Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
В НАГ отидох с оригинал и копие. Не си спомням дали са прикачили копието към формуляра за заявка. Става много бързо, теглиш си билетче от автомата - за 10-ина минути ти е дошъл редът, вадят цялата папка за адреса, дават ти я да си я гледаш на една голяма огромна маса (но прав, няма столове за сядане). Като избереш какво ти трябва, връщаш се на гишето, даваш документите и папката, казват ти колко лв. да платиш за копието (има заверено и незаверено), докато платиш, вече са ти снимали и си готов.
На мен ми трябваше за малката община, затова зад НАГ и банята, където има Принт Мания, си направих и копие, да си имам и да не ходя пак по гишетата. За ЖСК сграда, имаше в папката освен чертежите и разни документи като разрешение за събаряне на старите сгради и разни други неща. Не е пълна документация, но чертежите сигурно ги има. В НАГ съм вадила чертежи и за сграда, възстановявана (частично разрушена от бомба) в началото на 60-те гг. на миналия век, ама е в центъра. Казвам за центъра, защото това има значение - документация на много стари сгради в центъра може пак да се търси в НАГ, но там вече е въпрос на късмет.

За 5 етажна сграда може би е добре първо в отдел Архитектура на малката община да се отиде, ако там я няма документацията, може да се отиде и в НАГ.

# 436
Здравейте,

Какво мислите за този проект - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c163586417208161
Днес са намалили цените с 20%. Луксозно довършване, добра локация (не знам къд се намира точно), високи тавани, подово, окачени тавани, хубава входна врата (които спестяват едно 10-15хил лева). На зелено е, но пише, че имат осигурено финансиране за целия проект.

Понеже имаше полемика къде се намира тази сграда - живея на около 300 метра от там и познавам целия район и застрояването. Сградата се намира ето тук - координати 42°39'24.8"N 23°19'18.9"E - точно срещу болницата, на сами булеварда. Строителството изглежда ок, в смисъл - не виждам до момента да е супер-лукс, но не е и от най-долнопробните. Локацията е несъмнено много добра, до метрото и мола са 5минути, болницата е на една пешеходна разстояние, до Зоопарка пеша няма как да стигнете без опастност за живота (няма тротоари в района и буквално ходите по улицата, която е много натоварена). Токуда е на 20мин пеш, ако някой реши да ходи до там пеша. Останалите плюсове и минуси на квартала са ясни.
Ако жилището не е на нисък етаж и не гледа към булеварда ... може и да става, но гледката към булеварда е = южно изложение в случая, та... както е модерно да се казва в момента 'Всеки сам си преценя' Laughing
Ако ви интересува нещо друго за Кръстовите вади - питайте Simple Smile

# 437
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз малко по-назад пуснах снимка на сградата - точно срещу Вита е, на самата улица.

# 438
  • София
На Филип Кутев предстои разширение и превръщането му в основен булевард с габарит, който вече се вижда на линка. Ако всичко ви е ОК, но само тротоарите ви притесняват, скоро ще е съвсем различно.

# 439
От колега, който се занимава синвестиции в имоти чух, че ще се прави нещо като вътрешно "околовръстно", което ще минава през Филип Кутев.
Относно пешеходното ходене до Зоопарка, докато бяхме на огледи в Белия квартал, който е на 300метра, ни обясниха, че скоро ще се прави пешеходна алея от там до Зоопарка.

# 440
Когато бяхме на оглед в Белия квартал казаха, че идеята е за връзка директно с ГМ-то и оттам на Цариградско, кога ще стане обаче не знам.

# 441
Когато бяхме на оглед в Красна поляна ни казаха, че всеки момент ще съборят виетнамските общежития, защото Била ще строи магазин на тяхно място.
Това беше 2006 г.

# 442
Докато четях горните постове точно това си мислех и аз. Някои неща, които щели били да се случат в квартала аха-аха другия месец направо, вече ги чакаме години... Комитата (кмета на района) е обяснявал многократно какъв батак е заварил от предходника си и, че подреждането на този хаос ще отнеме много време. За съжаление понеже не е кмет на ГЕРБ съответното финансиране от СО не покрива почти нищо като нужди в района.
Тротоар преди да се направи Филип Кутев до Могилата няма да се случи. Независимо кой строител какво обяснява. А Филип Кутев ще се свърже с Могилата незнайно кога. Има големи планове за тая връзка, още от Каблешков при Лидл в Манастирски ливади - Изток, но тоя Каблешков ние го слушаме от повече от 5 години, а все още не е помръднал пробива и метър.
Иначе районът там е много приятен, както казах, ако не ви притеснява, че ще сте на булевард / или жилището не гледа към него, е супер място. Имайте предвид, че сутрин и вечер има задръстване още от болницата посока към светофара на Черни връх. Покрай Коледа в района е страшно, защото всички пазаруват в мола. Последната година на Черен петък имаше полиция през 50м да регулират трафика. Сега със зелените сертификати не знам как ще е, но задръстванията вечер са епични по Черни връх по принцип - започват от преди мола в посока към кръговото на Драгалевци. Филип Кутев също е задръстен и в двете посоки, защото е една от двете връзки на район Витоша със света.

# 443
  • София
2002 г. купих имот на Г.М.Димитров.
И тогава имаше обещания за вътрешно околовръстно през Хладилника и нататък. Не знам кога и как ще стане, не го мисля.

# 444
Май всички сме ходили на оглед в Белия квартал Smile някой купи ли?
А иначе защо е толкова важен лесния достъп до зоопарка точно? Май пропускам нещо Simple Smile

# 445
Някои хора явно обичат да го посещават Simple Smile Иначе знам за хора от район Витоша, които си купуват целогодишни карти и го ползват като парк за разходка и бутане на колички - реално в целия квартал няма площадки и паркове, тъй че вариантите на семействата с деца са само с коли нанякъде, което е ужасно неудобно.

# 446
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Парадайз по Коледа никога не ходя. Ако реша да отида, няма да паркирам там колата, има метро, има зелена зона преди Парадайз.

# 447
Май всички сме ходили на оглед в Белия квартал Smile някой купи ли?
А иначе защо е толкова важен лесния достъп до зоопарка точно? Май пропускам нещо Simple Smile

Ние доста харесахме един апартамент като рапределение и цена, но това, че нямаше никаква гледка и всички процорци гледаха директно в прозорците на другата сграда ме отказа, беше много неприятно усещането.
Мерих разстоянието, беше около 15 метра.
Отделно след това чух от други, които са проучвали по-сериозно Белия квартал, че след като бъде изцялозавършен, ще има месечни такси от около 150-200 евро на месец за поддръжка. На нас брокерът ни каза, че за сега са 110лв на месец защото още ги няма зелените площи/кътове, но не каза до колко може да стигне цената след това.

# 448
Хмм .. интересно, и на нас ни бяха казали такса около 100 лева. А къде ще са тези зелени площи? Някои кооперации имат малко дворче отзад, ама наистина малко, не като в затворен комплекс. Може и аз нещо да ме съм разбрала де. И ние си отказахме заради "гледката" и някои други по-дребни неща.

# 449
Още по време на огледа, брокерът ни обясни, че ще изграждат зелени площи около някой сгради и ще има 2 или 3 "зелени къта" с пейки,  май бяха в посока Парадайс, също така, след приключван на комплекса ще има бариера преди сградите.

Общи условия

Активация на акаунт