Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 159
  • 791
  •   1
Отговори
# 270
За Св. София не мога да кажа нищо, не познавам лекарите там, дано попаднете на вашия лекар и сте доволна.

Иначе не се шашкам, аз си знам, че такава ми е плацентата, но пък обичам да си знам какво значи и какво може да се случи евентуално в този случай и за това се дразня, че не ми е казал моя следящ, сигурно наистина чака, за да е категоричначо, но аз обичам да съм си подготвена, иначе няма драма. Както трябва, така ще раждам, важното е бебето да е добре.

# 271
В Закона за здравето си го пише:

Чл. 92. (1) Лекуващият лекар е длъжен да информира пациента относно:
1. здравословното му състояние и необходимостта от лечение;
2. заболяването, по повод на което е потърсил здравна помощ, и неговата прогноза;
3. планираните профилактични, диагностични, лечебни и рехабилитационни дейности, както и рисковете, свързани с тях;
4. диагностичните и терапевтичните алтернативи;

Не разбирам и не приемам отказ на лекар да информира пациент за неговото състояние, без значение какви са мотивите му. И аз съм с ниска разположена предна плацента, установена на много ранен етап и с незначителна промяна досега. Не е приятно да живееш с тази мисъл, безпокоя се за възможните варианти и всеки ден се моля да се вдигне докато още има време, но дори и това да не стане, не бих предпочела да съм в неведение и да живея в илюзия. Aleksandra618461, успех на вас и дано вашата плацента се вдигне!

# 272
  • София
Аз също съм с предна плацента - никой не ми беше казал, разбрах миналата седмица като бях на фетална морфология. Дали е ниска или висока от вас разбирам, че има такива опции. Утре съм на преглед и ще питам. Ето затова си сменям АГ, защото нищо не ми казва и постоянно трябва да чета по форуми и фейсбук групи и да питам дали да пуснем някое изследване, дали да пия еди какви си лекарства.

# 273
Здравейте, днес бях на преглед и доктора каза, че операцията от секциото преди 5години не е зараснала напълно а едва на 50 процента 😱 не го отбележи като проблем , но аз доста се притесних. Дали някоя от вас е била в подобна ситуация и как са се развили нещата . ((

# 274
Днес се заседях работно на бюро и имам болка в гърба, плюс дискомфорт в стомашната област. Няма шанс да са контракции и да не ги разпозная, нали?

# 275
Като чета из форума, много жени не ги разпознават. Аз лично нямаше как да ги сбъркам,  не ме е боляло, само усещах стягане на корема и ставаше на топка твърда като камък.

# 276
Момичета, добър вечер! Снощи ви споделих за неприятни бодежи (ако мога правилно да ги локализирам) във влагалището. Не реагирахте, по това разбрах, че явно не е срещано и изпитвано като усещане от вас. Днес през деня ги нямаше, сега пак се появиха, но се замислих и  ги свързах с увеличената от АГ доза аспирин. Тези бодежи ми се появяват откакто пия не по 50, а 100мг аспирин. Могат ли да имат, според вас, връзка с приема на аспирин или просто нещата съвпадат?

# 277
Не съм пила аспирин, за първата бременност не си спомням, но сега с втората доста често имах такива бодежи точно във влагалището, нещо май от разтягането и нарастването е, не съм имала проблеми никакви през бременността, но и мен ме бяха изненадали тези бодежи. Мина като всичко друго.

# 278
  • София
Днес се заседях работно на бюро и имам болка в гърба, плюс дискомфорт в стомашната област. Няма шанс да са контракции и да не ги разпозная, нали?
Ооо ще ги разпознаеш Simple Smile При мен започваха с много силна болка в кръста извиваща се към яйчниците. Боли си доста!

# 279
Cookie, аз също имах неразположение във влагалището и на един от прегледите го споделих, доктора не го отрази, но в кабинета имаше една сестра, която каза, че много жени се оплакват от болка там, а пък нямало логика да има болка там...така е не разбрах аз от какво беше това, но при мен в един момент си изчезна само. Много несериозно обяснение получих аз и за това не исках да ти го споделям, но пък изчезна само при мен.
Постоянно някакви нови болежки се появяват, други изчезват. Най-добрия вариант, за да си на 100% спокойна е да си ги обсъждаш с лекар.

# 280
Аз също имам такива пробождания, от някой нерв са доколкото разбрах, само дето почнаха някъде 7ми месец като порасна бебето, пък ти си доста ранна седмица и затова не коментирам.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 08:55 от Одри ♡

# 281

Добър вечер момичета на накратко бях на биохимичен скрининг фетална морфология
 ( гр.София)  в 11 г.с дадох кръв за изследванията, но когато минах на преглед с видеозон те още не бяха готови и лекъря ми каза виж си ги в интернет ако има нещо ще се обадя аз не ги разбирам не съм от там  той така и не звънна и много ще се радвам ако някоя от вас ми помогне със разчитането им (каза ми че със плода всичко е наред но мен ми е притеснено дали и изследванията са ОК) ако някоя е имала подобни стойности много ще се радвам да ми сподели мение целувки

# 282
Екатерина25, кръвните ми изследвания от БХС също не бяха готови преди първия преглед. След като ги получих ги изпратих на моя ФМ, за да ги въведе в програмата и да ми върне отговор с обновените стойности (при някои показатели имаше голяма промяна). Чухме се след това, за да ми обясни какво означават и всичко беше наред. Можете ли да ги изпратите на вашия ФМ и да ги обсъдите след това, ако е възможно?

# 283
MulberryW
Не в момента не е в България за седмица и малко няма да я има и дата ми е много объркано и притеснено, и затова много ще се радвам за мнение от ваша страна

# 284
  • до най-прекрасния мъж
Бодежи и аз имах, точно във влагалището. И моят лекар не ги отрази, явно са си нормални. Имах ги към 4-5 месец, та до скоро. Обикновено се появяваха при натоварване. Като полежа, отминаваха.
Контракциите няма как да се сбъркат. Имам ги и тях от там някъде- 4-5 месец. Изразяват се с безболезнено стягане на корема. Не боли, само се втвърдява и като сменя позата, отминават. Обикновено се засилват, когато много ми се пишка и когато лежа по гръб. Докторката, при която си следях коагулацията, ми изписа Магнерот. Пих го 10 дни, после споделих с АГ и той ми го спря. Каза, че е против магнезия и Бракстън-хикс контракциите са нещо нормално. Така че, реално пих малко в началото на 7ми месец, като с магнезий и без магнезий, положението беше все едно и също. Имах си стягания - хаотични и различни по честота. Понякога повече, понякога по-малко. Скоро влизам в 9ти месец, положението си е все еднакво по отношение на тях. Засега и шийката държи, въпреки че при мен е под 30 мм от 5ти месец, но под 23 мм не е падала. На Утрогестан съм заради нея, за да я държи да не се скъсява. Вагинално се усвоява по-добре, но не се отразява на кръвните изследвания много, затова изглежда сякаш не действа особено. Но реално си действа там, където трябва.

Общи условия

Активация на акаунт