Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Ако след 3 години цената там е 2000 евро (примерно), то съответно и този за 1400 евро сега, ще струва повече след 3 години. Реално пак ще ми е излезнало по-изгодно.

# 391
Така е. Остава въпросът дали това, което сега е 1400, ще бъде също 2000, което няма как да знаем.
Исках да кажа просто, че гледната точка "хем е скъпо, хем не е готово" не е точно така, защото когато стане готово, ще е още по-скъпо. А пък дали ти се чака 3 години или ти е по-важно да е готово сега, вече ти си преценяваш.

# 392
  • Варна
До преди 6 чесеца си мислих, че живеем в ЕПК понеже явно при нас изпълнението е доста зле... Чувах съседката, която репетираше за сцена сигурно, от съседния апартамент. Хубаво, че се вясва само веднъж в годината. В момента в района стоят още 4 сгради. За тия пари бая лукс ще е дано само не е като нашата тухла 😀
Аз съм в НС и чувам на съседа месинджъра като му пишат...

# 393
Моята гледна точка определено не е такава. Самите ние взехме на зелено преди година, хващайки последният влак с по-нормални цени. С първият си коментар, по-скоро исках да кажа, че на фона на сегашните цени, може би 1400 евро не е актуална цена за имота на потребителката и според мен е възможно да поиска дори повече.

# 394
  • София
Аз ще ви върна на темата за Младост и цените.
Ново строителство в Младост 4, на дупка само, цените към днешна дата са между 1500 и 1700 евро. Информацията ми е от изпратена оферта от строител на имейл.
В момента никой, освен работещ конструктор не може да каже дали тези цени на зелено не са прекалено високи. Вероятно има презастраховка в тях. Но цените на желязото са в небесата, проблемът с липса на работна ръка също е огромен.
За сравнение, стартираха преди две години продажбите на високият блок до Walltopia на 1500-1600 Е и интересът беше много слаб. Друга много висока цена беше на две малки блокчета точно в началото на парк 100 години София, Младост 2 - 1300 Е. Продаваха ги доста време. А сега вече тези цени са ниски?
Коя фирма ще строи?

# 395
Не ме разбирайте погрешно. Не ми се вижда никак евтино.
Да, преди 2 години такива цени са били безбожно високи, сега... Явно, сега е новото нормално, колкото и ненормално да ни се вижда.
Строителят е Ваклин. Обекта е обявен на сайта, но там мисля, че няма още цени и разпределения.

# 396
  • София
До преди 6 чесеца си мислих, че живеем в ЕПК понеже явно при нас изпълнението е доста зле... Чувах съседката, която репетираше за сцена сигурно, от съседния апартамент. Хубаво, че се вясва само веднъж в годината. В момента в района стоят още 4 сгради. За тия пари бая лукс ще е дано само не е като нашата тухла 😀
Аз съм в НС и чувам на съседа месинджъра като му пишат...

Ужас.
У нас в ЕПКто е много тихо. Дори и асансьорите не се чуват. Но апартаментите са така разположени, че общите стени са много малко.
Някой писа за асансорите в ЕПК. Ние сега събираме пари да монтират 1 нов, после и другия ще обновим.
Имало някакъв срок и изисквания за тях, спазваме си ги.

# 397
Не съм много съгласен за разликата в цените на ЕПК и тухлите.
Скоро щяхме да купим един ЕПК апатамент в Стрелбище, доста сравняваме цени, говорихме с брокери, разликата в цените между читаво ЕПК и тухла са малки, особено в по-ниските блокове.
Също така сме говорили с няколко строители, новоо строителство е на принципа на ЕПК.

Имам един въпрос, харесахме един апартамент, казаха, че е купен скоро с цел препродажба, сега получих документите и схемата от кадастъра, която ми пратиха е от предишната сделка, та в нея пише името на предишния собственик, но пише и че има лице с право на ползване.

Та въпросът ми е, според вас, ако се подпише отказ от право на ползване пред нотариус, може ли да има някакви подводни камъни?

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 22:54 от pavkata88

# 398
И аз съм с двете ръце за епк в стрелбище отколкото тухла някъде другаде. В южните квартали цените на НС са неоправдани, на места гонят лозенец и център.

# 399
Е нали казахме, че уж Стрелбище е южен Simple Smile

Скрит текст:
Лично аз в квартал на име Стрелбище не бих живял. Ясно е, че е "просто име", но някак си не ми навява позитивни асоциации.

# 400

Имам един въпрос, харесахме един апартамент, казаха, че е купен скоро с цел препродажба, сега получих документите и схемата от кадастъра, която ми пратиха е от предишната сделка, та в нея пише името на предишния собственик, но пише и че има лице с право на ползване.

Та въпросът ми е, според вас, ако се подпише отказ от право на ползване пред нотариус, може ли да има някакви подводни камъни?
Това лице присъства на сделката и пред нотариус подписва декларация за отказ от право на ползване. Имам такава сделка и нямах никакви проблеми. Отпадне ли тази тежест няма връщане назад, поне моята нотариуска беше категорична, че няма повод за притеснения!

# 401
И аз имам такава сделка - отказ от право на ползване, нотариална заверка, мисля и вписване в АВ се прави, изповядване на сделката. Отдавна беше, не помня дали заедно или последователно се случиха нещата. Ползвателят, с наше съгласие, остана в имота няколко месеца след изповядването, докато я настаниха в старчески дом (по нейно желание).

# 402
Здравейте,

Какво мислите за този проект - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c163586417208161
Днес са намалили цените с 20%. Луксозно довършване, добра локация (не знам къд се намира точно), високи тавани, подово, окачени тавани, хубава входна врата (които спестяват едно 10-15хил лева). На зелено е, но пише, че имат осигурено финансиране за целия проект.

# 403
Здравейте,

Какво мислите за този проект - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c163586417208161
Днес са намалили цените с 20%. Луксозно довършване, добра локация (не знам къд се намира точно), високи тавани, подово, окачени тавани, хубава входна врата (които спестяват едно 10-15хил лева). На зелено е, но пише, че имат осигурено финансиране за целия проект.

Ами добре изглежда.

# 404
  • София
Здравейте,

Съветвам да идете да видите на място точно къде се намира.

Общи условия

Активация на акаунт