Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Аз го ползвам. Ако го с гънеш го скрива. Аз даже по едно време го режех на две, че цял ми идваше голям.

# 676
  • София
Благодаря много!

# 677
Дами, помагайте - днес изкъпя докато готви и остана бяло петно, което се мъчих да премахна с обезмаслител, а след това и с ножче за стъкло керамичен плот.
Според вас с какво се чисти, ако изобщо е възможно такова петно?

# 678
Вземи си специализиран препарат за стъклокерамичен плот. За мен на Хейтман е най-добрия на пазара в момента. Намазваш, за да се разкисне добре, обираш и ако все още е останало нещо, стържеш с ножчето. Ако е необходимо повтаряш.

# 679
  • оттам, откъдето започва България
Не го крия. Моят органайзер е от този вид:
Скрит текст:

# 680
Извинявайте ако скоро е коментирано,но мога ли да оправя яке ,чиито пълнеж е на топки тук и там след пране?

# 681
Ако е пух, ще може да се разбухне - в сушилня с топки е най-лесният начин. Ако няма сушилня, един здрав пердах оправя нещата, след като се увериш че е много добре изсъхнало. После да доизсъхне хубаво че в тия степани топки пух се позадържа още влага. После още малко бой и е като ново. Переш без омекотител и за предпочитане със специален препарат.
Вече ако пълнежът не е пух ами някаква нормална вата, не знам може ли да се оправи щом се е събрал.

# 682
Ватата май не може. Аз пухените ги тръскам на всички страни още докато се сушат и бухват яко.

# 683
Моля за съвет. Прах в пералнята хавлиени кърпи на 80 градуса само с белина (обикновена, нямах Аче). След това, без да ги вадя, ги изпрах на 40 градуса с обичайния прах за пране, за да не ми миришат на белината. Направи ми впечатление, че се налага да ги плакна допълнително - имаше пяна по люка. Общо 8 плакнене +центрофуга!
В момента пера на 60 градуса спално бельо. Направо няма изплакване това пране! След края на програмата накарах ММ да почисти филтъра - всичко е наред там. Пуснах още 3 плакнене +центрофуга - има пяна. Пуснах основна програма със студена вода и ето сега на последното трето плакнене отново има пяна! Ще изперкам! Дали с белината не прецаках нещо?
В момента нямам препарат за почистване на пералня. Може ли да сложа 1 таблетка за миялна и да я включа празна на 90 градуса?

# 684
Остава вода с препарат, пералнята никога не е напълно празна и суха отвътре. Бих я пуснала отново, без препарат, на най-дългата и гореща програма, която има. С някоя стара кърпа в барабана, или пък празна.

# 685
Вчера случайно четох статия как да разбухнем яке, чийто пълнеж е на топки. Но наистина иде реч само за пухено яке
https://washerhouse.com/kak-vosstanovit-puxovik/
Хвърляла съм яке с вата, която стана на буци, няма оправяне.

# 686
  • На брега на реката
Тетка, белина не се слага в пералнята, Ще я съсипеш така!

Може и да е късно вече:
Оносно прането, пусни няколко центрофуги, една след друга и тогава пусни на най-дългата програма, с най-много изплаквания, но без препарат. Може да пуснеш с таблетка за съдомиялна. Дори наскоро някой пусна инфо, че таблетките избелват дрехите и почистват машината!

# 687
И яке с пълнеж от вата може да се разпухне. Просто трябва да си поиграеш. Хващаш с двете ръце образуваната топка и дърпаш(все едно чепкаш вълна).

# 688
Как да изчистя това произведение с химикалка от винилови тапети? Опитах с мокра кърпичка, чист спирт и грапавото на гъбата и веро. И с трите не помръдна...
Скрит текст:

# 689
С магическа гъба?

Общи условия

Активация на акаунт