Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 494
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
За много години!
Може би да я намокриш и изтръскаш (без да я изцеждаш).
Друг вариант е тежка енциклопедия отгоре, но трябва да мине поне час.

# 586
  • волно калдъръмче
Сгъваш я, за да се опънат нишките, стои така известно време и простираш. Едно време така гладех и чаршафите.

# 587
Гладя възможно най-малко неща. Съответно, пера, вадя веднага след това (сгъвам нещата да са изпънати) и простирам. Като изтръсквам всяка дреха/кърпа преди простиране. За блузите ми е много практично да съхнат на закачалки. Иначе слагам щипките под мишниците да се падат. 🙂
Една от най-практичните ми покупки е парната четка. 😃 Съответно, още повече минимизирах гладенето с ютия.😉

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 20:53 от dolce miele

# 588
За много години! Има ли трик с който да изгладя кърпа без ютия 😁
След като се изкъпеш в банята, остави там кърпата простряна, хубаво е да има пара Simple Smile

# 589
То кърпата може и да остане без гънки ако я простреш изпъната, но гладенето после обикновено прави материята по-мекичка, за мен е незаменимо.

# 590
Сушилнята ги прави много меки.
 Не разбрах за суха кърпа или за мокра става дума.

# 591
Става въпрос за малка бродирана кърпа за погачата на малкия. Скоро се преместихме и нямам ютия 😂 помолих майка ми да ми донесе. Благодаря за идеите

# 592
Става въпрос за малка бродирана кърпа за погачата на малкия. Скоро се преместихме и нямам ютия 😂 помолих майка ми да ми донесе. Благодаря за идеите
Ако е малка кърпичка просто я слагаш между две сухи хавлии и отгоре товариш нещо тежко да притисне.

# 593
Ако е лен (обичайно за бродирана кърпа), няма оправия без ютия.

# 594
Честита погача!
Ще споделя един трик, но не те съветвам да го пробваш, защото едва ли си от поколението, което е гладило с ютия без термореле - тоест ютията се нагрява непрекъснато докато не я изключиш от контакта. За да провериш колко е топла плювваш на пръста и пипваш бързо плочата. За да не се изгори фин плат, обичайно се глади през мокра/влажна кърпа. И сега, след като съм описала как са се справяли нашите прабаби и баби с ютията с жар или най-простата електрическа, следва хитринката да нагрееш празна тенджера или тиган с гладко дъно, с които да заместиш ютията и да гладиш през мокра кърпа. Доста сложно и рисково Simple Smile
Друг предтеча на парните генератори за изпъване на гънки е отново тенджера с вряща в нея вода, над която изпъваш дрехата да мине през парата.

Определено съм за друга тема Simple Smile

# 595
Тя няма ютия. Но ако се кара по старому може да глади с тигана - нагрява го на слаб котлон и после през влажна кърпа. Само да е хубав тиган с гладко стоманено дебело дъно. Има си и дръжка, екстра е Simple Smile

# 596
Момичета, как се почистват такива маратонки?
Кожените са ми лесни, но тези Sad
Скрит текст:

# 597
В пералнята със стара хавлия на 40°.

# 598
  • Велико Търново
Защо се слага Хавлия?

# 599
Защо се слага Хавлия?
Най-вече заради оборотите при центрафуга, да "омекоти" трясъците.

Общи условия

Активация на акаунт