Хитринки за всякакъв случай - 29

• 49 468
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Лепенето може да пробваш с двойнозалепваща лента 3м. Нещо такова:

На опаковката трябва да пише каква тежест издържа. Баща ми е залепил в детската ми стая, с такъв тип лента две огледала и вече около 25 години стоят, не са паднали.
Остатъците от старото залепване може да почистиш с обезмаслител. Лепила съм и аз огледала на гардероб на една квартира и като си тръгвах оттам, свалих огледалата и с обезмаслител изчистих, все едно не са били там.

# 76
То не е въпроса колко тежи, а какъв материал е. Стъклото не се огъва, а това се и се отлепя. И сръклото не го дърпаш по 10тина пъти на ден Grinning Със сходна лепенка е лепено, реално лепенката се сцепи по средата и  двете лепкащи парчета останаха на шкафа и на пластината. Лепилото държи, самата лента- не Simple Smile И ти казваш, че огледалата в крайна сметка са свалени, значи има как Simple Smile

Как да е, нека не тормозя повече темата. Ако взрма да измисля нещо ще се похваля Simple Smile

# 77
Азалия, не стои Simple Smile Пада Simple Smile при отваряне на шкафа просто пада, а сме пробвали да лепим с какво ли не, даже не сме махнали последните двустранни фенси лепенки, защото не можем  Grinning

Мариат, баш където са чекмеджетата ми трябва най-много. Но там няма стена отзад, да речеш, че ще се навия да закача Simple Smile там е много широк барплот/полуостров и обикновено е основното бойно поле Grinning

Под плота няма ли някъде място да сложите една ето такава закачалка:
https://rosi.bg/iztegliashta-zakachalka-300-350-400-450-mm-776.html

# 78
Аз си залепих със секундно лепило малка закачалка направо на стената. А за самите кърпи си купих едни щипки и много лесно ги взимам и окачвам после. Но на мен ми е най-функционално и удобно кърпите ми да са закачени, а не харесвам да ми "висят" на дръжката на печката (отчасти, защото ми е неудобно да ги слагам и взимам, отчасти и заради невъзможността да виждам какво става във фурната и др.).
При положение, че е най-удобно кърпите да са до шкафа с чекмеджетата...не може ли просто да се държат кърпите вътре в едно ъгълче?

# 79
  • София
Какъв препарат да използвам за почистване на кухненските щкафове от ПДЧ?
Препарат за стъкла с алкохол. Светват.
И с мокри кърпи за нещо инцидентно.

# 80
Там някъде, плота е камък и се дупчи много трудно + има опасност от счупване. И навсякъде под плота ще пречи на шкафовете.

Долче, чистите стоят там, тези, които се използват са мокри в общия случай и няма шанс да ги прибера в шкафа Simple Smile

Просто за другото място ще го помислим още от началото, защото тук бехе много стъкмация кое къде може да се монтира и гледахме да оползотворим мястото максимално Simple Smile

# 81
Залепи си кукички за челото на плота с лепенката на 3М и си бетон. Продават се комплекти с лепенки и кукички. Има всякакви, ето един модел. Това ще държи и на вратичките/чекмеджетата и ще е по-удобно, защото ако е на плота ще пречи да се отварят разни неща.

https://plesio.bg/lepila-c-69978557/command-kuki-za-zakachane-3m … all-p-319386.html

# 82
То не е въпроса колко тежи, а какъв материал е. Стъклото не се огъва, а това се и се отлепя. И сръклото не го дърпаш по 10тина пъти на ден Grinning Със сходна лепенка е лепено, реално лепенката се сцепи по средата и  двете лепкащи парчета останаха на шкафа и на пластината. Лепилото държи, самата лента- не Simple Smile И ти казваш, че огледалата в крайна сметка са свалени, значи има как Simple Smile

Как да е, нека не тормозя повече темата. Ако взрма да измисля нещо ще се похваля Simple Smile
На опаковката пише и за какви материали става. Може да се потърси подходяща лента в строителен хипермаркет.
Свалих огледалата, да. Но не беше да ги дръпна и да стане. Мъка си беше свалянето. Не казвам, че няма как да бъдат свалени, а че не са паднали сами.

# 83
  • София
Двойнозалепващи има смотани, има и кажи-речи вечни. Послушайте ЧС и вземете на 3М - няма да се раздели лепенката Simple Smile

# 84
Е, ще помогне и, ако мъжът и' не отваря шкафа използвайки лоста...🙂

# 85
То и яз го хващам, реално разликата между едното и другото е 2 см, нормално е да хванеш първото, особено, когато наподобява дръжка Simple Smile Всички гости вкъщи изпадат в лек шок, когато "дръжката" им остане в ръката Simple Smile Като ни писне при по-интензивен ден просто я хвърляме някъде на пода или по плота и я връщаме като приключим.
Сериозно, стига с тия закачалки, благодаря за идеите, ще се огледам още малко в обстановката да видя дали ще ми хрумне нещо Simple Smile

# 86
  • София
А нещо такова:
https://www.amazon.com/KAIYING-Kitchen-Adhesive-Cabinet-Sticker/dp/B07G77BXW5
Не съм ползвала, стана ми любопитно какви варианти има....иначе показах преди време при мен, но си е класическа закачалка:

# 87
Тези са много идейни. И за дръжки на шкаф стават...😃

# 88
Момичета, споделете как почиствате глинения гювеч?
Готвя редовно в него и го мия с веро и Бинго емайл, но все пак остават черни петна по ръбовете.

# 89
В миялната , с Фейри Платинум + .
На нормалната програма .

Общи условия

Активация на акаунт