Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 147
  • 791
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, какво мислите за това разминаване - според датата на последния цикъл съм в 6с. и 2 дни, според ехографа 5с. и 2 дни. Не бих казала, че съм с късна овулация, защото знам кога точно е станало - 5 октомври, на 14тия ден от началото на цикъла. АГ каза да ида след 2 седмици да видим как нараства, но нищо друго. Това нормално ли е?

Понякога се случва ако е имало по късна О, но ти си сигурна че не е възможно... ако се притесняваш отиди на 2ро мнение. На мен в 6+1 по календар, като бях сигурна в ранна Ову, в поликлиниката даже не ми даде срок бременноста, каза виждам сак и жълто тяло... ела след 2 седмици да видим ембрион и след още 2 за пулс...изтръпнах... 4 дни по - късно на платен преглед вече имах ембронче 1.27см и чух сърчицето за 1ви път бях в 7+4, както и подозирах наистина е била ранна Ову Simple Smile дано съм била полезна.  Пожелавам ти всичко да е наред и с вързоп на термин Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 20:51 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 211
Какво изоставане, аз родих преди 4 години в 37+ седмица 2700 бебе, здраво право, единствено беше няколко часа в кувиоз на топло и заради жълтеницата Simple Smile като започнат с тези глупости да плашат хората ненужно....На познат преди 10дни се роди бебето в 39 седмица 2300гр и свали 50-100 от жълтеницата....без никакви проблеми, болести и т.н., просто е по-дребничка.

# 212
Да, моя грешка, тя е написала 35+4, аз видях 34, но и така да е, пак не мисля, че е толкова малко. Все пак има още време. Да не говорим, че някои жени си раждат и бебета с такова тегло и на термин. Особено пък ако лекаря не е казал, че има проблем, не виждам драма, няма защо да плаче.

# 213
Вие с таткото по-скоро дребни ли сте или едри като телосложение? Това мисля, че е от особено значение.
Около мен имам много примери как по-едри родители им се раждат едри бебета и обратното. Не, че е някакъв критерий 100%-ов... Но все пак оказва влияние.
По принцип, ако искаш да се успокоиш можеш да идеш при друг доктор да направи измерване. Скоро ми се наложи да ида при двама доктори в различни болници през 40 минути изкараха бебето с 200гр разлика. Така че тия измервания не са особено точни.

Момичета днес бях на преглед и бебето ми казаха,че бебето изостава в 35+4 е 2,300 гр .Цял ден рева и не знам защо се случи това,до сега вървеше едричко,а сега изведнъж забавя растежа.Мериха тонове и всичко изглежда наред.Според вас има ли шанс да са сбъркали?

# 214
Има и малки бебчета без да има проблеми. Моята дъщеря се роди на термин 2 700. Освен това ехографът лъже и то доста понякога. В 34-35та ми бяха казали,че е вече 3кг и накрая изненада - дребно бебче.

# 215
Аз мисля, че 2700 бебе си е напълно нормално.

# 216
Едрички сме като цяло и в рода ни няма дребни хора.До сега даже вървеше напред 10 дни,а сега изостава.Обвинявам се къде сбърках в хрането,но не намирам причина.В 26г.с прекарах Ковид дали не е от него.На 09.11 ме извикаха пак да проследим как се развива.

# 217
Момичета днес бях на преглед и бебето ми казаха,че бебето изостава в 35+4 е 2,300 гр .Цял ден рева и не знам защо се случи това,до сега вървеше едричко,а сега изведнъж забавя растежа.Мериха тонове и всичко изглежда наред.Според вас има ли шанс да са сбъркали?

Първо, шансът да се обърка е много голям. В тези седмици измерването на бебето е много трудно и не може да се разчита на него.
Не са малко случаите, в които бебето се ражда половин килограм повече или по-малко от изчисленото.

Второ, средното тегло за 36та седмица е 2.600, вашето бебе изобщо не е далече от тези стойности и няма как всички бебета да са точно толкова.

Трето, оттук-нататък бебето наддава по около 250гр на седмица, тоест до термин може да качи още един килограм и да се роди 3.300, което е перфектно тегло за новородено.

Успокойте се малко, отидете си на следващия преглед да се проследи и всичко ще е наред.

# 218
  • Sofia
Едрички сме като цяло и в рода ни няма дребни хора.До сега даже вървеше напред 10 дни,а сега изостава.Обвинявам се къде сбърках в хрането,но не намирам причина.В 26г.с прекарах Ковид дали не е от него.На 09.11 ме извикаха пак да проследим как се развива.
Не мисля, че храненето има нещо общо. Щом е вървяло напред, а сега изведнъж изостава, как е кръвотокът? Ковид може да се отрази на кръвотока. Ако там всичко е наред, не мисля, че има място за притеснение.
Аз съм родена на термин 2600гр. Дъщеря ми също - на термин 2600гр, а на ехограф я изкараха, че ще е 3кг. Жива и здрава си беше.

# 219
Към края на бременността бебетата изостават по някои показатели, но пък са напредс други, което се дължи на характерни техни черти. Има си норма на отклонението. Аз не съм лекар, но не виждам някакви драматични отклонения. Също е важно и колко прецизен е бил лекаря в измерването, възможно е да не е отразил правилно някой показател. Теглото на бебето е ок за възрастта, имате още 4 седмици до термин, което не е малко. Да не говорим, че с първото дете бях в стая с жена със същия термин като моя. Двете ни деца родени с един ден разлика. Нейното беше 2300 кг, моето 4250 кг и двете доносени и здрави. Така че се успокойте и на следващия преглед изискайте подробна информация какво и защо смята лекаря, ако пак направи някакъв коментар. Второ мнение от друг лекар също е добра опция.

# 220
Живея в чужбина и малко са ми вързани ръцете тук.Ако бях в БГ до сега минимум на още 2 мнения да съм отишла.Доплер не са ми правили,явно не са сметнали за нужно,но сега във вторник ще поискам.Може да ви е смешно,но се успокоявам от факта,че на ден хълца по 2 пъти,нали уж така му се развиват дробчетата.

# 221
Ако бяха много притеснени, щяха да ви приемат в болница и да предизвикат раждане, ако имаше пряка опасност за бебето.
Важното е да се наблюдава, още малко и ще е напълно до носено, вече сте почти накрая.

# 222
Живея в чужбина и малко са ми вързани ръцете тук.Ако бях в БГ до сега минимум на още 2 мнения да съм отишла.Доплер не са ми правили,явно не са сметнали за нужно,но сега във вторник ще поискам.Може да ви е смешно,но се успокоявам от факта,че на ден хълца по 2 пъти,нали уж така му се развиват дробчетата.

Нищо не е смешно, когато една майка се безпокои за бебето си. Ако сте далече и ще сте по-спокойна, може би една онлайн консултация с АГ в България, с когото да коментирате резултатите? Иначе за теглото - и около мен има жени с бебета родени на термин под 3 кг и напълно здрави. Успех и здраве на вас и вашето бебенце.

# 223

Нищо не е смешно, когато една майка се безпокои за бебето си. Ако сте далече и ще сте по-спокойна, може би една онлайн консултация с АГ в България, с когото да коментирате резултатите? Иначе за теглото - и около мен има жени с бебета родени на термин под 3 кг и напълно здрави. Успех и здраве на вас и вашето бебенце.

Моята дъщеря се роди в 41гс . Тежеше 2700 свали килца до 2400, и нямаше никакви проблеми. Дишаше си сама, хранеше се, плачеше,спеше.. също вървеше дребна през цялата бременност, но доктора не го отрази като проблем . Просто има жени които раждат по-дребни бебета така ми беше обяснено…

# 224
Момичета, някоя от вас може ли да ми обясни разликата между комбинирания и биохимичния риск при БХС? Из.язоха ми резултати от първото БХС и виждам, че разликата за Даун е голяма, та се чудя кое се гледа .. Другите показатели също ок ли ви се струват?

Общи условия

Активация на акаунт