на децата. Кой ви кара да ги ваксинирате?
4. значи има два лагера- или са управляващите или са хората, така ли? А чия е "личната" отговорност за здравето на един човек? а! да. "лична" е равно на лична, негова.  Управляващите можеха да ни принудт да се ваксинираме още лятото. Emi не ви разбирам - нали исkате толерантност? те ви те толерантност, ама после било спасяване на летен сезон. (с което съм съгласна между другото)
5.  От много толерантност е цялата работа.

Та лчино за мен, толерантност мога да проява към някой, който е нов в определена ситуация, не знае правилата, не знае езика, не зная последствията, не разбира значимостта.... като му се обяснява постепенно разбира и в крайна сметка стига до това, което се търси. Всичко извън тази, аз я наричам здравословна толерантност, за мен е пряка подигравка и показност на превъзходство, щото нали, аз съм бунтар, няма да се дам.
страхът е друго нещо - питаш знаещите и боравещите с материята и се доверяваш. Nяма друг начин. Все едно всичко сме знаели като ни се е пръкнало едно бебе в ръцете. Ми аз го гледах под микроскоп мойто и питах лекаря какви ли не неща, на които той с усмивка отговаряше на наивните ми, безобразно глупави, признавам, въпроси. Не беше далеч, помня ясно. Слава Богу, че можех и всякакви други да питам, що пък не... например бабите от съседния блок, счетоводителите от съседния офис, даже някой друг инженер...
Ако някой дойде при мен - художника, и ме пита как се сменя двигател на еърбъс 370 ще му отговоря, ама едва ли ще е много шастлив с резултата, като установи, че пак не може да лети....

Иначе Дрийм, аз рабирам идеята ти за добронамерено общуване. С това съм ссъгласна, така трябва да бъде, но тук сме си в нашата кръчма и всеки от нас си позволява да е една идея по-искрен.

Айде оставям ви вече, че пак изостанах със задачите!

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 11:55 от Амели

# 171
  • София
модераторът изтри и поста: "може ли не да пишем за ковид"
а заглавието е недокоснато
темата е спамо-чат, пишете за каквото желаете, спазвайки правилата на форума
Благодаря! По едно време Ковид изчезна от заглавието, може би е върнато впоследствие.

# 172
Като сме на актуалната тема - има ли одобрено приложение за ЗС или трябва да си мъкнем хартийките? Как е в чужбинско?

# 173
последна е вашата редакция, няма моя или на друг модератор
вероятно не е бил обновен кешът

По едно време Ковид изчезна от заглавието, може би е върнато впоследствие.

# 174
  • София
последна е вашата редакция, няма моя или на друг модератор
вероятно не е бил обновен кешът

По едно време Ковид изчезна от заглавието, може би е върнато впоследствие.
Ох пак ли тъпият кеш Sleepy. Моят е за чистене от две години значи ...

Скрит текст:
шегичка, благодаря за информацията Flowers Hibiscus

# 175
Ми Аш, аз си искам обяснението за ДНК промените. Какво пък чак толкова си написала, че модерато ще ти го трие? Нали се бъзикаме и иронизираме.

# 176
  • София
Не бе - изтри се отговорът ми към дримингфлай, че отказвам да не говоря за Ковид и предполагам - покрай него се изтри и анонсът ми, че при мен ваксината е подобрила ДНК-то ми. Ако това за ДНК-то е против правилата на форума, сега тук с белезници ли искате да ме отведат пред очите ви, като разкрия формулата на ДНК промените Scream. Кой ще пуска новите теми Pensive?
Скрит текст:
Само ще разкрия, че е възможно едната от двете спирали на Уотсън и Крик да ми е станала малко по-тънка, защото забелязвам, че се вталявам, а си ям пак както преди Simple Smile

# 177
Чета какво съм написала сутринта и аз не си разбирам. С две малки деца дистанционно, не мога да работя в къщи. И въпреки това няма да ги ваксинирам.

Това, което исках да кажа, че с това надсмиване над неваксинираните не постигате търсения ефект.

Сигурна и за гентамицина така са говорили, преди да се разбере, че е ототоксичен и много деца да загубят слуха си.

Не мога да повярвам, че призивите ми се приемат така сериозно от модератор. Молбата ми беше по-скоро към колегите в темата.

Попринцип ми е приятно да чета. Гадамер, нямаш ли някоя снимка 🤫

# 178
  • София
А които не се надсмиват, постигат ли търсения ефект?

Работата не е задължителна.

# 179
А които не се надсмиват, постигат ли търсения ефект?

Работата не задължителна.
С две деца в частно училище си е баш задължителна 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт