Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 803
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не съм юрист и с интерес ще проследя какво ще бъде тълкуването. Вероятно ще е трудно да се приеме подобен подход при настоящата правна уредба - правя аналогия със задължителните ваксини. Ако детето ги няма, губи право на достъп до детска градина, но не и до училище.
По темата - защо не осигурят вариант конспираторите и хората с реални притеснения да изберат обучение в електронна среда, а останалите - да предадем без бой ДНК-то и да учат децата присъствено?
Именно този вариант предвиждат. Писах по-горе.

# 316
Аз имах предвид точно за ваксините макар и не за КОВИД, но за нарушаване право на личен живот, право на образованеи и т.н. Е тук резюме (не знам дали всички права покрива резюмето, но беше за какви ли не права и беше от някаква група родители от Чехия):

https://hudoc.echr.coe.int/fre#{%22itemid%22:[%22001-209039%22]}

Нещо не се пейства линка като хората, ако някой се интересува ще го пратя в пдф на лични. По принцип се надявам най вече политиците да се заинтересуват де, от пролетта е и е ределно ясно.  За мен може да се ползва, но да видим....

Това с ДНК-то ме довърши за днес! Сядам да работя, друго не ми остана Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 15:54 от good fight

# 317
  • София
Преди време мой колега го бяха наплюли някакви деца от горните етажи в 125-то Joy Как не съм се сетила да му кажа, че просто събира генетичен материал, защото той после не искаше да стъпва там Joy

Не знам дали ще успеят да организират тестването от другата седмица, обаче?

# 318
Според мен трябва да се тестват всички - и ваксинирани, и преболедували, и нито едното от двете.
Всички могат да бъдат заразоносители, всички могат да се разболеят - едни тежко, други - по-леко.

Аз, обаче, не съм съгласна да ми бъркат на детето в носа знайни и незнайни лелки - може да ме оплюете, ама това е положението. Като знам на мен и колегите как ни бъркаха в носовете тук, на работа и все още свят ми се извива... Добре, че съм с висок праг на болка. Ама имаше колеги, дето реваха и кръв им тече от носа.

# 319
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, така се смях с този ДНК материал и че не го връщат на собственика. Междудругото зъболекарите що ДНК материал събират.....

Много ми е есенно, обожавам цветовете на есента и пускам една много приятна шарена тераса:

# 320
Сега и ако кажеш от къде са сандъчетата на тази тераса, ще съм ти благодарна дълго време.

# 321
  • София
А да, сега те разбрах. Аз реших, че имаш предвид само резултат НА ХАРТИЯ да се носи....Simple Smile
ааа, не - каква хартия Simple Smile ; няма - вкъщи се плюе върху хартийката и на входа се показва хартийката преди влизане Simple Smile - просто и лесно...

# 322
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега и ако кажеш от къде са сандъчетата на тази тераса, ще съм ти благодарна дълго време.

За съжаление нямам представа. Само я гледам и й се възхищавам. Отгоре на това растенията не умират! Мога да се пробвам да разбера от портиера кой е озеленявал Smile

Значи носиш наплютата хартийка, показваш я и после обаче си я прибираш в джоба Sweat Smile

# 323
  • София
И аз смятам, че трябва всички деца да се тестват - и ваксинирани, и преболедували - и двете групи могат да са заразни без каквито и да е симптоми.
Близалките има ли ги по аптеките? Имат ли вкус? Бих купила за вкъщи.

# 324
  • София
Да, задължително си прибираш наплютата хартийка в джоба (не я хвърляш в коша за отпадъци), защото не се знае Леля Цена, хигиенистката, какви далавери върти с чуждото ДНК Laughing

Абе, Олив и Бърди - как са децата? Вие?

Поздрав за по-бързо оздравяване:

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 16:51 от Аш

# 325
Изразът " да си плюя в пазвата" ще се сдобие с осъвременено звучене. Simple Smile
Хвърлям по едно око на една учителска група. Споделените днес идеи ще срещнат як отпор. Поне в началото.

# 326
  • София
Детето е добре откакто ме зарази, аз - не смея много да се изказвам, рано е още, но тихичко - май виждам светлина в тунела, имало смисъл от тези ваксини.

# 327
  • София
Добре сме, Ашче, макар че ей сега каза, че днес много я боли гърлото, та й дадох Неоангин. А мислех, че сме на приключване, баси.
Но иначе е добре като цяло де, не се оплаквам!

# 328
  • софия
И аз смятам, че трябва всички деца да се тестват - и ваксинирани, и преболедували - и двете групи могат да са заразни без каквито и да е симптоми.
Близалките има ли ги по аптеките? Имат ли вкус? Бих купила за вкъщи.

Аз онзи ден исках да купя, но аптекарката ме разколеба - не били толкова чуствителни, и пак купих нормалния. Тя жената с право ме е предупредила, нали това и е работата, да обяснява. Лошото е, че така се почва "пък на мен ми казаха" "ми тогава за какво да го ползвам" "нали са неработещи зазащо ни ги пробутват" и т.н
То заради приказката "акъл не ща, пари ми дай" сме на тоя хал. Щото всичко си знаем, акълна нация Simple Smile
Трябваше да купя и двата да го видя що за чудо е.

Бърди, ще мине. Да не би да е спала с отворена уста заради запушен нос?!
Олив и Бърди,  хайде да минава вече и да се радвате на енергия и здраве.

# 329
  • София
.. А мислех, че сме на приключване, баси.
Но иначе е добре като цяло де, не се оплаквам!
Той е много странен този вирус - и при дъщеря ми беше така - 2 дни боля гърло, после ужасна хрема, но гърло уж не, после пак гърло внезапно заболя. При мен също е на приливи и отливи - тъкмо живна и реша, че съм се пооправила и изведнъж пак ми стане по-зле. Важното е цялостно дали отива на подобрение, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт