Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 170
  • 791
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, здравейте. Аз преди време питах в темата дали някоя от вас е пила биозин мама по време на бременност.
Аз имам 2-3 опаковки и се чудя дали да започна да взимам.
Пия пренатални витамини, но доколкото четох, биозин мама съдържат само лактоферин и няма как да се предозира нещо с другите, но все пак да съм сигурна. Не съм в БГ и тук попитах, но не ги знаят, така че тукашен лекар е трудно да ми даде съвет за тях.
Ако има някоя, която ги е пила, заедно с другите витамини, ще се радвам на мнения и препоръки.

# 301
Аз ги пих,но само при настинка,заедно с витамините. Знам,че са за подсилване на имунитета. Не би трябвало да има проблем.

# 302
Момичета, здравейте. Аз преди време питах в темата дали някоя от вас е пила биозин мама по време на бременност.
Аз имам 2-3 опаковки и се чудя дали да започна да взимам.
Пия пренатални витамини, но доколкото четох, биозин мама съдържат само лактоферин и няма как да се предозира нещо с другите, но все пак да съм сигурна. Не съм в БГ и тук попитах, но не ги знаят, така че тукашен лекар е трудно да ми даде съвет за тях.
Ако има някоя, която ги е пила, заедно с другите витамини, ще се радвам на мнения и препоръки.
Тук няколко майки ми казаха, че ги взимат, а аз започнах да ги взимам защото постоянно боледувам. Пия ги но не следя дали е редовно освен това пия и Пренатал витамини. В 5 месец съм

# 303
Тук Биозин го изписват при болест. Доста мои бременни дружки, които бяха болни, им го изписват в терапията. Иначе си карат само на витамини. Ако сте здрава, не виждам смисъл.

# 304
Пие се и профилактично Биозин-а за подсилване на имунитета, има инструкции в листовката. (доколкото помня)
Това не е витамин и няма проблем да се съчетава с каквито и да били такива.

# 305
Подсилва имунитета, но и благоприятства усвояването на желязо. Аз лично го пия и по двете причини, като съм в 9 месец.

# 306
  • София
Аз пия Фемибион 2, Биозин мама профилактично, в 30г.с. съм, док каза, че не пречи да си ги пия едновременно.

# 307
Благодаря ви много!

Да, аз най-вече искам да знам дали е ок да се взима профилактично, с другите витамини или само ако е предписан?
По принцип е ясно, че е най-добре витамините да се набавят от храната, но сега зимните месеци може би е добре да се взимат и имуностимулатори.

Ренка - ти от кога ги пиеш? Четох май в листовката, че максимум приема се препоръчва за 3 месеца, не повече.

И преди да забравя - на гладно ли го взимате или няма значение?

# 308
Момичета,  дали имате представа,  ако пиша брак и все пак ще си сменя фамилията.  Дали ще има проблем с болничните?  Ще питам счетоводителката,  но някоя ако е преминала през същото може да сподели дали става лесно?

# 309
Эдравейте, интересно ми е имали ли сте някакви особени симптоми последните 3-4 седмици преди раждането? Примерно подобни на менструални болки, эасилено течение или някаква промяна ,,долу"? Има ли нещо типично, което сте наблюдавали последните седмици като предвестник на раждането? Естествено контракции, но нали има раэлични видове.

# 310
Adriana11 , около 20-тина дни го пия вече и да, на гладно. Поне половин час преди хранене .
Сноу, при мен почнаха от 37гс периодични болки тип ПМС.

# 311
Падане на тапата може да има в седмиците преди раждането.

# 312
Определено и аз имах менструални болки 1-2 седмици преди да започне раждането. Иначе при мен изтекоха водите и това си беше ясен знак, че скоро ще родя. Сега с тая бременност се чудя, ако не ми изтекът водите, как ли ще разбера, че се започва, освен по зачестили родилни контракции. 🤔

# 313
3-4 дни преди раждането имах доста подготвителни контракции и тапата падаше на части. По принцип болки си имах все някакви цяла бременност, така че нямаше нещо по-различно освен доста по-честите контракции.

# 314
Леле, момичета, ами аэ също от няколко дена имам менструален тип болки. Днес бях в болницата на преглед (края на 33 гс) и шийката е ок, тоновете са ок уж, иэпратиха ме вкъщи след 2,5 часа чакане... Но се плаша сега да не родя скоро.

Общи условия

Активация на акаунт